• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    AAHHWISEGUY: Ja si rikal,ze to nebude nahoda?
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    VOYTEX: Co se dejw na fb netusim a asi nevim na co narazis vlastne:)
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    SGNLR: protoze moc se vzdycky kloni k zelenejm.... bankovkam?
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    Mate vlastne nakej zaznam tech obrnencu?
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    SGNLR: Hm, pekne, vypada to, ze mas verne pratele na FB nebo mozna i tady :)
    Tak dik.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    VOYTEX: to tady nebudu rozebirat,pardon,ale jsou velmi slizce profi,coz my jsme byli taky a bylo to vlastne dost fajn-spus by me krome Pudilovy soukroy sekuritky zajimalo, proc tam stali dve dodavky plny tezkoodencu a desitky jinejch cetniku-to sou takovy fandove do kumstu a jezdej ina jiny vernisaze?ono staci zvednout telefon a zavolat na 158, ze bych rad, aby mi muj soukromej podnik hlidali tezkoodenci?to asi ne co? asi se musi zvednout nejakej "jinej" telefon...
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    SGNLR: vidim dle palecku, zes akcicku uspesne prezil a dokonce na svobode, tak by (asi nejen) me zajimalo, jak to setkani s Pudilovo gorilama probehlo :))
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    Umělci bez peněz versus umělci s penězi. Pudil otevřel svou Kunsthalle veřejnosti – A2larm
    https://a2larm.cz/2022/02/umelci-bez-penez-versus-umelci-s-penezi-pudil-otevrel-svou-kunsthalle-verejnosti/
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    SGNLR:
    Ja ti taky rozumim. Vsichni chapeme, ze realna alternativa FB neexistuje, pouzivaji ho i kritici ekosystemu velkych digisester jako takovyho. Jen se proste obcas neudrzim a ty paradoxy, kterych se pri konani "dobra" dopoustime, komentuju. (Ale FB jsem nikdy nemel a mit nebudu!)

    SGNLR:
    Tak umelci a alternativci jsou na distribuovanych sitich jako Matrix a Mastodon. Jsou velice pouzitelny, jen je tam proste malo lidu, pac ho tam nic netahne.
    Mobily maj predinstalovany ty svinstva velkych sester (v EU ilegalne btw, ale UOOU na to sere), vetsina lidi ma kontakty stejne v Big 5, nesnasi komplikace, nemaji cas se ucit neco novyho, a vetsinou v nasem kulturnim kontextu nechteji vycnivat z rady. Tyhle ctyri prekazky jsou prakticky fatalni pro jakykoliv prechod od Big 5.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    VOYTEX: Zcela uprimne se ptam,jakou digitalni formou bych mel podobny veci sirit v digitalnim svete,abych zustal bez poskvrny? FB jsem nikdy nepouzival a IG jsem si zalozil jako profesni portfolio(jakozto egomaniakalbi umelec) a co vim,tak ho FB koupil pred nedlouhou dobo. z ceskyho Twitteru se stala pravicova zumpa… A nechci tema nechavat v u dergroundu a nadavat s kamosema v hospode. Dik za tipy!

    Samozrejme se o tehle vecech bavim s lidma na zivo, delam svoje projekty,ktery tyhle praktiky kritizujiu atd. Ale jak delat veci online, aby byly videt s neprofitovaly na nich korporace neumim
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    VOYTEX: Ja ti rozumim. Alibisticky rikam, ze ho sirim vsema moznejma prostredkama… Zejtra od 18:00 happening bude “sranda”
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    VOYTEX: (Jsem nejdriv necetl ten puvodni prispevek a myslel, ze pises o Nyxu.)
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    SGNLR: Ja tento spravedlivy hnev samozrejme moralne podporuji. Ze ho siris pres socsit, ktera pomoci vedeckeho stalkingu a weaponizovane psychologie vydelava na rozesirani cele svetove spolecnosti, cimz mimo jine dohnala tisice lidi k sebevrazde, je horce vtipne.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    NOIK: Ja teda soudim-planeta je v plamenech a umelci delaj kulisy tvurcum tech plamenu a inkasujou za to penize. AMU vydava s Pudilem knizku atd atd.

    Je cas zacit stejny bojkoty instituci,jako se to deje ted treba s Kunsthalle Berlin

    Za Pudilem chodej ostatni uhlobaroni,jejich medialni mrdky jako treba Michal Pur z info.cz a je to proste vladnouci generace vychazejici z devadesatkovyho klondajku. Neni duvod kohokoliv litovat,ze jim skocili na lep. Ze s jima spolupravuje post bellum atd me vubec neudivuje naopak:)
    NOIK
    NOIK --- ---
    SGNLR: no, taky mě docela překvapuje, kdo všechno těm zmrdům skáče na lep ...například že s nima dělali celej cyklus Post Bellum/Paměť národa to mě skoro zamrzelo ..prostě to dělaj dobře no

    ..já ale za to nikoho nesoudim, je to prostě otázka osobního vkusu co pro někoho je a co už neni přijatelný ...některý projevy devótnosti jsou ale fakt k zblití: https://twitter.com/narodnigalerie/status/1494629090103595013
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    otevřel se další svatostánek artwashingu.tentokrát je to ještě o něco peprnější,páč je to chrám arcivévody uhlobarona jeho blahorodí Pudila,takže nejde jen tak o nějaký praní špinavejch peněz a karmy,páč tydle chechtáky jsou vykoupený smrtí tisíců lidí a nenávratnym zničením ekosystému na týhle planetě.

    je super vidět svoje kolegy, jak si včera s vašností připíjeli na první otvíračce!odteď přestávám chodit na jejich výstavy,budu bojkotovat festivaly typu 4 dny v pohybu, Lunchmeat festival a další.

    aby tý slávy nebylo málo,tak bude mít Kunsthalle pár další akcí v průběhu týdne.v úterý proběhne prostestní akce a workshop artwashingu přímo na Klárově. Pudil si najal vostrý hošany do sekuritky, který dou prej hend do konfliktu, takže já osobně se moc těšim.umění je přece konflikt!




    shromáždění na podporu umění - workshop artwashingu
    https://www.facebook.com/events/498692851820945/

    při příležitosti otevření nové galerie Kunsthale pořádáme shromáždění na podporu umění !

    Kunsthalle se tváří jako spasitelská a nezisková, veřejně prospěšná instituce. My však odmítáme zavírat oči nad tím, jak oligarchové perou špinavé peníze skrze umění.
    Je nepřijatelné nekriticky přihlížet kulturnímu obohacování, které slouží jako daňový únik.
    Na Kunsthalle doplácíme všichni uhlíkovou stopou a účty za energii.

    Moc imaginaci! Smrt spekulaci a privatizaci !

    vyrábění banerů den předem večer, napíšeme kde, nebo přineste vlastní, doporučení - nepište na ně nic za co vás může někdo zažalovat

    po demo následuje WORKSHOP ARTWASHINGU, PŘINESTE SI PROSÍM OBRAZY, HOUBIČKY, KYBLÍKY, jar bude dostupný na místě
    doporučený dresscode: buržouství

    těšíme se na vás :)
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    HYNEK: To bych tady nahodou mel tematicky dil o exekucich a chudobe…

    Antifascist Art #3: Evropa v konkurzu. Umělecké ztvárnění hospodářské krize a nastupujícího fašismu
    https://youtu.be/0CLARs69zMk
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    Galerie hlavního města Prahy si nechce půjčit Kinterovo dílo ze sbírky exekutora Runtáka – A2larm
    https://a2larm.cz/2022/02/ghmp-si-nechce-pujcit-kinterovo-dilo-ze-sbirky-exekutora-runtaka/

    Magdalena Juříková poprvé odmítla zapůjčit do Galerie hlavního města Prahy dílo vlastněné Robertem Runtákem už před třemi roky. Tehdy mělo jít o zápůjčku obrazu Bedřicha Dlouhého. „Až paní Juříková nebo další kritici mojí osoby vloží do kultury ze svých vlastních peněz, nikoli z peněz erárních, alespoň dvacetinu toho, co jsem do ní vložil já, mohu o jejich slovech aspoň začít přemýšlet,“ komentoval to na Facebooku Runták.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam