• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAVESADEPoznej PC HRU podle hlášky, popisu, detailu, obrázku, čtyř pixelů nebo barevného kolečka
    STSUNG_NAVANA
    STSUNG_NAVANA --- ---
    MATEEJ: BOD

MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Neverwinter
    SID311
    SID311 --- ---
    STSUNG_NAVANA: Neverwinter Nights?
    STSUNG_NAVANA
    STSUNG_NAVANA --- ---
    ja jsem cekala ze paladin bude na 3 nebo 4 miste s thiefem ale druid mi prisel dost jasne nejnepopularnejsi
    osobne jsem byla fighter/mage tak spadam to te klasiky (resp mage/fighter - pobihat beze zdroje s dykou v ruce, fakt super:-))

nevedela jsem si rady se zadanim, tak jsem jedno nacmarala...

O jakou hru se jedna?

MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    STSUNG_NAVANA: Máš bod, jsi nejblíž, tipla jsi přesně tři povolání i se správným pořadím.

Podle astats je pořadí (v závorce uvádím počet hráčů, kteří ten achieve mají):

1 warrior (95)
    2 mage (53)
    3 thief (48)
    4 ranger (35)
    5 cleric (29)
    6 paladin (28)
    7 bard (26)
    8 druid (24)

AStats - Baldur's Gate II: Enhanced Edition - Game Info
    http://astats.astats.nl/astats/Steam_Game_Info.php?SteamID64=76561198073395105&AppID=257350

Imho docela zajímavý pohled na RPG, která na začátku hry nabízejí více povolání. I když jsou tvůrci hodně štědří a nabídka je bohatá, stejně si spousta hráčů vybere válečníka, protože je silnej a jednoduchej na hraní (v tomto případě víc než 1/4, místo proporcionální 1/8).

Vyjma toho se tady asi odráží obliba multiclass a dualclass, tj. postav se dvěma povoláními. Tyhle kombinace jsou výhodné, ale třeba bard a paladin je nemohou mít vůbec a ranger a druid jenom v jediné kombinaci, zatímco warrior, mage a thief se dají různě kombinovat.

Mě osobně překvapilo nízké umístění druida, který rozhodně není slabý, a paladina, který je svým způsobem warrior with benefits (i když síla jednotlivých povolání není v AD&D vyrovnaná.)
    STSUNG_NAVANA
    STSUNG_NAVANA --- ---
    uprimne teda neznam moc Druidu. i kdyz se muzu dost plest. Za nejvice common bych povazovala Fighter, Mage, Paladin
    J4C0B1M
    J4C0B1M --- ---
    já dávam Paladina, a pak Mage, Warr, Thief
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    MATEEJ: IMBHO Bard nejmene, nejvice Wizard, klerik, ranger
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    I kdyz to neni uplne dle pravidel, libi se mi geek level onoho zadani!
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    (ofc tipovačka)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MATEEJ: Ranger

Mage, paladin, warrior
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Ve hře Baldur's Gate 2 můžete hrát se svou hlavní postavou za různá povolání - warrior, bard, druid, wizard, klerik, thief, paladin, ranger (nebo kombinace některých z nich). V průběhu hry můžete se svou postavou získat jeden tzv. stronghold, državu, která vám říká pane a která je pro každé povolání jiná. Získání takové državy je ve steamové distribuci BG2 ohodnoceno achievementem. Moje dvojotázka zní:
    1) Stronghold kterého povolání je nejméně populární, tj. jeho příslušný achievement získalo statisticky nejméně hráčů?
    2) A které tři strongholdy jsou nejpopulárnější (první až třetí místo)?
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    MATEEJ: Ano.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Battletech
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    JANDOS: Ne.
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    MechWarrior ?