• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    FIFI
    FIFI --- ---
    Nase dite dnes vyrobilo snecka :-)

    SHERY
    SHERY --- ---
    a kdyz jsme tedy u toho, neznate nekdo nejakou zajimavou hru na ven i dovnitr, tak pro osm deti na takovy to typicky taborovy odpoledne ci dopoledne? aby tedy bylo z ceho vybirat...
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    Asi taknějak. Záleží na tom, jak je namotivujeme.
    SHERY
    SHERY --- ---
    jo to zni zajimave-chce to presne neco takovyho pestryho. dnes mam zrovna kvuli taboru srazek, tak uvidim jestli z toho vyleze neco pestryho...
    a myslim si, ze dneska to muze bejt tehle deti jenom poza, ze je to nebavi- nakonec z toho vyjdou s poradnym usmevem na tvari :o)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    My jsme to udělali formou workshopů, které jsou "povinně volitelné", takže pokud ví, že by je to vůbec nebavilo, přihlásí se na něco jiného. Máme tam kromě toho poznávání zvířat i nějaká bojová umění beze zbraně, se zbraní, rozdělávání ohně, tkaní, keramiku... nevím co ještě, ale je toho dost a určitě si vyberou.
    SHERY
    SHERY --- ---
    joj to ale jen nejake deticky. kdyz vemu ten nas tabor- to je tedy trochu vyjimka- to jsou deti trosku se socialnim ci jinym problemem, tak to je panecku obtizne vymyslet neco aby to nezhatily...
    jde ale doopravdy asi o pristup s jakym se dane aktivity podavaji...
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    ALIA: Nemyslím si, že by dnes bavilo děti něco jiného. Na tábor jedou proto, aby si odpočali od počítačů a kin a poznali nové věci. My pro ně například letos máme připraveno poznávání zvířat za jejich nepřítomnosti - tedy podle peříček, vývržků, chlupů, bobků, stop... Myslím, že je to bavit bude.
    ALIA
    ALIA --- ---
    my jsme mivali jednotliva temata na taborech a bylo to super... taky jsme odlivali stopy zvirat (to me bavilo) a nebo treba poznavali kytky (dostanes obrazek s nejakym popisem a mas to najit), ale prece jenom dneska uz deti bavi jiny veci nez odlivani stop:))
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    Bylo by dobré se sejít s ostatními vedoucími (jistě tam nejedeš sama) a vymyslet alespoň částečně nějaký program. Nenechávat všechno plánování až na místě. Pokud celý týden bude mít nějaký smysl a na závěr nějaké vyhodnocení, podaří se Ti děcka líp zvládat. Chce to hrát s nimi. Být součástí her. My jsme například běhali celý den v kostýmech, i když jen amatérsky vyrobených. Když děti vidí, že se o ně zajímáš, že Tě s nimi baví pracovat, jsou otevřenější.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    ZEGA: Jestě mě napadla jedna rada. My jsme na škole v přírodě vždycky dělali nějaké téma. Třeba cesta kolem světa. Každý den jsme byli v jiné zemi a všechny hry, co jsme jen vymysleli, jsme se snažili nějak napasovat na tu zemi. Takže například: Dneska jsme ve Španělsku, takže typická hra na jelena (vybíjená v kruhu) se jmenovala na býka. Děti to pak daleko víc bavilo. Všechno jsme jim vždycky zdůvodnili a ještě se dozvěděli spoustu věcí, protože z našeho týmu měl každý nějakou svou oblíbenou zemi, takže jim o ní pověděl. Když jsme byli v Číně, nechali jsme je, ať si vyřežou hůlky z klacíků a při obědě se s nimi měli najíst. Do Irska jsme zas zabudovali lanové hry v lese (to je výborná aktivita, lanové hry děti baví v každém věku) - zdůvodnili jsme to tím, že v Irsku hodně prší, takže se musí naučit překonávat terén aniž se dotknou země, protože by jinak šlapali do bahna.
    MAEVE
    MAEVE --- ---
    ZEGA: to neni zac, jen aby se ti nevysmali, obavam se, ze si ted deti ujizdeji asi na jinych radovankach :)
    MAEVE
    MAEVE --- ---
    ZEGA: tady asi budou podobny http://minictyrak.sdb.cz/Hry/Hry.htm
    me asi nejvic bavili vzdycky nejaky souperivy venku
    MAEVE
    MAEVE --- ---
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    ZEGA: no... myslim ze krabicka cigaret a pornocasak se o zabavu postara ;] tyjo, s takhle velkejma detma... no myslim ze jsme na skole hravali treba na sochy, ze se pousti hudba pak se to zastavi a kdo se pohne... no a takovyhle hry, pri kterych doslo k vytouzenemu telesnemu kontaktu, ale je to v ramci mezich no... tyjo, myslim ze mi zacina byt nevolno za tebe :]]]]

    no asi az si zjistis aktivity, tak treba ten vyber nechat na nich, at nejsou nastvany ze "musej" neco delat... ufff drzim palce :]]
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    BOU: Díky Bou, to bude asi ono. Tak teď alespon vim, jak blbe tomu rikaji. Premyslim, jestli je to vyhoda. :-))
    BOU
    BOU --- ---
    SHEEN: myslíš tohle?...

    Mr.Tapeman
    TULENI
    TULENI --- ---
    pac se pripravuju na svp, tak hledam novou inspiraci na ruzny hry a narazila sem na docela pekny webik, ktery je spis zamereny na hry s detma doma (kdyz jsou nemocne atd), ten druhej odkaz taky hafo her :)
    http://www.hrysdetmi.cz/
    http://isi.brno.cas.cz/~sadovsky/hry.htm
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    Nevíte, jak se jmenují a kde se seženou takové ty pásky (plastové, mačkací a přilnavé), co z nich v kouzelné školce dělají sluníčka, boty, zámky a bůhvíco ještě?
    FIFI
    FIFI --- ---
    Dekuji vsem za pochvaly! Premyslim, ze ji od zari dam na nejaky krouzek malovani apod.


    SHEEN: ja vubec nevim, kde ty napady bere - proste prijde a rekne - nakreslila jsem osla :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    FIFI labuť naprosto nemá chybu :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam