• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    S_TEJK: holt se mu to asi od roku 2008 rozleželo v hlavě (hlasoval tehdy pro jakožto ministr práce a soc. věcí)

    Prohlášení vlády České republiky k aktuální situaci v Tibetu 17. 3. 2008 | Vláda ČR
    http://www.vlada.cz/scripts/detail.php?id=32785
    YOUNGUNYOUNG
    YOUNGUNYOUNG --- ---
    EPOS_257: tak oni ty svy veci na prodejnich vystavach aspon explicitne prezentujou jako sellout. ty veci sou sracky a na me to pusobi tak, ze se snazi na demenci udelat love. jasne, ze i za takovym motivem se clovek muze schovavat, ale u techlech lidi vidim ambice spis v poradani akci jako ta, co probehla v te red gallery
    MTO
    MTO --- ---
    MTO
    MTO --- ---
    Adam Freeland - We Want Your Soul [New Video 2012] - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=C09lJQ4Blks


    [ HESPELER @ Život bez TV ]
    EPOS_257
    EPOS_257 --- ---
    GGG: no není třeba si dělat iluze stím, ze to někde jinde ( myslím tím lidske spolecenstvi obecně ) funguje jinak. Není tedy potreba zdůrazňovat tuto konkretni scénu, ale spis projevy lidského chování obecne.
    GGG
    GGG --- ---
    EPOS_257: Vubec si nikoho z teto sceny neidealizuju :)
    EPOS_257
    EPOS_257 --- ---
    GGG: nutno podotknout, ze ta schizofrenie se projevuje na vice rovinach, treba tak ze team robbo na jednu stranu kritizuje banksyho, na druhou se mu snazi, tak trosku upatlane priblizit vcetne prodejnich vystav ...
    GGG
    GGG --- ---
    Team Robbo válčí s Banksym. Na výstavě mapuje street artovou scénu - Fotogalerie - Kultura - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/kultura/fotogalerie/2012/09/06/team-robbo-valci-s-banksym-na-vystave-mapuje-stree/foto/501916/?cid=756636

    ....Tento spor byl pro (nejen) londýnskou graffiti a street art komunitu vcelku zásadní a kromě vysokého ega obou zúčastněných ilustruje především schizofrenní chování londýnské radnice. Ta se projevům pouličních umělců na jedné straně vehementně brání (důkazem budiž preventivní předvedení většiny známých tváří londýnské graffiti scény na policejní stanici a důkladná čistka města před olympijskými hrami), na straně druhé některá díla nechává zakrýt plexisklem, aby nedošlo k jejich poškození. Problém je v tom, že této „cti" se dostává v podstatě jen jednomu jménu, a tím je Banksy.
    GGG
    GGG --- ---
    S_TEJK: Schwarzenbergovo pokrytectví
    Jan Čulík

    Karel Schwarzenberg při kritice Petra Nečase řekl v rozhovoru pro Lidové noviny: "Žádný český ministr zahraničí nikdy neskloní hlavu před velmocemi, pokud půjde o lidská práva."

    Protestoval Karel Schwarzenberg proti nezákonnému věznění amerického vojáka Bradleyho Manninga v USA, na které upozornily i americké lidskoprávní organizace? Protestoval proti útlaku v Bahrajnu, v Saúdské Arábii, v Uzbekistánu, v zemích, kde mají Spojené státy své strategické zájmy? Odsoudil Schwarzenberg praxi CIA, která mučila odpůrce Muammara Kaddáfího a předávala je pak k dalšímu mučení do libyjských věznic? Karel Schwarzenberg nikdy nesklonil hlavu před velmocemi, pokud jde o lidská práva?
    SNOWFLAKEREMELT
    SNOWFLAKEREMELT --- ---
    Text petice - Národ sobě
    http://www.narodsobe.eu/
    GGG
    GGG --- ---
    GGG
    GGG --- ---
    GGG
    GGG --- ---
    V Polsku začal vycházet časopis o vymítání ďábla. Podporují ho i někteří kněží | zpravy.ihned.cz - Svět
    http://zpravy.ihned.cz/c1-57428000-v-polsku-zacal-vychazet-casopis-o-vymitani-dabla-podporuji-ho-i-nekteri-knezi
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Zamezení módním politickým projevům je podle premiéra Petra Nečase jednou z cest, jak podpořit český export. Nečas to řekl na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně ve vztahu k ruské skupině Pussy Riot odsouzené za protiputinovský happening. Slovy premiéra šlo o vrchol nevkusu, nikoli symbol svobody a demokracie. Druhý takový projev je podle ministerského předsedy moderní politická vlna dalajlamismu.

    Nečas: Podpora dalajlamy škodí českému exportu — Domácí — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/195471-necas-podpora-dalajlamy-skodi-ceskemu-exportu/
    KLEMPERA
    KLEMPERA --- ---
    JAKUBV: se nejak vyjadri, kecy o mleti si nech do auditka o karbanatcich.
    GGG
    GGG --- ---
    Jděte do celého světa! Křesťanské techno. - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yxaJxVByrU0
    JAKUBV
    JAKUBV --- ---
    KLEMPERA: co to zatracene meles? mimochodem, speciálně pro tebe, mne je z toho nevolno. tebe to jistě pobaví (a ne neobhajuju duku ani vyrovnání v této podobě)

    KLEMPERA
    KLEMPERA --- ---
    jenomze je to katolik, takze a trestem samozdrejme souhlasi, v hloubi duse je vidi nekde na hranici. na jeho clancich je videt postupny povolovani sroubu co se tyce toho co si dovoli rict. neni to jeste dost na to aby narovinu rekl "souhlasim, meli spis dostat jeste vic" - musi si drzet xicht toho hodnyho usmivajiciho pana co vam vzdycky rad vysvetli proc by jste vy meli dodrzovat jejich pravidla, protestovat v jejich ramci (coz znamena neprotestovat, protoze je vsechno utazi). na druhou stranu uz se neboji hazet stalinama jak kdyz pan Komarek na jare seje, v tomhle smeru maj narod uz zpracovanej. ty maj ty komunisty v drzce casteji nez meli komunisti v drzce nacisty a "imperialisty".
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    YBUKO: chapu, je to úhoř
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam