• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    EUxtremism

    EUxtremism 2016 Strasbourg | Vladimír Turner
    http://sgnlr.com/works/outside/euxtremism-2016-strasbourg/



    Intervention, culture jamming
    Strasbourg_ 2016
    Thanks Epos257
    60 plastic stickers resembling stainless steel used for car tuning industry. Stickers are stuck on anti- climbing glass desk attached on the wall in front of EU Council, close to EU Human Rights Court in Strasbourg.

    Extremism= sociopathic behavior.
    Extreme right, extreme left, extreme measures, extremism, islamic extremists, extreme cuts… EUxtremism



    MASOO
    MASOO --- ---
    S_TEJK: „On je především umělec a až v druhém řadu je aktivní jako angažovaný umělec.“
    Ondřej Soukup
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    tvl to zas bude

    DEBATA S AMNESTY INTERNATIONAL: LIDSKOPRÁVNÍ AKTIVISMUS V PROMĚNĚ ČASU
    http://www.prazskekrizovatky.cz/...ta-s-amnesty-international-lidskopravni-aktivismus-v-promene-casu
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Rusy stíhaný Vorotnikov - umělec nebo politický aktivista? Ptáme se Romana Týce (Ztohoven) a Ondřeje Soukupa | Dnešní Plus
    http://www.rozhlas.cz/...oliticky-aktivista-ptame-se-romana-tyce-ztohoven-a-ondreje-soukupa--1653598
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    S_TEJK: ja se v tom nevyznam:je teda jedno co je a neni legalni(ale krast se nema). a je teda Roman totalni anarchista, jak rikal v dvtv,nebo konzervativni liberal?

    jestli ono tohle cely neni jen kourova stena! v pozadi podle me bude neco, cemu my bez bitcoinu vubec nemuzeme rozumet!

    JE SUIS ROMAN!
    ROMANITO
    ROMANITO --- ---
    S_TEJK: je někde dostupnej ten článek, na kterej částečně reaguje? dík
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    Někdo z paralelní polis?
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    leave roman alone
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    S_TEJK: ja teda myslim, ze by je mel jit Roman udat na policii(i kdyz je statni). Tohle je prachsproste prizivnictvi a to "krajni liberal" (stejne jako statni bolsevik) vazne nesnese.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    chudak Roman
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    prdel neskutečná :D

    https://www.facebook.com/roman.tyc.3/posts/10207472211188268

    Roman Týc
    11 hod ·
    Aktuálně.cz
    ·
    Užiteční idioti.
    To co tu teď budu psát, můžeš vnímat jako prohlášení, ale je to především výsledek hlubokého zklamání. Zoufalá nutnost, vyjádřit se k situaci, do které jsme byli vtaženi událostmi, které natolik přesahují mé chápání, že nemohu dostatečně vyjádřit současný stav mysli. Tím důvodem je pomoc dvoum zbylým členům skupiny Voina a jejich třem malým dětem. Mohl bych psát dlouze, protože zkušenost s tím, že několik měsíců pomáháte větší rodině v domění, že jsou na útěku před Putinem, tak to byla opravdu zkušenost nová ale hlavně velká. O to větší překvapení pro mě je, že se tito lidé do médií vyjadřují i tak, že Putin nebude zas až tak špatný, a Rusko je díky němu opět jednotné.
    Na začátku byla naše vstřícná odpověď na mail, který přišel do schránky skupiny Ztohoven, ahoj tady Oleg a Natalia, potřebujeme na pár dní ubytování. Nakonec přede dveřmi bytu 1+1 jednoho ze členů skupiny Ztohoven, stojí rodina se třemi dětmi a hromadou zavazadel. Od té chvíle skupina Ztohoven řeší nejen soud „o trenky“, ale zároveň ubytovává, vybavuje byt, zařizuje, živí, kupuje jízdenky, vyjednává lékaře, zubaře, právníky, instituce a nevím co ještě lidem, kteří to považují za samozřejmost. Jak dnes o nás řekl v nadsázce ředitel jedné významné kulturní instituce, že jsme užiteční idioti. Vtáhli jsme postupně do celého příběhu mnoho lidí, a několik opravdu velkých osobností, které ani nechci jmenovat, abych je neuvedl do trapné situace, ale jejich pomoci si stále vážím, i když některým z nich se za chování rodiny Olega Vorotnikova potřebuji stále omlouvat. Postupně rodina Olega Vorotnikova bydlela na čtyřech místech, a vždy to byl problém, a my si naivně mysleli, že to jsou prostě jen jiné kulturní zvyky, i když po tom, co se vloupali do bytu jedno z přátel, a později do atelieru v Českém Krumlově, jsem začínal přehodnocovat svůj postoj. Když jsme vymýšleli to, jakou prací by nám mohli finančně ulehčit, tak práci z ideových důvodů odmítali. Nemůžu tady psát vše, co jsme s nimi museli řešit, ale po tomto článku vím, že to vše, co vypadalo jako nepochopení, byl důsledek imperialistikého velikáštví, pohrdání a despektu nejen k místním lidem, kultuře, zvyklostem ale k naší společnosti vůbec. V článku píší, že peníze nepoužívají, a že ani nevědí jak peníze vypadají. Je to lež, dostávali peníze pokud to bylo v našich silách a pokud se našel někdo v okolí, kdo byl schopen pár tisíc přispět. Ke kontrole jejich dokladů došlo proto, že kradli v Albertu, a upozorňuji, že krást nebylo třeba, rozhodně nebylo třeba krást to nejšpičkovější zboží. Sám jsem jim nakoupil běžné potraviny za několik tisíc, ač na tom nejsem dvakrát dobře. Postupně jsem vyjednával možnost, získávat pro ně potraviny po expiraci právě v těch obchodech, kde kradli, abych jim ukázal, že vše je jen otázka dohody. Bohužel oni jsou taková nátura, že se vlamují do otevřených dveří. Jisté ale je, že by nedostávali ten nejlepší olivový olej, nebo tu nejlepší vepřovou panenku, což jsou potraviny, které u nich může překvapená návštěva vidět. Vysvětlení jsme původně hledali ve finanční podpoře 80 000,- liber od Banksyho, což je informace běžně dostupná na internetu.
    Neměl jsem v plánu o naší pomoci nějak referovat, ale postupným vtažením většího počtu osobností, odpovědnost rozprostřít na širší komunitu. Při zatčení Olega, se jeden ze členů skupiny za Olega u soudu zaručil, a po tomhle článku to považuje za obrovskou chybu.
    Je z toho ponaučení? Určitě jich je mnoho, ale v tuto chvíli převládá zklamání, a to především na lidské úrovni a potom možná i na té společenskopolitické rovině. Článek je plný lží, například i to, že jsem Olegovi řekl, že nedat jeho syna do školy je nelegální jsem jistě neřekl, protože co je a není legální mi je šumák. Řekl jsem mu, že jeho syn má právo na vzdělání, které na jejich tripu dostat nemůže, a zajímal jsem se, jestli děti jejich způsobem života netrpí.
    Po tomto článku se omlouvám všem, komu jsem vyprávěl jejich příběh o útěku z Ruska. Ten příběh mi byl podán účelově tak, abych jim já i skupina Ztohoven pomáhala co nejdelší možnou dobu. Oleg tedy moc dobře věděl, že jsme krajní liberálové, voluntaristé a krajně levicové názory i praktiky o kterých v článku mluví, jsou pro nás nepřijatelné.
    _PU
    _PU --- ---
    http://a2larm.cz/2016/09/agenti-nejsou-v-pohode/
    "Vzhledem ke skutečnosti, že případným propuštěním Ignačáka z vazby se na svobodu dostanou už všichni aktéři celé kauzy, to vypadá, že se neadekvátnost procesu dostává na další úroveň. Může se tak stát, že tu budeme mít oficiálně obžalované „teroristy“, jejichž společenská nebezpečnost je tak nízká, že mohou být bez problémů stíháni na svobodě."
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    dnes má soud rozhodnout o vazbě

    Soud musí rozhodnout o vazbě pro ruského umělce Vorotnikova | ČeskéNoviny.cz
    http://www.ceskenoviny.cz/...avy/soud-musi-rozhodnout-o-vazbe-pro-ruskeho-umelce-vorotnikova/1395052
    MASOO
    MASOO --- ---
    Policie v Praze zatkla ruského umělce ze skupiny Vojna. Doma mu hrozí proces jako s Pussy Riot |
    http://archiv.ihned.cz/c1-65444790-oleg-vorotnikov-vojna-umeni-zatceni-rusko-policie-praha
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    kdyby ste to nevedeli,tak dila Ztohoven jsou radikalni, az "radikalisticka" :)
    Jasná řeč Josefa Chuchmy — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10744312704-jasna-rec-josefa-chuchmy/216411000180025/

    SGNLR
    SGNLR --- ---
    HYNEK: jakej z nasich kamaradu pankacu z reklam ek to asi delal?a co mi to tak pripomina..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam