• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYamplified worship - maximum volume yields maximum results
    ADAMBERNAU
    ADAMBERNAU --- ---
    BARONFRITZ: Je to tak: http://www.myspace.com/alcestmusic
    Kdysi jsem doufal, že mi to na jeho koncert vyjde ve Francii. Vůbec ale nekoncertoval. Tak snad to vyjde v Praze.
    BARONFRITZ
    BARONFRITZ --- ---
    mimochodem mám pocit, že jsem na last.fmku zahlíd, že má na jaře hrát v praze - víte o tom někdo něco víc?
    MATHEW
    MATHEW --- ---
    jou jou
    ADAMBERNAU
    ADAMBERNAU --- ---
    Mám pocit, že nový Alcest se dával vždy sem:

    Alcest / Les Discrets - Split [2009]
    JONY
    JONY --- ---
    jen bych připomenul, že dnes vyšlo nové album MH

    http://www.mastershammer.com/mantras.html

    a je výborné :-)
    JONY
    JONY --- ---
    13.12.2009 Svarte Greiner & Rafael Anton Irisarri & Opuka v NOD/Roxy




    Erik K. Skodvin (Svarte Greiner) se po necelém roce vrací zpět do Prahy. Svou fúzí ambientu, konkrétní hudby, field recordings a žánru, který se dá pojmenovat jako "soundtrack k neexistujícímu filmu", tvoří těžké náladotvorné plochy a získal věhlas alternativního tisku. Inspiraci v kinematografii nelze upřít. Hudba je plná jemného šepotu, útržků terénních nahrávek a přírodních zvuků. Spolu s propracovanou vizuální stránkou však dává nahlédnout do mnohem abstraktnějších zákoutí temnoty, což se silně ukázalo i při jeho prvním pražském koncertě.

    Dvojnásob to pak platí zejména v případě posledního alba (Kappe na Type Records), kde se jeho tvorba protíná mnohem víc s klaustrofobickým izolacionismem a surreálnými ponory do zvukových vlastností matérie, jak je vlastní spíš jménům jako Alan Lamb, Nurse With Wound (Soliloquy for Lilith) nebo Michael Northam.

    http://www.myspace.com/svartegreiner


    Tentokrát se po jeho boku objeví místo Elegi další kolega z Erikova vydavatelství Miasmah: Rafael Anton Irisarri. Ten je známý též jako minimal ambient techno projekt The Sight Below, který mohli čeští posluchači vidět naživo i během jednoho z letošních koncertů Music Infinity. Pod svým vlastním jménem ale Rafael skládá melancholické neoklasické kompozice, jež budou co do nálady tento večer vyvažovat. Je nasnadě spřízněnost se jmény jako Marsen Jules, Julien Neto nebo Max Richter (jenž se nedávno dostal do širšího povědomí soundtrackem pro film Waltz With Bashir), a když občas romantismus víc ustoupí civilnosti, možná přijde na mysl i ranější tvorba Harolda Budda.

    http://www.myspace.com/rafaelantonirisarri


    Sdružení Opuka spatřilo světlo světa kolem roku 2000 ve funkcionalisticko-industriálním Zlíně, kde začalo pociťovat bytostnou potřebu zjistit, co mu zvuk nabízí, jaké jsou možnosti jeho uchopení a manipulace s ním, a v neposlední řadě jaká může být jeho samotná výpověď a přesah. V hudbě Opuky můžeme například slyšet click'n'cutové postupy, kombinaci elektroniky s akustickými nástroji, abstraktní zvukové plochy, atd.

    O 5 let později Opuka rozšířila svou tvorbu o obrazovou část, začala hledat určité paralely mezi obrazem a zvukem, a možnosti jejich vzájemné komunikace. Pro Opuku je důležitý samotný tvůrčí proces, kouzlo hledání, náhoda a věčná inspirace v proměnách a změně úhlu pohledu. V současné době jádro Opuky tvoří hudebníci Radek Herold a Petr Stašek, básník Jiří Mareček, malíř Filip Lang a videotvůrce Dušan Urbanec.

    Koncert proběhne v neděli 13.12.2009 v experimentálním prostoru Roxy NoD (Dlouhá 33, Praha 1) od 19:00. Vstup: 250,- pouze na místě.

    http://www.letmo.net/productions


    http://nod.roxy.cz

    BUGSLE
    BUGSLE --- ---
    Godflesh reunion asi sem?
    http://hellfest.fr/
    ORLOCK
    ORLOCK --- ---
    JONY:
    NOIK:
    BARONFRITZ: beta-lactam ring records sa oplati checkovat. vela kvalitnych veci tam vychadza.
    BARONFRITZ
    BARONFRITZ --- ---
    NOIK: hehe já se na to taky furt ještě chystám)
    NOIK
    NOIK --- ---
    JONY: sice trochu s křížkem po funuse ale tohle je fakt výborný
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    KAZZZZM # 5



    SUDDEN INFANT, Spacebar, C-Drík, Pattern Recognition and O. D. U.
    Brno, Vegalité. Start: 21h Vstup: 90,-


    www.myspace.com/kazzzzm

    http://www.last.fm/event/1303532+KAZZZZM+%23+5

    Tisková zpráva: http://www.freemusic.cz/kratke_zpravy/kz9496-brnenska-experimentalni-klubovka-kazzzzm-slavi-sve-prvni-narozeniny.html
    ZERO
    ZERO --- ---
    YARIN
    YARIN --- ---
    LOOK: fiii, moc dobre!!!

    objevil jsem par veci od projektu Wermut, kteryho je Sofia taky clenem, kdyby nekdo chtel...:

    http://sickness-abounds.blogspot.com/2008/04/wermut-les-cinq-sept-post-noistes-les.html
    LOOK
    LOOK --- ---
    TOTAL_MANGEL: ne, nasel jsem nahodou..
    TOTAL_MANGEL
    TOTAL_MANGEL --- ---
    LOOK: nemáš od nich ještě něco ?
    BARONFRITZ
    BARONFRITZ --- ---
    mám pocit, že je to už chvíli, co tu bylo nějáký vyloženě škaredý album..

    Portal - Swarth [Profound Lore Records, 2009]



    Demented Australian death metal enigma PORTAL have completed work on their most unnerving and intense album to date. Entitled “Swarth”, the new Portal album is another surreal, bizarre, and disturbing display of death metal psychosis. Like a fisting orgy hosted by Cthulhu, and ultimately, the death metal soundtrack to the end of the world.

    Almost like the missing link between “Seepia” and “Outre”, “Swarth” crawls and lurks through Portal’s deranged use of counterpoint and dynamic yet inverted rhythmic shifts that create an unearthly suffocating and claustrophobic vibe where dissonant and meticulously constructed guitar mutations unconventionally melt and warp themselves into a feeling that conveys pure horror and total dread. Although this time more labyrinth and swarming-like, the visions of murk and bile that manifest from the horror that is “Swarth”, paints a disturbing mind-numbing cinematic scenario of unease. Like an ancient silent art film gone terribly wrong, directed by someone who has managed to escape a Turkish prison and gone mad after many years of being subjected to torture and humiliation. Or a scenario akin to an ancient abandoned boarded up asylum where damp and rotting walls creak, leak, and have trapped the tortured ghosts of memory’s past who have yet to be freed from the torment that will forever plague them. Of course the Lovecraftian presence, just like all other Portal releases, is ever apparent with “Swarth”, its infectious tentacle-like character hovering like that powerful and ominous presence that has descended from the stars. A presence that we can only adhere to…

    dwnld [mdfr]
    WENCA
    WENCA --- ---
    TADEK: kua, tak to me trochu sere, ze sem sel hned po isis domu. :/ no nic, dik za info. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam