• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    OD: POTHEAD_ --- --- 18:36:14 17.10.2013 --- 00:05 :: seznam diskuzí
    pockej az se mi dostanes do ruky :)

OD: POTHEAD_ --- --- 18:35:58 17.10.2013 --- 00:05 :: seznam diskuzí
    blablabla banuj hned ted ty kretene

první dement vyřazen....
    KAPITAN_KOCOUR
    KAPITAN_KOCOUR --- ---
    trochu sem zalovil do historie, snad se nikdo neurazí, opakování matka modrosti

V lesích číhá smrt. Blog - Jan Borovička (blog.iDNES.cz)
    http://borovicka.blog.idnes.cz/c/303633/V-lesich-ciha-smrt.html
    CHCANDA23
    CHCANDA23 --- ---
    me fakt dostavaj lidi co seberou kde jakej bordel na louce v domeni ze to sou lisohlavky. to snad musi poznam i male dite ze to je neco jineho ne.)))
    KAPITAN_KOCOUR
    KAPITAN_KOCOUR --- ---
    teď přesně nevim, jeslti to byla čepičatka, ale p. borovička loni na přednášce o lysohlávkách popisoval otravu touto houbou jako rozložení jater na kaši podobnou hořčici. dobrou chuť :-)
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    AYOS: spleteš si jednu houbu a po výletu sice neumřeš, ale máš následky na celý život.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    POTHEAD_:
    SALAM23:
    myslel sem tu Conocybe cyanopsus
    "Conocybe cyanopus (Čepičatka modronohá) má skořicově až temně hnědý klobouk široký jen asi jeden centimetr. Třen je 2-4 cm dlouhý, křehký. Pokud máte zájem, je zde podrobnější popis. Tato houba podle některých výzkumů obsahuje až 1 % psilocybinu (silně aktivní vzhledem ke své nepatrné velikosti)."
    (...)
    Conocybe cyanopsus se vyskytuje ve Spojených státech a v mírných oblastech střední a severní Evropy (Norsko, Finsko, Německo). V literatuře se vyskytují domněnky, že by tato houba mohla být rozšířena po celém mírném pásu, ale kvůli své velikosti, je přehlížena (?)."

no ale zároveˇtam píšou, že ten rod Galerina se tu vyskytuje taky, takže asi nezkoušet, no ;-)
    POTHEAD_
    POTHEAD_ --- ---
    takze bacha, ale jinak imho nafouklej problem, protoze staci nesbirat z tlejicich jehlicnanu. Lysone vzdy jen na listnacich (ale nejsem certifikovanej, takze me neposlouchejte, poslouchejte certifikovany, co vam doporucej koukam kazdej sajrajt :)

Čepičatka jehličnanová – Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cepi%C4%8Datka_jehli%C4%8Dnanov%C3%A1
    POTHEAD_
    POTHEAD_ --- ---
    HONZAL: nepletes to dohromady? to jen ta mexicka ne? jinak tam varujou pred tou nasi Galerinou a ta zadnej psilocybin neobsahuje. Jo a taky pises jak trotl psylocibin.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    HONZAL: asi budou slusne potentni - preci jen 1% aktivni latky je docela dost,ale taky bych je asi neprubnul
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    SALAM23: tak podle těchto stránek jsou taky Teonanacatl a obsahujou psylocibin.
    Čepičatka - Conocybe siliqineoides - Enpsyro
    Čepičatka - Conocybe siliqineoides - Enpsyro
    http://www.biotox.cz/enpsyro/pj3rcos.html

ale ověřovat si to asi nebudu ;-)
    KILLERD2D
    KILLERD2D --- ---
    já jsem právě slyšel že čepičatka je stejně smrtelně jedovatá jako mochomůrka zelená, každopádně bych to nejedl.
    KILLIAN
    KILLIAN --- ---
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    k tem Cepicatkam - ja jsem jednou u kamose na privatu videl typa co se tema "nejspis" cepicatkama docela priotravil,nasbiral to v domeni ze jsou to lysny,mimo to,ze mu po poziti tekly potoky slin z pusy se nezdal byt nejak moc otravenej,normalne komunikoval a zdalo se,ze si to chvilkama asi i uzival - druhej den filuta rikal,ze ten stav byl neco mezi houbama a durmanem,takze si myslim,ze kdyz nekdo nedopatrenim sezere par tehle prasivek tak asi neumre
    MRK_EF
    MRK_EF --- ---
    KILLERD2D: podle cary zivota co ma na ruce se v blizke dobe neotravi ;]

jinak magicka nebude, i ta barva mi uplne nesedi....kdyz jse pomackaj tak by meli byt v celku, hodne hub
    , ne urcite vsechny se rozmrdaj ;]

kazdou sezonu jse to tu resi, jinak je tu mrtvo neasi ;] taze projet tech nekolik radku neni od veci

doba leti a uz to bude tak 6 let co jsem posilal fotky na identitu, rad na to vzpominam.....
    tenkrat jse mi i o houbach zdalo, kazdej listopad, tam jsem nechazel taky prasivky ;]

....jak se rika, houba jse te musi najit sama
    KILLERD2D
    KILLERD2D --- ---
    BALI_: koukni na spodek klobouku, pokud nejsou lupeny tmavě šedý až do černa a houba po poškození (pomačkání) nezmodrá, určitě to vyhoď. Taky bych se přikláněl k tomu že je to ta čepičatka a ta je JEDOVATÁ! ;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    dnes Brno-Sobesice-Bilovice-Babice... uz se to lehce rozjizdi :-)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    BALI_: čepičatka podzimní (?)
    POTHEAD_
    POTHEAD_ --- ---
    nezral bych to
    BALI_
    BALI_ --- ---
    je to jedly?

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam