• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    SPIPI: a víme, že ty instituce jsem v moci lidí, kteří tam pracujou - nikoliv veřejnosti? že ty instituce jsou právě místem, kde se peníze vyváděj do soukromých rukou? že právě ty instituce jsou zdrojem nakradenýho bohatství různejch českejch zmrdečků?

    tak nic nekecej o veřejnosti, veřejnost má tak akorát právo volit, individuálně se může v těch institucích etablovat a zkusit v nich získat moc - ale to už moc veřejnost není, žejo.

    když angažovaný umění neustále kritizuje různé tváře státní moci ale když si od něj bere peníze, tak najednou nesmrdí, najednou vlastně děláme dobrou věc, žejo?

    mně ta vaše podoba čistoty smrdí, stejně jako vám smrdí, když někde přijme prachy od janečka.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    RUDOLF: statni penize maj v principu sanci byt aspon pod kontrolou instituci a verejnosti loliku
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    a státní penízky jsou čistší.. vy jste lolíci
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    KILLYOURPHONE.COM
    http://killyourphone.com/

    KILLYOURPHONE.COM is an open workshop format. Participants are invited to make their own signal blocking phone pouch. In the pouch the phone can't send or receive any signals. It is dead! This workshop was run for the first time at the Chaos Communication Congress in Hamburg end of 2013. You can run this workshop yourself at your place with friends and neighbors, at the school, community center etc... Protect your privacy! Discuss surveillance and learn how to sew!



    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Lidská jatka na náměstí Republiky v Praze

    Aktivisté nachystali na poslední zářijový pátek akci pod názvem „Veřejná porážka.“ Protest přilákal do centra Prahy desítky aktivistů za práva zvířat a akce zaujala také spoustu kolemjdoucích.





    Lidská jatka na náměstí Republiky v Praze | GreenAction
    http://greenaction.cz/novinky/lidska-jatka-na-namesti-republiky-v-praze.html
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    když už jsme u těch participativních nezávislých ekonomik..

    Náš venkov — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097944695-nas-venkov/314294340070007-a-kdo-je-tady-flakac

    GGG
    GGG --- ---
    KVBF: Presne tak jak pise Fidel, ztraci to pak cele smysl. Nehlede na to, ze podle toho pamfletu na jejich strankach je to cele ideovy bast - splacanina. Hackerstvi a bitcoiny s podporou techto kšeftmanu? Alespon to nemeli zverejnovat hned na zacatku.....
    KVBF
    KVBF --- ---
    GGG: Jo, vzdyt jo, zpusob financovani je urcite soucasti, ale v tom zpusobu nevidim problem. Je finacovany pomoci pronajimaneho sdileneho prostoru, pomoci kavarny a pomoci daru, ani jedna z tech veci mi nevadi. Ale preci nejde individualne resit konkretni osoby, ktere tam utrati nebo daruji penize. Vim kam mirite, ale v konecnem dusledku, v cem se to lisi, kdyz tam poslu penize ja nebo napr. Aser? Jak muzete vedet, ze moje penize by byly "cistsi"? Jakym zpusobem by se mel vybirat idealni darce, kery je ok? Kdyz bych jen teoreticky zasel podle tohoto uhlu pohledu do extremnich rovin, tak nakonec by se muselo resit i kdo tam prijde pracovat na pocitaci, kdo si koupi kafe a co tam bude delat. Myslim, ze oni jen nabidli moznosti (pronajmout, utratit, darovat), ty jsou v poradku a jake to pritahne lidi a co vznikla spolecnost bude delat uz pravdepodobne neni v nici rezii. Nebo vam tady nekomu vadi uz jen ta moznost jim neco darovat? Za sebe v tom nevidim nic spatneho pokud to prijemce daru k nicemu nezavazuje.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    KVBF: jak muze byt "nezavisla ekonomika" financovana burzovnima spekulantama? co je na ni pak jeste nezavisleho? necitis ten nonsens? kazdemu, kdo kdy neco slysel ci cetl o partcipativnich projektech nezavisle ekonomiky to nutne musi znit jako vysmech, proste protimluv, asi o tom nic nevedi a zrejme necetli ani tu Bendovu paralelni polis...
    GGG
    GGG --- ---
    KVBF: To jak je projekt financovan, je soucasti "politiky" toho daneho projektu, nelze to tedy v zadnem pripade separovat.
    KVBF
    KVBF --- ---
    Podle me je to hodne zajimavej projek a uz delasi dobu s radosti cekam, az se spusti v praxi. Zaroven jsem zvedavej, jak to bude ve skutecnosti fungovat. Je dobre, ze vznikne misto, kde bude takhle "vyzdvizenej" bitcoin a celkove celej koncept zni slibne, alespon jako pokus. Koukam tady na ty reakce na zpusob financovani. Kdyz jsem si to tak predstavil a veme se to kolem a kolem, co je na tom vlastne spatnyho? Udelali transparentni ucet kam muze kdokoliv prispet. Kazdy tam penize posila jako individualni soukroma osoba. Pokud je financovani naprosto dobrovolne a nastaveno tak, ze by za to nemel darce jakkoliv moznost ovlivnovat chod nebo zpusob fungovani projektu, tak v tom nevidim problem. Chapu, ze jsou to kontroverzni jmena, ale pokud jen poslou penize a dal jejich angazovanost konci, prijde mi to svym zpusobem stejne, jako bych tam prispel ja nebo nekdo z vas.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    GGG: Jan Šíma, CEVRO? Úplnej rebel :D
    GGG
    GGG --- ---
    GUMAGUAR: Tenhle blabol je k popukani
    Paralelní polis | Page about Paralelní polis project
    http://www.paralelnipolis.cz/
    GGG
    GGG --- ---
    Ryba smrdí od hlavy — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10439752092-ryba-smrdi-od-hlavy/
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    hekeři :D
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    Tomu se říká rozšíření portfolia, zatím v něm mají Nike, ČEZ, Dvořákovy, Šece, Dalíka, tak proč ne J&T, že?
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    SGNLR: zrovna cucim do eseje vaclava bendy s nazvem "paralelni polis"a snazim se(marne) najit, kde tam chartisty nabadal k tomu, aby tu paralelni polis vytvorili ze systemovych penez(nebo vubec z nejakych penez;)
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    FIDEL: "Na provoz institutu přispěli miliardář Karel Janeček nebo člen představenstva J&T Štěpán Ašer."

    EPIC!!!!

    jen tak dál kluci :D :D
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    to je mi panecku symbioza financi oligarchie nejhrubsiho zrna s "alternativimi" umelci, by jeden nevymyslel a mohl by si lamat hlavu cele dny;)
    Ztohoven si otevřou institut v Holešovicích. Bude v něm i sídlo hackerů | HN.IHNED.CZ
    http://archiv.ihned.cz/c1-62859270-ztohoven-institut
    MTO
    MTO --- ---

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam