• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CISTICZRichard P. Feynman
    Vsechno o Feynmanovi, jeho zazitky, srandicky, hackerstvi a esli nekdo chce tak i ta kvantovka a ostatni fysika. :)


    “If you have any talent, or any occupation that delights you, do it, and do it to the hilt. Don't ask why, or what difficulties you may get into.”





    zaklad i to co mozna este nevite
    jeho prednasky v pdf a mp3
    mene zname prihody - thx to david majda
    moc zajimavy fotky
    este nejaky fotky
    na www.kosmas.cz jsou vsechny knizky co u nas vysly
    dobra diskuze u pixyho. upozornuju na yuhuuv prispevek... :)
    Jaky byl?
    rozbalit záhlaví
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    C4MEL: abych nezacal zurive flamovat, tak jsem si nejdriv na deset vterin sednul a nic nerikal :] ... otazka je, jak moc si ve vede pokrocil? kam az si se dostal? co to je ta tvoje "veda"? pak muzeme resit dal :]
    C4MEL
    C4MEL --- ---
    MIKEE: Mikee, ty toho o východní kultuře asi moc nevíš. Celý náš systém je "nemocný" snahou vše převádět do vědeckého jazyka - naše patriarchální civilizace je na tom postavená - věda bude vždy svým svérázným (a přísně logickým) způsobem odrážet způsob, jakým západ nahlíží na realitu. Trvá to tisíce let a ještě to "pár" století trvat bude. A netvrdím, že je to nutně špatně - přináší to obrovský pokrok, který lidstvo potřebuje (ale na druhou stranu by si nikdo neměl dogmaticky myslet, že je to jediná cesta..). Tvůj komentář o "nějaké energii a nějakých čakrách" mě vážně pobavil:] Ale nic proti, nechci začínat flame. Přemýšlel jsem obdobně, než jsem objevil tantru a DOKONALE jí sloučil se vším, co vím o vědě, která byla (je) mým příležitostným koníčkem, a zároveň si uvědomil, že tato tisíce let stará východní nauka vysvětluje vesmír (energii & hmotu) mnohem lépe, než naše "všemocná" věda..
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    WENCA: co by si cekal od cloveka co si rika Yuhů ;] prilis nechapu k cemu takovyhle pet project muze byt? (a proc ho davat na domenu feynman.cz?) .. ani reklama tam neni :]
    WENCA: ja se obavam, ze to vidi trosku zkreslene, to co vidi jako axiom je pouze fakt, kterej vyjde z toho jak dana teorie funguje (neco jako stejna rychlost svetla at se na ni divame z jakekoli vtazne soustavy .. to taky neni axiom, to vychazi z toho jak funguje relativita) .... imho :] nicmene jeho nazor na skeptiky vs samany je mi blizky, ja nemam nic proti tomu, ze cinska medicina funguje .. mam neco proti tomu kdyz se mi to nekdo snazi vysvetlit na bazi "nejake" energie a "nejakych" caker, klidne at nekdo kolem toho udela novou teorii, ale ta musi byt stavena bottom-up .... a ne top-down (spis top-middle, protoze teorie o cakrach a jinych zabavnostech maji tendenci se zastavit nekde v prazdnu a neprilis se dotykaji realneho sveta)
    WENCA
    WENCA --- ---
    http://www.feynman.cz/

    Hehe. Mno nevim.
    WENCA
    WENCA --- ---
    http://pixy.blog.respekt.cz/clanok_disk.asp?cl=1964&st=4

    Dobrej clanek, jako vzdy, od pixyho.
    Jeho komentar ad Fyzika je zajimavej.. i kdyz tomu asi moc nerozumim. By me zajimalo, jaky dve tri hypotezy mysli.
    WENCA
    WENCA --- ---
    Schwinger disliked Feynman diagrams to the point of banning them altogether in his class.

    Dobry a to dostal spolecne s Dickem a Tomonagou Nobelovku, ze jo.
    WENCA
    WENCA --- ---
    Given the failure to produce a unified theory despite tireless devotion by the 20th century's best physicists, it might be time to heed Richard Feynman's admonition: "If it turns out there is a simple ultimate law that explains everything, so be it. That would be very nice to discover. If it turns out it's like an onion with millions of layers, then that's the way it is. Nature will come out the way she is."

    Tywoe, tohle by se melo tlouct prckum snad uz ve skolce. A na svete by byl klid a mir. No fakt. :)
    WENCA
    WENCA --- ---
    MIKEE: A ze nic nereknes, odkazy nehazes. Tsss. :)
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    WENCA: pfff .. ja jsem zaseklej na wiki posledni tri roky ;]
    WENCA
    WENCA --- ---
    http://en.wikipedia.org/wiki/Feynman_path_integral

    Btw, uz hodinu jsem zaseklej na Wiki. Z matiky a fyziky je tam toho fakt dost. :)
    WENCA
    WENCA --- ---
    [ High Performance) Computing: clustery, paralelizace, optimalizace, numerika, etc. ]

    Zde se rozjizdi nejake povidani o projektu na kterem spolupracoval Dick. :)
    MMM444
    MMM444 --- ---
    WENCA: moc hezkej clanek. uplne me dostalo tohle:
    By the end of that summer of 1983, Richard had completed his analysis of the behavior of the router, and much to our surprise and amusement, he presented his answer in the form of a set of partial differential equations. To a physicist this may seem natural, but to a computer designer, treating a set of boolean circuits as a continuous, differentiable system is a bit strange. Feynman's router equations were in terms of variables representing continuous quantities such as "the average number of 1 bits in a message address."
    a tohle:
    ...Feynman had to write a computer program for QCD. Since the only computer language Richard was really familiar with was Basic, he made up a parallel version of Basic in which he wrote the program and then simulated it by hand to estimate how fast it would run on the Connection Machine.
    WENCA
    WENCA --- ---
    The charming side of Richard helped people forgive him for his uncharming characteristics. For example, in many ways Richard was a sexist. Whenever it came time for his daily bowl of soup he would look around for the nearest "girl" and ask if she would fetch it to him. It did not matter if she was the cook, an engineer, or the president of the company. I once asked a female engineer who had just been a victim of this if it bothered her. "Yes, it really annoys me," she said. "On the other hand, he is the only one who ever explained quantum mechanics to me as if I could understand it." That was the essence of Richard's charm.
    WENCA
    WENCA --- ---
    Many a visitor at Thinking Machines was shocked to see that we had a Nobel Laureate soldering circuit boards or painting walls.

    :DD
    WENCA
    WENCA --- ---
    Nothing made him angrier than making something simple sound complicated.
    WENCA
    WENCA --- ---
    Tohle je Dickuv nesplnenej sen, nikdy se tam diky byrokratickym problemum za Studeny valky nedostal. Ale stejne mu mistni lidickove slozili poctu. :)

    http://thepiratebay.org/tor/3379380/A_Tuva_(Throat-Singing)_Collection__8_Avant-Garde_Albums_[The_Bu


    11. (05:28 ) Kongar-Ool Ondar - Shamanic Prayer For Richard Feynman
    XTREME
    XTREME --- ---
    Nahodou "To snad nemyslite vazne" v CZ v nejakem el. formatu nekdo nemate (nejlepe PDB, popr cokoliv jineho jako Word, HTML apod.)? Knihy ctu v PDA. Pokud se to da jako ebook nekde objednat, doporucte. Dekuju
    WENCA
    WENCA --- ---
    WENCA: Ta fotka je super. Jak jsou tam vsichni strasne zahloubany, jenom Dick se smeje. :)
    WENCA
    WENCA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam