• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    SEEKER: to bylo myšleno právě z důvodů proč popisuješ. Já zrovna nejsem jeho velkej kámoš. Jen je to tak zoufalý, že je to smutný...
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    LAMIA: Vladimíra až líto? Tyjo jít jako rapper brečet do rádia, že ho deset let podporoval a oni si teď dovolili napsat kritickou recenzi na desku? Něco tak trapnýho už jsem dlouho neviděl, bez ohledu na to, jaká ta recenze a ta deska je (osobně si myslim, že ta deska se fakt nepovedla a že ta recenze to místy výstižně, ale místy trochu odflákle a ne zcela vyargumentovaně popisuje. A jednou opravdu poněkud dezinterpretuje. Ale to na věci nic nemění.)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Tak jestli chcete něco z angažovaného umění, tak sledujte video z nahrávání rozhovoru Vladimira 518 s redaktorem Wave co napsal ošklivou recenzi na novou desku při rozhovoru a sledujte fb diskuzi v záznamu pod tím a hlavně momenty mezi písničkama. Bylo mi teda Vladimíra až líto ... prostě rap a srdíčko k sobě moc nejdou ...
    Nemám fb, tak neumím poslat přímej link, ale je to tady https://cs-cz.facebook.com/croradiowave/ a je to 15.6. 8:00 ...
    GGG
    GGG --- ---
    Česko ohrožuje skrytá, ale rozsáhlá chudoba | A2larm
    http://a2larm.cz/2017/06/cesko-ohrozuje-skryta-ale-rozsahla-chudoba/
    TERYHASPY
    TERYHASPY --- ---
    zkopírováno - Otevíráme důležitá témata, o kterých se jinde nedočtete. Spolupracujeme s aktivistickými kolektivy po celé republice a dáváme hlas těm, kteří ho jinde nedostanou. Neobracíme se jen do minulosti, ale pracujeme s nejnovějšmi trendy a promýšlíme jiné možnosti společenského uspořádání. Squatujeme mediální prostor od roku 2013.Do konce června nám zbývá vybrat ještě 23 000 Kč. Pomožte nám fungovat dál, nebudete litovat: a2larm/podporte-nas

    Podpořte nezávislou žurnalistiku dostupnou pro všechny | Darujme.cz
    https://www.darujme.cz/projekt/1200221
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    CZECH TEK trailer(Documentary movie)
    https://vimeo.com/222015213
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    (tohle patří spíš do rubriky WTF, ale vzpomínám si, že jste jednu takovou akci natáčeli, kdyžtak zmoderujte")
    Den otců s Armádou České republiky dnes v Praze na Ladronce 11.00 - 18.00
    Den otců s Armádou České republiky | Kalendář akcí | Ministerstvo obrany
    http://www.army.cz/scripts/modules/diary/action.php?id=5117
    "Odbor komunikace pro děti připravil v rámci projektu POKOS (Příprava občanů k obraně státu) soutěže a vědomostní kvízy."
    "Armáda České republiky návštěvníkům představí moderní vojenskou techniku pozemních sil – kolový obrněný transportér Pandur, lehké obrněné vozidlo Iveco, vozidlo Land Rover Kajman, samohybnou kanónovou houfnici Dana a vozidlo Tatra T-810; součástí prezentace bude ukázka ručních zbraní."
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Český rozhlas Radio Wave (archiv - Přes čáru)
    http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3873285
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SALE
    SALE --- ---
    [ Salé ]
    [ Čtenářský kroužek na Salé / ostatniother / 15.6.2017 / CR - Praha - Infokafe Salé ]
    Přednáška Komiks chaosu, komiksy k prolistování a vydaná čísla ROAR magazine k nahrání...a večeře

    V Salé kompu jsou ke stažení vyšlá čísla ROAR magazine. ROAR je online magazín a tištění čtvrtletník ( https://roarmag.org/issues/ ) radikální imaginace, poskytující grassroots perspektivy z předních línií boje za pravou demokracii. Peníze z večeře půjdou na zaplacení předplatného na další rok.

    V červnu taky budou na Salé k přečtení komiksové knížky, nové i dříve vydané, které jsme nakoupili na poslední anarchistickej festival knihy. Jako ochutnávku si stáhněte čísla Anarchy comicsu ( http://libcom.org/library/anarchy-comics )

    A kdo jste na bookfairu nebyli a neslyšeli jste přednášku Komiks chaosu: Médium, které mění svět a boří kapitalismus, tak si jí můžete poslechnout od 19:30

    Komiks chaosu: Médium, které mění svět a boří kapitalismus

    Komiks chaosu včera, dnes a zítra. O tom, jak ani ne sto let staré médium formovalo naše dějiny i smýšlení napříč jednotlivými dekádami. Řeč bude o vzpouře proti kapitalismu, která dala za vznik anarchistickému komiksu a zrodila Alana Moorea. Spisovatele, anarchistu a mystika v jednom, který přinesl světu grafický román V jako Vendeta. Ten ovlivňuje komiks i anarchii dodnes. Přestože jsou Moore a jeho Vendeta nejznámějšími hybateli, nejsou zdaleka jedinými. Svého času by se čtenář spisovatelů-anarchistů jen těžko dopočítal. Dnes je naopak těžké vůbec nějaké nalézt. Co se stalo? Kam se poděla komiksová anarchie a kdy přijde nový Alan Moore?
    MARTA_KLOFACOVA
    MARTA_KLOFACOVA --- ---
    Kolektiv Džuvle nahradil část reklamního banneru na brněnské ubytovně fotkou švába. Staví se proti obchodu s chudobou a lhostejnosti ve veřejném prostoru.
    https://www.facebook.com/623521487687579/videos/1523969050976147/?hc_ref=NEWSFEED
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Kolektiv "Obsaď a žij" právě obsadil budovu v Hybernské v majetku ÚZSVM. Přijďte. Vstup ze Senovážné 10. Prohlášení na Fb Kliniky.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    dokumentární film CZECH TEK o historii českého freetekna. Premiéra tento pátek, pak se rozjede série projekcí a film bude i v ČT

    https://www.facebook.com/Czech-TEK-1806532379373849/

    SGNLR
    SGNLR --- ---
    angažovanej queer pop

    Kill J - Propaganda
    https://www.youtube.com/watch?v=RyrW8MphK-U
    SALE
    SALE --- ---
    [ Rekviem za Sýrii / conconvention / 8.6.2017 / CR - Praha - infokafe Salé ]
    [ Salé ]

    večeře, dokument, knížka a kaligrafie, aneb večer, který by nám měl připomenout, že o tom, co se v Sýrii stalo a děje, moc nevíme...

    Pustíme si podzimní vydání zpráv It´s the end of the world as we know it and I fell fine s názvem Requiem for Syria, od našeho nejoblíbenějšího moderátora Stimulatora z dílny submedia.tv, věnované Sýrii (online tady: https://sub.media/video/requiem-for-syria/ ). V něm se dozvíme více o selhání světové společenství, levice nevyjímaje. Proč bychom neměli slepě podporovat revoluci v Rojavě a proč byla Syrská revoluce nejradikálnějším společenským experimentem od Španělské občanské války. Druhou půlku videa tvoří rozhovor s Robinem Yassin-Kassabem, autorem knihy Burning Country: Syrians in Revolution and War.


    V červnu budou k půjčení tři výtisky knihy, považované za nejlepší anglicky napsaný počin o syrské revoluci Burning Country: Syrians in Revolution and War ( http://www.plutobooks.com/display.asp?K=9780745336220 )

    V roce 2011 vyšli Syřané do ulic a požadovali svržení režimu Bashara Al-Assada. Dneska je většina Sýrie válečnou zónou kam se zahraniční novináři v podstatě nedostanou. Kniha Burning Country (hořící země) objevuje realitu života v současné Sýrii. Napsané po patnácti letech práce s lidmi v Sýrii, odkrývá příběhy opozičních bojovníků, exilantů ztracených ve změti uprchlických táborů a mnoho dalších. Zkoumající nové revoluční organizace tvořené zespodu lidmi, vzestup ISIS a Islamismu a vývoj nejhorší uprchlické krize od Druhé světové války, Burning Country je živým výčtem současné politické a humanitární noční můry.

    Pár citací z knížky:

    Revoluce byla pozitivní zkušeností i když jsem cítil bolest, hlad, nebo strach. Obecním pocitem byla vůle ke změně. Například; Když jsem viděl sedmdesátiletého může, který dělal nemožné aby mě ochránil, když jsem byl v úkrytu; když jsem byl svědkem toho, jak lidé zapomínají na své staré spory a společně pracují v revolučních službách; Když jsem viděl společenskou solidaritu probíhající ve svých nejdůstojnějších podobách … Syrská kultura se naplnila duchem povstání a odmítnutí. Nechala se prostoupit kompletně novými požadavky a koncepty, například život na útěku, demonstrace, koordinace, média, občanská žurnalistika.
    Aziz Asaad

    Za čtyři roky jsme nahradily to, co jsme ztratily za čtyři desetiletí. Já jsem optimistický co se mých lidí týče.
    Bashaar Abu Hadi

    Strategie nenásilý nemohou porazit stát – zrcadlí nedostatek pochopení samotné podstaty státu. Moc státu se automaticky chrání před vymřením; porazí osvobozující se hnutí jakýmikoliv likvidačními prostředky. Jestli pokusy ke svrhnutí takové mocenské struktury přežijí první fázi represe, elita zvrhrne konflikt do válečné podoby, a lidé používající nenásilné taktiky nemohou porazit armádu. Pacifismus se nemůže bránit proti nekompromisnímu vyhlazení.
    Peter Gelderloos, autor knihy How nonviolence protects the state (k přečtení zde: http://theanarchistlibrary.org/library/peter-gelderloos-how-nonviolence-protects-the-state )

    Revoluce zemře se smrtí občanského odporu. Ti, kdo zapomenou jak revoluce začala, nebudou vědět, jak skončí.
    Zpráva na baneru drženého aktivistou z koordinační komise Slemmiyeh


    Taky si budeme promítat kaligrafie Mouneera Al-Shaaraniho

    Mouneer Al Shaarani přináší starověké tradice Arabského písemnictví, například pradávný geometrický styl Kúfského písma, v moderním kontextu. Je uznávaným průkopníkem v současné kaligrafii, díky novým stylům písma, které vytváří. Býval studentem proslulého syrského kaligrafa Badawi Al Diraniho na umělecké univerzitě v Damašku, kde graduoval v roce 1977. Kaligrafii se věnuje od svých deseti let. Z exilu v Káhiře se vrátil zpět do Sýrie, kde používá kaligrafii k inspirování lidí, kteří čelí každodenímu teroru ve válce rozervané zemi.

    K večeři bude falafel a hummus a z výtěžku se pokryje koupě Burning country v elektronické verzi, která pak bude ke stažení ze Salé počítači. Fyzické knížky, si u nás můžete objednat a taky se podívat na pár věcí co momentálně máme o Rojavě:

    A letter to "Rojavist" freinds / online tady: https://libcom.org/news/letter-%E2%80%98rojavist%E2%80%99-friends-12082016
    A small key can Open a large door: The Rojava Revolution / http://www.activedistributionshop.org/...-small-key-can-open-a-large-door-the-rojava-revolution.html
    The Experiment of West Kurdistan: Feminims, Anti-sectarianism and collectivism in the Syrian Revolution / http://www.activedistributionshop.org/...mphlets-booklets/4008-the-experiment-of-west-kurdistan.html
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    https://www.facebook.com/events/758611520985784/

    Ve čtvrtek 8. 6. mezi 16 a 18 hodinou proběhne v Galerii NTK performance, křest katalogu a prezentace tvorby sourozenecké umělecké dvojice ze Slovenska - DUDAS BROTHERS. Vstup je zdarma. Jste srdečně zváni.

    Akce je doprovodným programem výstavy Rozhněvaná planeta, na které se svou instalací představuje starší z bratrů Dudášů - Juraj. Výstavu si budete také moci prohlédnout.

    SHM8
    SHM8 --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam