• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    OTAZKAKONCE
    OTAZKAKONCE --- ---
    SGNLR: jasne ze to souvisi s tim ze jsem v Cine. Prave proto! Kdyz sem byl v Evrope, vsechno se zdalo byt nejak jasnejsi, haha!

    myslim ze je dobryze to zvednul, udelal. Tvoji/vasi kritiku slysim a castecne i chapu, nicmene me to porad prevazuje k tomu ze me tesi ze se takova vec ukazuje v takovym meritku.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    OTAZKAKONCE: a neni to proto,ze si v Cine?(sorry,vtipek:)



    tak ja taky dokazu ocenit kvalitu filmu Leni Riefenstahlovy,ale az s dost velkym odstupem casu..proto mi prijde v realnym case smysluplny,kdyz dokaze kriticka obec reagovat na aktualni problemy,ktery spoluprace kulturniho a politickyho sektoru ma a tim pripadne kultivovat soucasny deni

    nicmene moje tvrdohlavost mi rozhodne nedovoli ignorovat konsekvnce megasracek typu Olympiady.ta je myslim prikladem fakt do oci bijicim

    ja doufam,ze mi takovahle kritika nikdy nezacne pripadat smradlava,protoze pak se ze me casem stal novej David Cerny nebo v lepsim pripade takovej Bono Vox:)

    TERYHASPY
    TERYHASPY --- ---
    SGNLR:
    Ahoj nevíš/te, jak se jmenuje stránka s databází filmů z Jednoho světa z minulých roků.
    Thanks
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    OTAZKAKONCE: Podle mého názoru je Wej-wej pozoruhodný umělec. Bohužel trošku v humbuku kolem toho člunu s uprchlíky zapadl zbytek věcí, které má ve Veletržáku vystaven. Je tam kupříkladu k vidění Wej-wejem a Edmundem de Wallem spolukurátorovaná výstava keramiky, na které má hned několik svých pěkných klasických kousků, které už jsou dnes součástí dějin umění.




    OTAZKAKONCE
    OTAZKAKONCE --- ---
    ja nejak nevim s tou kritikou wejweje. myslim ze to tema je relevantni a smysluplny. abych se priznal tak me sere cim dal tim min co kdy kde delal pro cinskej stat, zajima me to dilo, reakce na nej atp. posledni dobou mi tenhle zpusob kritiky nejak smrdi. jeste to neumim lip naformulovat, ale treba to prijde.
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    Universal Hospitality 2

    FUTURA
    Tomáš Rafa, Pavel Sterec, Michal Moravčík, Csaba Nemes, Lörinc Borsos, Gülsün Karamustafa, Anca Benera / Arnold Estefan, Selda Asal, Dante Buu, Ferenc Gróf, Yevgeniy Fiks, Damian Le Bas, András Cséfalvay

    Galerie MeetFactory, Galerie Kostka
    Société Réaliste, Oliver Ressler, Anca Benera / Arnold Estefan, Victor López Gonzáles, G.R.A.M., Halil Altindere, Rafani, Marina Naprushkina, Hito Steyerl, Martin Krenn, Núria Güell, Artur Zmijewski, Szabolcs KissPál

    Kurátoři: Edit András, Birgit Lurz, Ilona Németh, Wolfgang Schlag

    Universal Hospitality 2 | MeetFactory - Galerie - Universal Hospitality 2
    http://www.meetfactory.cz/cs/program/detail/universal-hospitality-2

    http://www.futuraproject.cz/futura/event/230-universal-hospitality-2

    GGG
    GGG --- ---
    Populismus už není zavrženíhodná kategorie, říkají Bartlová a Novotný o Aj Wej-wejovi | Kultura
    http://www.rozhlas.cz/...eni-zavrzenihodna-kategorie-rika-bartlova-a-novotny-o-aj-wejwejovi--1708904
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    SGNLR: Tak já na sportovní akce nechodím, nuděj mě, ale architekturu jsem schopen ocenit, i když se týká oblasti se kterou soustavně neobcuji. Tedy jsem schopen ocenit i zdařilou architekturu banky .)
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SGNLR: sorryjako za moje dizlekticky preklepy..
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    GUMAGUAR: konstrukce novejch svatostanku komercni sportu a snim spojenyho businessu je pro me asi tak to samy,jako postavit banku sorryjako:) a to neobhaji sebelepsi architektura imho. poradani fotbalovejch sampionatu sponzorovanejch nadnarordnima firmama,obchodovani s pudou,genteifikace s tim spojena atd atd..

    to,ze stadiin nevznika jen kvuli olympiade,je argument pri stavbe kazdyho z nich,ale realita je casto jina. nicmene aspon se treba tesim,jestli si nekdy zaurbexujeme v troskach stadionu a mest kolem nich stavenejch-to bude takovej paradni postapokalyptickej sportovni zazitek. zaroven by se tam dali po oswuatovani delat prima mejdany:)
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    SGNLR: Zase je nutno dodat, že ten stadion nevznikl jen kvůli olympiádě, to byla první akce, která se tam udála. Je i nadále, i když sporadicky, využíván pro fotbalová utkání apod. A je rozhodně působivý - byl jsem se tam podívat. Herzog a de Meuron jsou architektonická špička.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    GUMAGUAR: no to ja taky ne. popravde je v tomhle pripade v dnesni dobe i dost jedno v jaky zemi ta Olympiada je. kazdej rozumne myslici clovek by tuhle nadnarodni vrazdici vykoristujici megashow mel bojkotovat. to,ze byla v Cine je jen tresnicka. a brek Ouwejweje nad tim,ze si ho nenajal stat,ale firma je fakt pokrytectvi nejvyssiho zrna.


    rad vyuziva roli postkolonialniho asijskyho uprchlika,coz jeho dilu pomaha k senzacnosti a touhle sebe-exotizaci je pak prodavanejsi/uspesnejsi. tim neprimo prodluzuje kulturni kolonizaci a tezi prave z pocitu vini,soucitu atp,ktery maj sedativni ucinky a ne aktivizujici. stava se z nej tak takovej ethno-manasek panackujici bily vrchnosti v zapadnim svete

    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    No musím říct, že nevidím zas tak velký rozdíl mezi tím, že si pekingský režim najme Stevena Spielberga pro propagaci olympiády a tím, když si pekingský režim najme Herzoga s DeMeuronem pro olympijský stadion a ti si ke spolupráci přizvou Weiweie. Nebo snad netušil, k čemu ho to architektonické studio najímá?
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    archiweb.cz - Architekt pekingské olympijské haly ostře kritizoval čínský režim
    http://www.archiweb.cz/news.php?action=show&id=3922&type=2
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    cinani a my.... sorry za link na fb video...
    https://www.facebook.com/protibet/videos/1399537183451381/
    BIRLIBAN
    BIRLIBAN --- ---
    GGG: Jo takhle, už tomu rozumím..

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam