• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    MRKEVREDKEV: spocenej jsem byl skoro porad a jezdeni ve fitku na pasu mi prislo uz nejak moc "vtipny". Ale tak nejakej ten sport tam je i tak. Ale ve scenari to bylo. Ono je taky jezdeni na pasu a snim spojeny absrudity uz ve svete umca docela provareny, tak jsem nechtel vypadat, ze vykradam treba akci myho oblibence Brada Downeyho. Tohle je jeho skvely video..


    Brad Downey - Treading
    https://www.braddowney.com/k/work/2015/treading
    MRKEVREDKEV
    MRKEVREDKEV --- ---
    SGNLR: super! jen jsem ale marně čekal na scénu, kdy jedeš s hooverboardem spocenej na běžeckym pásu ve fitku :(
    VLKSAMOTAR
    VLKSAMOTAR --- ---
    SALE
    SALE --- ---
    ART_OF_CAN
    ART_OF_CAN --- ---
    MIKE_HEKTIK: Pod headlinem je link na vimeo
    MIKE_HEKTIK
    MIKE_HEKTIK --- ---
    SGNLR: a kdy a kde to bude mozne shlednout prosim?
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    MODERN TIMES / full movie
    https://vimeo.com/459344880


    Nový film Vladimíra Turnera Modern Times (podle stejnojmenného filmu Ch. Chaplina z r. 1936) představuje “hooverboardové etudy” a tematizuje odcizení způsobené technologickým pokrokem. “Moderní doba se od doby Charlieho Chaplina výrazně změnila. Chaplin by byl dnes se svým citlivým uvažováním nad světem pravděpodobně závislý na Xanaxu,” uvádí Turner.

    Podle Turnera lidstvo došlo ve snaze utéct nudě a přirozenému pohybu k tomuto směšnému prodloužení lidských končetin technologickou vymožeností. Osamocená postava performera se protlouká městskými ulicemi i divokou krajinou pobřeží Atlantiku. Dostává se do paradoxních situací dotažených do absurdity: performer-turista objevuje hory, ale ve skutečnosti je líným konzumentem, který jede na hooveru.

    Turner je dobrým příkladem “urban” dobrodruha a stoupence tzv. microadventurismu. Hashtag #microadventure pomocí sociálních sítí globálně rozšířil britský dobrodruh Alastair Humphreys, který v r. 2011 vyměnil daleké cesty za drobné výpravy v blízkosti svého bydliště. Své městské zážitky jako shrnul do knihy Microadventures: Local Discoveries for Great Escapes, z níž se rychle stal bestseller.

    Silný zájem o fenomén ”lokálních” zážitků tak zapadá do současné společenské potřeby o udržitelný způsob života a nabízí alternativu dnešním dobrodruhům, jejichž touha po zážitcích je vykoupena černým svědomím vůči jejich okolí a životnímu prostředí.
    (Kurátorská explikace Evy Riebové)

    Film byl podpořen galerí Meetfactory a asociací La Fourmi– e
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    sneak peak toho, na čem teď děláme s Pavlem Karousem...

    ANTIFASCIST ART
    Série 20 videí se stopáží kolem 10 minut je věnována historii i současnosti vizuálního umění proti fašistickým a nacistickým ideologiím a sociálně angažovaného vizuálního umění na České, Slovenské a v úvodu i Německé scéně, která měla na místní poměry největší vliv. Videa budou zveřejněna a propagována na sociálních sítích. Přednášky by měli u diváků podporovat jejich schopnost komparace s historickými událostmi a dnešní situací, trénovat akty empatie a reflexivní imaginace, politicky a kulturně je vzdělávat. Konkrétnějším cílem přednášek je iniciovat vznik současného angažované vizuální umění zaměřené proti fašismu u umělecké obce a jeho přijímání a porozumění u široké veřejnosti. Hlavním cílem je seznámit kulturní obec s antifašistickými ideami a zároveň vzdělávat v oblasti vizuálního umění politicky angažovanou veřejnost a oba tábory tak propojovat. Aktivita je zvláště důležitá dnes, kdy pravicový populismus, rasistické a xenofobní tendence nabývají v České republice i ve světě na intenzitě a doufáme, že tento kulturní antifašistický projekt může mít širší společenskou odezvu.

    víc vám zatim říct nemuzu, snad kromě VŠECHNU MOC IMAGINACI!






















    MTO
    MTO --- ---
    Artists for Assange
    https://artistsforassange.org/

    When law, politics, and old structures seem to be failing, art emerges as a liberating force. This expanding archive presents various artists and artworks inspired by the journalistic achievements of WikiLeaks and personal struggle of Julian Assange. Explore the gallery and artists, and contribute with suggestions.
    BUSH13
    BUSH13 --- ---
    Arkadiusz Andrejkow - Cichy Memoriał

    Street art - Cichy Memoriał - podkarpacki deskal na stodołach-2017
    https://andrejkow.pl/street-art-cichy-memorial/





    VLKSAMOTAR
    VLKSAMOTAR --- ---
    OTAKAR_KUBIN: To je, holt, krypto-vděčnost.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    SGNLR: aniz bych chtel rozjizdet disputaci nakolik je nazorova ukotvenost predpokladem pro pol. um., tak se zbytkem nemuzu v obecny rovine nesouhlasit (ac jeho neznam, a nevim, jak moc to na nej sedi, ctu tu dlouhodobe, ze na nej mas pifku), manipulativni ega rozmrdaly/davaji nejednu umeleckou skolu.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    VOYTEX: v "oboru" politickýho umění, kde se předpokládá, že někomu o něco jde, jsou tohle přecejen trochu nepraktický stupně vzdělání
    OTAKAR_KUBIN
    OTAKAR_KUBIN --- ---
    VLKSAMOTAR: Chtějí Vojně pomoct, ale čekají, že jim za to bude Oleg vděčný. Haha. Sory not sory
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    SGNLR: ...coz je v oboru velka vyjimka, ze
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    VOYTEX: Tyc uci na vysoky skole nazorovy neukotvenosti, je emeritni profesor manipulace a vede PhD. vyzkum v egomaniologii
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    SGNLR: zkusil sem, ale to se fakt neda poslouchat dyl nez par minut. doufam, ze Tyc taky nekde uci. nic proti zthvn
    VLKSAMOTAR
    VLKSAMOTAR --- ---
    SGNLR: Je to úplná pičovina, ale je tam hrozně sympaticky roztomilé, jak chtějí těm Vojna pomoct a ukáže se, že to jsou hedonisté :))
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    ESTEN: je to s podivem, ze v klubu o umeni diskutujou umelci. diky Sherlocku!
    PENDREK
    PENDREK --- ---
    Sametové posvícení 2020: Vstříc novým mutacím
    Vstříc novým mutacím!
    https://www.youtube.com/...X_eU&fbclid=IwAR0I_qy3o9mgTDd9PkMCaxLVLa2C4kLgSq7OrhSVfVPR4DS06MBl8bEo218
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    SGNLR, GGG: precedens, kurva, vy umelci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam