• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    K4N3C: Jo a vylezlo tam po desti spoustu cepicatek, tak kdo si neni jistej, houbook v mobilu s sebou! ;)
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    HAAALA: Nahoře jak je Kalvárie, tak v okolním lese každou chvíli nějaká.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    K4N3C: kterým směrem z Miličína jsou ty muchomůrky?
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    Tak Miličín zatím vůbec nic - asi ještě teplo. Ale jinak plnej les muchomůrek jak z pohádky, kdyby měl někdo šamanský choutky tímhle směrem :D
    USHAKK
    USHAKK --- ---
    GHOSTDOGG: taky jsem byl. Bylo nádherně, ale našel jsem jen pár pěknych hřibů a bedlu. Loni jsem v této lokalitě našel celkem dost až v listopadu.
    TRISMEGISTOS
    TRISMEGISTOS --- ---
    neměl by někdo tip na pár míst v Brdech? Ideálně někde v okolí Příbrami.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    O víkendu Sázava a okolí ani ťuk. Na fleku byl opravdu hodně malý jeden trs. Chce to počkat.
    PMA
    PMA --- ---
    HAUSNUMERO: Podobnou kolonii na hromadě pilin jsem dneska potkal uprostřed jedné vesnice u Jihlavy :D
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    Velmez

KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    "Hygrofánní - snadno pohlcující vlhkost a měnící tak částečně vzhled houby. Za vlhka bývají některé části tmavší, živější a nasáklé, přičemž při vysychání se postupně odbarvují od středu směrem ke kraji."
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    TLOUDEV: nemá, nebo spíš možná nepřímý vliv... Na obsah psilocybinu má vliv obsah tryptofanu v jejich "potravě" (surovině, substrátu atd.), protože je výchozí molekulou celé syntézy. Čím víc tryptofanu v substrátu = víc psilocybinu. Mnozštví vody akorát určuje to, jak moc houba nabere na objemu. Voda navíc napomáhá rycheljšímu rozkladu psilocybinu, takže sušit. :)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    KERRAY: jasne, ma mnozstvi vody vliv i na obsah psylocibinu?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    TLOUDEV: jsou to ty samý a barva od bílé až po tmavě hnědou je imo daná množstvím vody, které houba má k dispozici, sušší jsou bílý, na blátě vyrostou tmavší
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    TLOUDEV: jsem z tehlech 'hnedejch' trochu rozpacitej. stejny misto jako ty svetlejsi, stejna vune, ale noha mi prijde trochu krehci. jinak - az na to zbarveni - jsou uplne stejny. zkratka mi prijde, ze jsou to ty samy, ale proc teda jina barva? (obcas 'dvojcata', jedna svetla a jedna tmava, zkratka vse ukazuje na to, ze jsou to ony, ale potkat jako prvni tyhle, nechal bych je byt...)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    jihlavsko, vunei 'gumovost' zda se byti OK

ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    OUKE: ne - ani bedle nebo pravaky bych takhle na hrane nebral
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    OUKE: ne, mozna nejakej kropenatec...
    OUKE
    OUKE --- ---
    A pak by me zajimalo, jestli berete i takovyhle na hrane zivotnosti (tahle je jeste pevna, nerozpada se, ale stejne.. na druhou stranu mozna az vyschne, bude vypadat normalne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam