• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAVESADEPoznej PC HRU podle hlášky, popisu, detailu, obrázku, čtyř pixelů nebo barevného kolečka
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    DRAGON: Delphine Software!
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    a teď sem dohledal doma cdčko SegaPC Ekouše a vskutku 1995 :)

DRAGON
    DRAGON --- ---
    ha, ted sem nasel toto na wiki: "Sonic CD was ported to Windows as part of the Sega PC label in 1996". Ecco vysel stopro 1995. Comix zone stejny rok.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Jake herni studio ma v logu kameru?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DAVESADE: ok zkusim to zitra najit zatim koukam.na sonicCD a vidim vsude ze na pc vysel pres sega america cervenec 1995. A a chatgpt (hnus zdroj ja vim) mi pise, ze ecco vysel 8. cervna 1995. Ale bohužel, kdyz se ji zeptam aby dolozila zdroj, tak mlží, jak film od Darabonta. Tak teď nevím. Ale jak zní jedno známé pravidlo: když nevíš, tak zadej! :)
    KAOZZ
    KAOZZ --- ---
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Hele jsi extremne blizko a pokud mne nepresvedcis o opaku, tak neni duvod ti dat za pravdu. Me zdroje ale rikaji, ze prvni byl SONIC CD.

Tak jako tak: DRAGON zadava!
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    safra, tak to sem teda blázen, já si totiž pamatuju, jak sme s kámošem byli úplně hotoví, když to konečně vyšlo a strašně zklamaný, že to nemá audiocd soundtrack. A tyhle dvě se v krámě objevily jako první přímo od SEGAPC (modrostříbrný cdčka). Tak to už mi asi neslouží paměť jako dřív :)
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Out Run vydala SEGA na PC v roce 1989 pro MS-DOS, ale to nebylo pod hlavickou SEGAPC a nebylo to pro Windows.

Comix Zone / Ecco byly v roce 1995 a je to myslim zatim nejspravnejsi tip.

Ale je jeste minimalne jedna starsi, o chloupek...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    to vim presne, mam je obe doma :) Ecco a Comix Zone
    GURBON
    GURBON --- ---
    Taky bych tipnul Sega rally, ale kdyz uz bylo, zkusim Virtua fighter.
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    Sega Rally?
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Noo, uz se nekam dostavame!
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    DAVESADE: Out Run?
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Pockam do rana, jo?
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Jeste starsi byste nenasli?
    AZRAEL
    AZRAEL --- ---
    DAVESADE: Virtua Cops?
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Velmi dobry tip! Ale je jeste par starsich releasu!
    KULA
    KULA --- ---
    DAVESADE: Daytona USA
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    A nyni neco pro chytre hlavicky. SEGA publikovala hry pro PC (resp. Windows) davno predtim, nez zkrachovali s Dreamcastem a presli jen do ciste publikacni sfery. Jakou hru pod hlavickou SEGAPC vydali na PC jako prvni?

A protoze mam dobrou naladu, uznam takovou hru, ktera bude nejbliz datem vydani te, ktera byla skutecne prvni (alespon dle Mobygames) - cili vyplati se i jen tipovat!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam