• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • zobrazit sekci
    I Am X ~ chris corner/iamx [oficialni web]
    ~ iamx na MySpace.com
    ~ CESKA fansite
    ~ chris corner na wikipeldii
    ~ album Kiss And Swallow [2005]
    ~ ukazky z alba The Alternative
    ~ album The Alternative [2006] (60.92MB)
    ~ missile live unplugged na kytaru (nic moc kvalita) (6MB)
    ~ Live At Club Maria Berlin (In Germany) (nic moc kvalita) (61,3MB)
    ~ Live In Belgium
    ~ klip President [flash]
    ~ song President (3,5MB) [mp3]
    ~ klip Missile [flash]
    ~ klip Kiss And Swallow [flash]
    ~ klip Attack61 k filmu "les Chevaliers Du Ciel" ke kteremu delal Chris soundtrack [mpg]
    ~ IamX live somewhere in germany (11pisni, kazda ~100MB, dohromady 987MB; docela slusna kvalita) [avi]
    ~ rozhovor na goTV nemecko-anglicky (26,5MB) [wmv]
    ~ staticflux's remix Nightlife (staticflux na myspace)
    ~ Kiss + Swallow je důkazem, že se stále ještě natáčejí rozporuplné desky, naprosto se vymykající jakýmkoli zavedeným stereotypům a šablonám. Jen kdyby tím nenutily ke psaní stejně nesrozumitelných a těžko uchopitelných recenzí.
    ~ České fanoušky už potěšil remixem Lower than Low od Sunshine a vystoupením na letním festivalu Love Planet. Teď má další možnost. V dubnu budeme mít šanci vidět jeho show, kde předvede své nové album. Samozřejmně už má vybrané hudební kolegy na toto turné- své blízké. Můžeme být zvědaví i na videoprojekci za jeho zády,kterou tak rád používá. Podle jeho slov se máme těšit na sexuální, arogantní a voyayer video.
    ~ Soundtrack ktery asi pred rokem udelal Corner k akcnimu filmu "les Chevaliers du ciel". Podle me velmi podarena deska, kde je spousta hostu. Něco málo z i am x tam cítit je, ale spíš mě to voní tím snaker pimps. Rozhodně mě ta deska baví. | tracklist + info

    ~ Also, cool remix of Sunshine - Lower then Low from IAMX (5,15MB)

    Sunshine ~ oficialni web
    ~ sunshine na MySpace.com
    ~ e-card [flash]
    ~ album Hysterical Stereo Loops, Beats And Lips [1997/1998] (46MB) (takova pohorsi kvalita nahravek {obcasne chrceni})
    ~ album Velvet Suicide [1999/2000] (56,5MB)
    ~ album Necromance [2001/2003] (74,2MB)
    ~ album Moonshover And Razorblades [2005] (88,5MB)
    ~ album Dreamer [2006] (69,9MB)
    ~ Also, check out the Fischerspooner remix of VictimIsAnotherNameForLover (5,6MB)
    ~ neznamý remix VictimIsAnotherNameForLover (483kB)
    ~ texty na lyrics.teenage.cz
    ~ místy punkově agresivní, jinde placeobovsky mystické, atd.
    ~ Sunshine by v tuzemských poměrech vyčnívali, i kdyby žádnou smlouvu v USA nepodepsali. Publicista Tomáš Weiss popisuje jejich vystoupení před dvěma týdny na největším slovenském festivalu Pohoda: "Mají typický zvuk, kterým nijak neustoupili z dosavadního vývoje, pouze jej obohatili a vytříbili, Buriánek je navíc fascinující frontman. Kapela umí výtečně bruslit na hraně tak, aby zaujala co nejširší publikum a zároveň se nerozmělnila v mainstreamové nudě. Rozumí tomu, jak to má na pódiu fungovat. Že je důležité, aby posluchače neunavovali dlouhou zvukovou zkouškou nebo předěly mezi písničkami. Aby byli od prvního úderu do kytary v akci. Myslím si, že kromě Sunshine u nás neexistuje skupina, která se tak vypracovala k profesionalitě právě v takovém ošidném ranku, jakým je současný kytarový rock."
    ~ Čertovská intuice na pravá místa v pravém čase je přivedla do blízkosti slavného producenta Rosse Robinsona (mj. Korn, Limp Bizkit, The Cure), skladba Streamlined byla použita ve filmu Záhada Blair Witch II., dvakrát se účastnili prestižního newyorského CMJ festivalu, a pak nadešel nejdůležitější rok kariéry Sunshine - 2003. Dostávají nabídku, která v rámci mantinelů, na něž jsme u českých kapel zvyklí, vypadá jako zázrak. Osloví je nejuznávanější pop-skladatelka současnosti, Linda Perry (ex-4 Non Blondes a skladby pro Pink, Christinu Aguileru, Courtney Love nebo Gwen Stefani), které patří nahrávací společnost Custard. Sunshine podepisují v Los Angeles smlouvu na čtyři desky.
    Odehrají rychlé a zběsilé japonské turné, načež se vrhnou do natáčení novinky Moonshower and Razorblades. Album vzniká ve špičkových studiích a zkušebnách, jaké "sunny California" nabízí, pod instruktážním dohledem producenta Bernda Burgdorfa (mj. Pink, Green Day, Tom Waits). Moonshower and Razorblades zachycují Sunshine v nejpalčivějších etážích elektropunkového očistce. Žádna předchozí deska neodrážela tak dokonale koncertní intenzitu v mezinárodních měřítkách ojedinělé kapely, která hladí žiletkami a škrábe sametem.

    Moimir Papalescu And The Nihilists ~ oficialni web
    ~ the nihilists na MySpace.com
    ~ album Analogue Voodoo [2004] (53,3MB) heslo: robo87
    ~ album Lewis Neptune [2006] (44MB)
    ~ O Nihilists se nadšenecky píše nejen jako o "novém českém popu", ale i jako o "prvním českém electroclashi" a sami Nihilisti na tuhle škatulku a na cejch zdejších electroclashových pionýrů vesměs přistupují. Tady zbystřeme: electroclash, subžánr, který navazuje na zběsilost prvotního punku a k dokonalosti vybrušuje, využívá i paroduje kýčovitost elektro-popu a diska, je trendem současnosti. Electroclasheři chtějí hlavně bavit, tzn. roztancovat lidi
    ~ Když spojíte nejdůležitější hudební styly posledních 40 let, vznikne NewWavePunkElectro-Rock'n'Roll tedy MP & The Nihilists. Mezi českými kapelami vynikají hlavně neokoukaným, avantgardním přístupem k hudbě, kterému dodává grády punk-syntetický zvuk a charismatická dvojice zpěváků, což se zalíbí hlavně těm, kdo mají rádi Sex Pistols, New Order, Depeche Mode, Softcell, Kraftwerk nebo label International Deejay Gigolos.

    Sneaker Pimps ~ sneaker pimps [oficialni web]
    ~ CESKA fansite
    ~ sneaker pimps na wikipeldii
    ~ solidni sbirka textu
    ~ album Becoming X [1997] (ogg)
    ~ album Splinter [1999]
    ~ Jejich debutové album "Becoming X" je dle jejich osobního názorů až mystickým zážitkem. Toto album vyšlo v roce 1996, a ač byla kapela vnímána jako krátkodobý projekt, položilo základy k fenomenálnímu úspěchu, kterého se formace dopracovala. Tato deska prodala celosvětově přes půl milionů kopii a donutila skupinu objet svět na osmnáctiměsíčním turné. Po ukončení náročné šňůry si přestěhovali své studio ze severovýchodu do Londýna a ve velmi krátkém časovém období natočili své druhé album "Splinter". Toto album vzniklo z velké frustrace z hudebního průmyslu, kterým si skupina prošla. Jejich poslední album "Bloodsport" vyšlo začátkem minulého roku.

    etc. ~ V.A. - Playground Vol.2-4 © 2001-2002
    ~ HathorAndArizel.bloguje.cz
    ~ placebo [oficialni web]
    ~ placebo [nyx]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam