• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    TUHO
    TUHO --- ---
    ESTEN: "kdyby ji to bylo u prdele, asi by se tam zbytecne nenechala vozit" - no tak je ji u prdele, ze tam jsou lidi, asi ji neni u prdele, ze ji volaj certi :)
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    EMMMA: kdyby ji to bylo u prdele, asi by se tam zbytecne nenechala vozit, proto se pozastavuju nad tak jednostrannou interpretaci.

    Ze policajti sami poradne neznaj/ignorujou zakony, to je smutna realita. Doufam, ze pritomni si poznamenali jejich sluzebni cisla a stezovali, protoze dokud si tohle lidi nezvyknou delat, nezlepsi se to.
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    pro blizsi info k praci fizlu - report o squatu na zlicine a o jeho nedavnym vyklizeni (novyprostor)

    2012-04-30_12-59-26.jpg (2919391 B)
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    smutny na tom je, ze ve vetsine rozumnejch mist jinde na svete by podobna policejni akce vyvolala odezvu/solidaritu/snahu pomoct objekt udrzet.. Tady muzou bejt vystehovany radi, ze je lidi (vcetne mladejch priznivcu "alternativni" kultury) nebudou kamenovat. V lepsim pripade (kdyz na tom budou hodne makat, udelaji nejakou dobrou party apod.) si muzou gratulovat za par lajku nebo palecku na socialnich sitich.. (protoze tyvoe ale, to soukromy vlastnictvi, ne voe, to je fakt posvatny:)
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    ESTEN: pravomocny zastupkyni majitele je to cely u prdele, stejne jako majiteli. a podle toho ten barak taky vypada.

    kdyz tam v noci prijeli fizlove, nejdriv ani nevedeli, ze tam bez souhlasu/zadosti majitele nemaji co delat. pribejvalo jich a pribejvalo, delali ramena a kdyz jich tam bylo kolem dvaceti, nekdo z nich na to asi prisel, protoze se pak behem momentu vsichni stahli pryc. dorazili znova az rano, kdyz se jim zastupkyni podarilo nahnat.

    opustenejch baraku, ve kterejch bydlej lidi, co nemaj kam jinam jit je po praze desitky. policajti o nich vedi a nechavaji je bejt treba i nekolik let. v momente, kdy se v nejakym takovymhle baraku zacnou lidi snazit o nejakou vetsi aktivitu - autonomni/socialni/kulturni centrum - jsou tam policajti hned. svoboda je holt nebezpecna - jeste, ze mame protiextremisticky oddeleni..
    OBIO
    OBIO --- ---
    ESTEN: přivezla jí policie, která jí aktivně sháněla, aby měla legální důvod, když v noci neuspěla ...

    horší verze byla teď zločin na zličíně, kde policie tak dlouho tlačila telefonáty na majitele, že musel chtě nechtě pro dobré jméno firmy nechat lidi vystěhovat. I když předtím s tím problém neměl a ofiko jim to povolil až do demolice objektu...
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    OBIO: tak jak je to, pravomocna zastupkyne majitele mela nakonec na vyklizeni zajem? Proc to pak svadet na policii?
    OBIO
    OBIO --- ---
    Cibulka a její vyklizení
    http://vimeo.com/41635527
    KLEMPERA
    KLEMPERA --- ---
    Ty vole vy mínuskovy buzeranti si najeďte na google mapy :-D
    OBIO
    OBIO --- ---
    LAMIA: Během dnešního večera vydáme videoreportáž s prohlášením k dění ohledně včerejšího promítání a následného vyklizení usedlosti Cibulka... za Osvobozený biograf
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    KLEMPERA: zřejmě si mě pleteš s někým jiným ))
    KLEMPERA
    KLEMPERA --- ---
    Heled kdyby sundala ty technarsky hadry tak bude tahani i za neco jinyho... :-)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    KLEMPERA: a ty jsi malej trumbera ))
    KLEMPERA
    KLEMPERA --- ---
    MIKATCHOU: A ty ještě že nestojíš vedle mě, dostala bys facku.
    Prostě tam USA je, at se ti to nelibi nebo ne, jejich "vztah" vuci zapadni hemisfere je furt konkretnejsi nez treba Japonska k "Asii".
    Ty si fakt nána.
    GGG
    GGG --- ---
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    GGG: a ty zas nepřeceňuj výpovědní hodnotu té své tabulky, jako zdroj je tam napsaný finance department, ale čeho??? to tam neni. Kdo je teda tím donátorem těch dotací? Myslíš, že Americkou dluhovou ekonomiku nikdo nesponzoruje?
    GGG
    GGG --- ---
    MIKATCHOU: severni amerika zadne dotace nedostavala, jen jizni a stredni, nedelej ukvapene zavery pokud neco nechapes, nejzajimavejsi na te mape je kolik dostavala evropa a kolik rozvojove zeme
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    EPOS_257: ve skupine o tom mozna panujou rozpory ale asi tak v hospode u piva.ze by nekdo otevrel hubu a vyjadril verejne svuj nazor se nikdy nestane.proto je skupina jen stadem ovci co lezou do prdele davidkovi romanovi honzovi, kterej je ted dobrej vyvozni artikl a na verejnosti je slyset pouze jeho papouskovani plitkejch alibistickejch kecu.to je proc by mel ze skupiny kazdej soudnej clovek odejit, do medii promluvit o tech srackach zevnitr a ukazat jak desne angazovana ta skupina v poslednich 5ti letech je.pocinaje tebou kamovolebracho jelikoz si uz sam znamej umelec co se vice-ci-mene kriticky vyjadruje k deni ve spolecnosti a mas dobre naslapnuto a mas to "stesti" ze ti media davaj prostor tak by sis svoje nazory tohodle razu, ktery prave formujou tvuj umeleckj vyraz, nemel nechavat na nyx ale pustit je do sveta.

    *friends 4ever

    LAMIA
    LAMIA --- ---
    probíhá zátah na cibulce, kdo můžete tak pojeďte .... protiextrem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam