• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GLUMONInfinitos - fire arts
    GLUMON
    GLUMON --- ---
    MASOO: Zas tak strasny to nejni, taky jsem s tim parkrat tocil, ikdyz to nak extra nevyhledavam - jen proste nedejchat zhluboka vypary .. :o) Neb v nich jsou navic esce dalsi chemky co jsou v tom Methanolu rozpusteny ..

LINDUSHKA: Cukr se pouziva v Pyrozalezitostech jako castecna horlavina, na barveni plamene se pouziva Lithium a Stroncium /teda jejich chloridy / + mozna i neco levnejsicho -- sak nejsem chemik, jen me zajimalo co jsou ty zalezitosti se kterejma se da tocit zac
    MASOO
    MASOO --- ---
    me docela staci obycejny oranzovozluty ohen............coz s petrakem taky neni zrovna BIO;/
    LINDUSHKA
    LINDUSHKA --- ---
    ale zase ten červenej vyrábí snad z cukru
    MASOO
    MASOO --- ---
    cim dal lepsi, chce se mi dnes do toho cim dal min.........
    GLUMON
    GLUMON --- ---
    Methanol - rozpouštědlo chemky pro barevné ohně
    Narkotický účinek methanolu je o něco menší než u ethanolu, rovněž z těla se vylučuje pomaleji, proto opilost trvá déle. Příznaky otravy jsou křečovité bolesti břicha a poruchy vidění. Methanol poškozuje chemické látky v oční sítnici, což může vést až k oslepnutí. V lidském těle se methylalkohol přeměňuje metabolickými procesy na velmi jedovaté a reaktivní látky, kyselinu mravenčí a zejména formaldehyd, který blokuje volné aminoskupiny v bílkovinných látkách. Vážná otrava nastává při požití cca 5 - 10 ml, smrt pak při cca 30 ml.

Otrava může vzniknout také vdechováním par, kdy se projevuje silný dráždivý účinek, bolesti hlavy a třas. K nevratnému poškození zrakového nervu dochází jen při vysokých koncentracích par.

Při nadýchání vyneseme postiženého na čerstvý vzduch. Jako první pomoc při požití necháme postiženého vypít 0,5 l teplé vody (může obsahovat dvě lžičky jedlé sody) a vyvoláme zvracení. Zvracení zkoušíme vyvolat i po uplynutí několika hodin od požití. Oddálení působení methanolu lze dosáhnout podáním cca 20 ml kvalitní lihoviny, ale pouze neprojevuje-li postižený výrazné známky opilosti. Lihovinu opakovaně podáváme až do známek mírné opilosti - tento stav udržujeme do okamžiku předání lékařům.

více na http://cs.wikipedia.org/wiki/Methylalkohol
    MASOO
    MASOO --- ---
    TRYSKOMYS: ja teda rozhodne ne
    TRYSKOMYS
    TRYSKOMYS --- ---
    no huste huste....sem zvedava kdo bude prvni sebevrah kterej se to pokusi plivnout :))
    MASOO
    MASOO --- ---
    GLUMON: super!
    ja si jen cuchla a bylo mi mdlo, ale pricitala sem to hladu....no a smrdi to pri toceni jak cert....ale umeni si to zada....
    GLUMON
    GLUMON --- ---
    MASOO: !!!! na zelenej ohen POZOR !!!! - uz jsem to psal vickrat , ale je to silne toxicky - kdyz jsme to brali v nemecku - tak jsem musel podepsat 1,5 A4 - s popisem jakej je to hnus a ze prejimam zodpovednost.
    1) toxicky jsou ciste i vypary pri horeni
    2) chemka je rozmichana v metylalkoholu , staci maly loknuti a hrozi oslepnuti + v kombinaci s chemkou smrt.
    MASOO
    MASOO --- ---
    GLUMON: v necem mu verim, v necem ne, kkazdopadne sem se vcera se zelenym ohnem malem poblila
    GLUMON
    GLUMON --- ---
    TRYSKOMYS: Uvidis , v brzku bude naky to videiko co povi vic nez slova ci fota ..

LINDUSHKA: Vilda je nebezpecnej, bohuzel .. :/ jinak ma zajimavy napady ..
    MASOO
    MASOO --- ---
    sama voda
    TRYSKOMYS
    TRYSKOMYS --- ---
    eeeeee?
    LINDUSHKA
    LINDUSHKA --- ---
    ? .D
    LINDUSHKA
    LINDUSHKA --- ---
    tipuju to vilyho...
    TRYSKOMYS
    TRYSKOMYS --- ---
    GLUMON: hmmm vypada to stejne a prozradis co to je nebo na to mate patent ?:)))
    AMAEBA
    AMAEBA --- ---
    a i kdyby, tak performerům to přece nevadí ;-)
    GLUMON
    GLUMON --- ---
    TRYSKOMYS: Mno ono to totiz nejni vlna a lita to max 1,5m ode me ..
    TRYSKOMYS
    TRYSKOMYS --- ---
    supr fotka ale prijde mi ze zongleri jsou docela blizko u sebe..nato ze tam lita vlna....
    GLUMON
    GLUMON --- ---
    Čáry 08 - Vostrov
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam