Ahoj, jedna má kamarádka studující sochařinu mi poslala výzvu, že asistentka u nich v atelieru sbira podklady pro knihu o sochach v Čechách. zde je zadání, tak jestli něco znáte, co by odpovídalo zadání, tak mi o tom poslete nejake info nebo to hodte sem, ale jako odpoved na můj příspěvek. Díky.
Mam prosbu, davam dohromady knizku - Pruvodce po umeleckych dilech v krajine, Cesko (vydavatelstvi Academia). Chci te pozadat o tve typy, aby to bylo co nejkomplexnejsi. Omezeni jsou: po roce 1900, socha vznikla z vlastniho impulsu, tedy ne vysledek sympozia. Moznost je treba dlouhodobejsi spouprace s nejakou instituci. Pro upřesnění: jedná se pouze o sochy, které inicioval výtvarník a zaplatila je třeba nějaká instituce. Jsou vyloučeny ty, jenž jsou od počátku nápadem nějaké obce - většinou sympozia nebo dost přehnané a často nevkusné a státotvorné sochy, které vznikly třeba konkurzním výběrem. Hlavním výběrovým hlasem se jedna o sochy, ktere dotvareji konkretni misto, cast krajiny, cast parku - i landartove instalace.
díky, třeba se kvůli vám něco dostane do knihy :-)