NEI: tak především se ten názor zakládá na trochu podivný dojmologii, která podle mě vychází ze špatných znalostí o Rusech.. Například "Je dobře, že jsou Pussy Riot v base protože nejen že se díky tomu Rusko samo dozví jak na tom je, ale i my ostatní můžeme lépe zaostřit na zemi, která je geograficky sice o trochu „dál“ než před dvaceti lety, ale politicky nabrala podobný kurz jako celá tehdejší evropa." tohle vychází z celkem špatnýho předpokladu, že informační kanály v Rusku fungujou podobně, jako v Evropě, což není pravda. Já jsem už nějakou dobu v Ru a k tomuhle můžu říct, že jsou lidé, kteří vědí, že je něco ( a často vědí i co) špatně : to jsou ti, kteří (nebo jejich blízcí) byli různě pozavíráni za účast na mítinzích kolem voleb atp. A druzí, kteří nemají názor, osobně se jich to nijak zvlášť netýká a "takhle" podle nich Rusko vypadá přirozeně. Každopádně o Pussy Riot někteří vědí, že "zpívaly nějakou modlitbu", ale jejich zavření žádný vášně nevzbuzuje, nemluví se o tom, nepíše se o tom, nic.. (tohle je můj dojem z průměrnýho vzorku obyvatel petrohradu, takže slova jako "žádné, nikdo" atp je třeba brát s rezervou). Takže výrok o ruském sebeuvědomění jepodle mě blbost. A vzhledem k tomu, žeje to tak trochu myšlenkový základ názoru Romana Týce, logicky ho (imo) nelze brát vážně. Na PR si tu za měsíc nikdo ani nevzpomene.