úvod
témata
události
tržiště
tržiště
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
autor inzerátu
JITKA_CARDOVA
reference:
+13
Inzerát již není aktivní, ale našli jsme jiné inzeráty...
Vinohrady : 1 inzerát
Míru : 2 inzerát
nám. : 2 inzerát
Pokoj : 1 inzerát
nabízím
Pokoj 25m2 od února: spolubydlení v rezidenci B12 u nám. Míru - Vinohrady
Hledáme prima člověka, vegetariána/vegana, cca kolem 28-42 let, s upřímným zájmem o vnímavé spolu(by)dlení. Jsme dva staří přátelé, kultivovaní milí jedinci. Starý dům, světlo, klid, vysoké stropy, různorodé prostory, inspirativní hovory. A dvě kočky. *~
Naše kamarádka a spolubydlící Nelisa odchází kvůli praktickým ohledům bydlet se spolustudenty z FAMU a volný pokoj v naší rezidenci dává ideálně už od ledna prostor někomu novému, s kým bychom se mohli vzájemně přátelsky poznávat, ladit a obohacovat. Jsme v očekávání, kdo nám vstoupí do života, ozvěte se sami, nerozpakujte se dát vědět hledajícím známým. *~~
Vítáni jsou i anglicky mluvící cizinci.
POKOJE:
Tři veliké (25m2 každý; 3,5m vysoké) obytné pokoje jsou svými šesti velkými okny situovány vysoko nad Korunní ulicí s bočním výhledem na kostel Sv. Ludmily na náměstí Míru. Srdce bytu (prostorná kuchyň s posezením, menší průchozí pokojík za kuchyní a koupelna s oknem) je naopak obráceno do dvora - do koruny jasanu. Jsme ve čtvrtém podlaží (staré pozvolné schodiště - ovšem bez výtahu! - nad námi už jen půda): dostatek rozptýleného světla po celý den, klidný výhled na střechy domů a jen vzdálené ruchy ulice hluboko pod námi.
Tři obytné pokoje jsou neprůchozí, střídmě, ale pozoruhodně :) zařízené k práci i odpočinku, přičemž každý má jinou atmosféru a v nabízeném pokoji je dost volného prostoru a ploch, aby si jej nový obyvatel přizpůsobil plně ke svému obrazu. Což se očekává :)
Já s našimi pokoji i společným prostorem dost žongluju, Ondřej mi nechává volnou ruku, měním jim určení, barvy, tvary, účely i vybavení (takže už to u nás zase nevypadá jako na fotkách :)), k čemuž mi pomáhá ještě náš průchozí kamrlík za kuchyní - občas v něm bydlím a z většího pokoje porůznu činím dílnu, kočičí kolbiště, rozhovorovnu, hostinský pokoj, hodovnu, zkušebnu, masážní salón... - podle toho, jak to právě dává smysl. Příležitostně také poskytujeme přístřeší cestujícím cizincům (Couchsurfing) či soukromým návštěvám, ale jen zřídka, smysluplně, ohlášeně a tak, aby to nerušilo.
Reference v AJ v mého CS jsou k nalezení na mém profilu zde:
https://www.couchsurfing.com/people/am_itka
DOTČENÝ PRONAJÍMANÝ POKOJ (víceméně na cca sedmi fotografiích ke konci) má vstup hned proti vchodu do bytu, je nejvíc stranou a má výhodu zcela nerušeného soukromí. Je uzamykatelný. Je v něm k užívání sklo-kovový (zdola prosvítitelný) pracovní stůl do elka, otočná židle s opěrkou, decentní plechový pořadač na drobnosti, pohodlný ušák, stojací lampa, prostorná šatní komoda s policemi i věšáky, postel (120x200) s jednoduchým rámem a matrací a noční stolek. K tomu sklo-dřevěné skříňky-vitrínky na knihy a cenné drobnosti. V rozlehlém pokoji je přesto volno, vzdušno, prázdno, nechá se ochotně osobitě doladit či přepsat vlastním inventářem a invencí.
NA MINIPOBYT/ NAKRÁTKO/ NADLOUHO:
Rádi bychom ve finále našli blíženeckou duši na výhledově delší pobyt (půl roku, rok, doživotí i déle:)). Pokud byste měli zájem pokoj a naši společnost využít pouze na zimu/jaro atp., lze i tak, jen nám to prosím řekněte na rovinu předem :)
V CENĚ 7.000,-Kč/m. je nájemné, všechny energie, služby, rychlý, stabilní internet (wifi) s neomezeným stahováním dat. Cena je konečná. Prosíme si proti klíčům jednu měsíční zálohu v plné výši předem. Zálohu spolehlivě vracíme při odstěhování - opět proti klíčům a při splnění obvyklé podmínky, že odstěhování oznámíte min. jeden celý kalendářní měsíc dopředu, abychom si našli nového bydlitele včas, a že neprovedete žádnou nákladnou a nenapravitelnou katastrofu.
DALŠÍ DISPOZICE BYTU A LOKACE:
V bytě je prostorná vybavená kuchyň s klubovkami a stolem, světlá koupelna se starou vanou a oknem do dvora, separé trůnní sálek s toaletou, dvacet let spolehlivá nevynervovatelná pračka, nový ekologický plynový kotel na ohřev vody i topení, opravená původní okna. Velká čistá lednice, opotřebovaný, ale solidní plynový sporák. Věci jsou naše vlastní, ale když s nimi budete dobře zacházet, bude Vám všechno volně k dispozici.
Na konci ulice si pokojně hoví Riegerovy sady, v nich se skrývá ozkoušená finská sauna, pár kroků od domu je nonstop večerka. Dvě minuty chůze Vinohradské divadlo, v pohodlném pěším dosahu supermarkety i rozmanité lokální obchůdky, hospůdky, čajovny, kavárny, bazary, služby, včetně několika prodejen zdravé výživy, farmářských trhů apod. (mám to tu prosvištěné a ráda zasvětím).
10 minut pěšky na Václavák, na Jiřák, na Krymskou, na hlavní nádraží, přitom v závětří krásy a klidu náměstí Míru, odkud vedou trasy tramvají téměř všude, kam je potřeba (Aero, Meetfactory, Flora, Anděl, Nákladové nádraží Žižkov atd. atd.).
42 vteřin od dveří bytu na stanici metra A, 75 vteřin na tramvajovou zastávku (4, 10, 16, 22).
PODMÍNKY SOUŽITÍ:
Byt je striktně nekuřácký, nekouří se ani u otevřených oken. KValitní alkohol příležitostně do příjemné nálady, nikoli do opilosti.
Kuchyně a společné prostory jsou vegetariánské. Já ani Ondřej nejíme maso (bez ideologií a agitací) a jsme téměř stoprocentní vegani a rádi bychom, aby se žádné maso či výrobky z něj neskladovaly a nepřipravovaly v naší kuchyni a s naším vybavením.
Používáme čisticí, prací i mycí prostředky na přírodních bázích, vyhýbáme se chemickým dráždidlům - zatím jsme se s každým snadno domluvili, co a jak.
Preferujeme bydlení bez hřmotnějších zvířat, ale máme kočku Tačísu a kocoura Ebonyho - oba jsou vychovaní, čistotní, nádherní tvorové, ale míníme, že u dvou koček by prozatím mohlo zůstat, pokud jde o rezidenční faunu. Jinak se tu má k světu ještě rozmanitá bující vegetace, a flóry jistě může být i houšť.
V domácím prostředí máme rádi klid, sami či spolu si často promítáme filmy (
http://www.csfd.cz/uzivatel/262563-jitkacardova/)
, tu a tam přijímáme přátele k posezení a hovoru, nad domácím vegan sushi, štrůdlem či sklenkou dobrého moku, nestraníme se příjemné společnosti, ale rádi bychom soužití bez častých hlučných projevů a bez večírků.
O NÁS:
V bytě pátým rokem s výjezdními přestávkami žijí a spravují jej dva celoživotní přátelé, validní sourozenci, siamská duševní dvojčata, čili já s Ondřejem - postupně jsme dospěli do stádia, kdy vedle sebe žijeme symbioticky, Ondřej mi zajišťuje čas a prostor a pokrývá většinu našich nákladů, abych já mohla dělat zázraky a udržovat, zvelebovat a rozvíjet rezidenci podle svého vkusu a cítění, takže se to tu pořád živě proměňuje, ale zároveň to má své stálé kouzlo a jedinečnou duši:
Já:
https://www.facebook.com/JitkaCardova
Ondra:
https://www.facebook.com/ondrej.cakl?fref=ts
Už nějakou dobu s námi životem jde i mrňavá kočka Tačísu, která se k nám přidala na naší roční cestě po Indii a Nepálu (třeba tady:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10203069624088818.1073741866.1452266332&type=1&l=f9f8f28632)
, a odnedávna i dobrotivý, majestátní Ebony, tulák z maloměsta, který si mě jako odrostlé kotě z ulice vyhlédl před rokem (třeba tady:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10204741967056347.1073741871.1452266332&type=1&l=2f433c3c76).
V třetím - inkriminovaném - pokoji se tradičně střídají stěhovavé duše na kratší i delší pobyty, a nechávají po sobě hlubší či mělčí, ale vždycky trvalé stopy v našich životech. Nyní se pokoj opět uvolnil - pro koho, k čemu a proč, to se uvidí. Jsme zase dokořán.
Mně i Ondřejovi je 38 let, jsme každý jiná osobnost, ale už solidně srostlí a ledasčím protřelí přátelé a spolehliví parťáci, a zábavně se doplňujeme. Jsme oba soběstačné individuality, ironici a sebeironici, životní dobrodruzi, zcestovalci a světoběžníci z nezbytnosti, filosofové, bývalí knižní redaktoři, vystudovaní literární znalci a jazykozpytci, sečtělí až hrůza, a náruživí filmoví nadšenci. Ondřej je navíc absolutní hudbomilec a muzikant s mnoha talenty a vlastní kapelou, protřelý kreativec z oblasti nových technologií, aktuálně však projektový manažer mezinárodní neziskové organizace Transparency International.
Já jsem samorostlá jogínka, náruživá samoučenka zahradnice, bytová architektka, životní kolážistka, propadenka vyprávěním fimovým, divadelním, knižním, obrazovým, lidovým, autorským i prostě životním, zaříkávačka koní, koček a rostlin (rozvíjím přirozenou komunikaci), čarokulinářka a taškařička, která živí svůj trvalý zájem na překládání pozoruhodných povídek z angličtiny (který ji ovšem neuživí). Momentálně pracuji i pro festival Jeden svět a věnuji se z nezbytnosti lidsko-právním aktivitám. Osahali jsme si každý různé životní styly, etapy, bydleli na různých místech v ČR, EU i po světě, a pořád máme jednou nohou nakročeno k dalším horizontům, oba jsme si vyzkoušeli všelijaké práce manuální i intelektuální, jak život šel. Nesnědli jsme všechnu moudrost světa, pořád máme hlad a se zájmem a novou důkladností se rádi a zvědavě učíme dál.
TAČÍSU je bohorovná čtyřletá kočka, mazlivá a přátelská, vnímavá duše, naše věrná společnice a cestovatelka, která za svůj krátký život zdolala nejen přesun z rybářské vesnice u oceánu v jižním cípu Indie na sever do vnitrozemí v podhůří Himálají, ale po roce lovení v džungli a toulání po horách i cestu letadlem do Evropy, a z někdejší náruživé šelmy z divočiny se hladce, ač možná jen dočasně proměnila v ležérní rezidenční bohémku.
EBONY je vznešený, leč nesmírně dobrosrdečný, veselý a klidný kocourek, necelé dva roky starý, v černém fráčku s bílou náprsenkou a medovýma kulatýma očima. Rozhodl se, že bude mým osobním kocourem a nikdo jiný ho příliš nezajímá. Třeba se to ještě promění.
HLEDÁME:
Rádi bychom k sobě přivítali někoho, kdo se nebojí vzájemných upřímných hovorů, blízkých vztahů, podání pomocné ruky ani jejího přijetí, někoho, kdo by si s námi rád vyměňoval příležitosti, a umožnil se navzájem rozvíjet, obohacovat a prorůstat. Nejlépe klidného, rozjímavého jedince svého druhu, nám podobného věku, s vytříbeným vkusem, životní zkušeností a zralým, zmoudřelým chováním. Bude fajn moci se vzájemně inspirovat nebo si prakticky vycházet vstříc v nejrůznějších možnostech, ohledech, schopnostech či nápadech, na druhou stranu i my máme rádi svůj klid na práci, která nás zajímá, na soustředění, rozjímání a nerušenou samotu. Umíme neotravovat, ale také jsme přirozeně zvědaví, pátraví a hloubaví, přirozeně tíhneme k respektu, lásce a vzájemnému starání se.
Chápu, že inzerát vypadá spíš jako slohovka do seznamky než výzva ke spolubydlení, ale pokud ji vyslyší někdo, s kým si doopravdy sedneme, může to být pro všechny výhra století :) Mluví ze mně zkušenost silných příběhů a prožitků, které se tu už nastřádaly.
KONTAKT:
V případě zájmu pište mně, nejlépe osobní vzkazy, zprávy, dopisy či romány na FB (
https://www.facebook.com/JitkaCardova
) nebo sem, a domluvíme se na prohlídce - osobním setkání.
V případě nutnosti lze i volat na můj mobil: 776 394 870, ale pokud to jde jinak, šetřte mi prosím sluch :) Beztak mám telefon věčně někde odložený, neslyším ho a jen pravidelně obhlížím esemesky. Esemesky mám ale ráda ;)
Jo a to výše uvedené věkové rozmezí, v němž si spolubydlícího představujeme - to já jen nemám ráda zaokrouhlování na desítky a tak :) Duševně mladý, rozvíjející se, leč vyzrálý člověk pěkného charakteru je vítán věk nevěk.
Těšíme se.
TAO JE:
Tačísu
A
Ondřej
Jitka
Ebony
Možnosti a ceny dopravy
Osobní zprávy a prohlídka
JITKA_CARDOVA
---
---
23:48:57 13.12.2011
Těšíme se! Zvlášť na doporučení od někoho, kdo své dobré přátele může počítat na řady.
j.
GEJSHA
---
---
23:38:44 13.12.2011
JITKA_CARDOVA
: Mám jednu potenciální zájemkyni z řad mých dobrých přátel, těšte se na zprávu na FB. Díkyčáu.
KU13AR
---
---
15:23:44 13.12.2011
Tak pěkně lyrickej inzerát na malej průchozí pokoj se ještě neviděl, z toho popisu bych se tam šel stěhovat hned :)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam