• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNIEQueer cinema loves Phillip Morris
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    LURA: hm... taky dobry...
    podle me musi byt "message" jasna. tohle dava nekolik takovych. a jedna z nich je, ze nase "sexualni orientace" je postizeni
    FOOLANGEL
    FOOLANGEL --- ---
    lidi, ted ruku na sve queer srdce :) a popravde reknete mi, ze kdyby jste ten spot zahledli ale bez toho, zeby jste vedeli, ze je to znelka pro mezipatra a nebyli by tam zadne ttulky ani text ani keci, tak pro kristovy rany, bylo by prve co van napadne, ze" jeeee, to je ale supr queer znelka pro podporu 4% mensiny"???
    howgh
    LURA
    LURA --- ---
    DESEO_MORTAL: Mně to tak zlý nepřijde... já tu znělku opravdu chápu jako menšina menšiny - a totiž že jsou to postižení z řad LGBT... aspoň na mě to tak působí
    FOOLANGEL
    FOOLANGEL --- ---
    DESEO_MORTAL: HEAR THE MAN!!!
    :DDD
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    WIZZ: no a ted muzeme jit jeste trochu do hloubky - prvotne to byl g/l festival.
    "pokud se to nadale jmenuje G/L festival, tak je pak ta vytka o dezinterpretaci pomerne na miste..." -tim naznacujes, ze by se to melo prejmenovat treba na queer and handicaped festival? proc spis nezalozit novy? bude to znit levicove, ale ten festival patri gayum a lesbam. to, ze se jejich cast rozhodne sjednotit se pod novy nazev queer by se nemelo tykat i G/L festivalu, ted jsem so do toho zamotal, jestli to je nesrozumitelny, prevysvetlim
    FOOLANGEL
    FOOLANGEL --- ---
    WIZZ: ja jsem si jenm nemohl pomoct... :o)))
    PEACE
    FOOLANGEL
    FOOLANGEL --- ---
    WIZZ: a co jsem jako tvrdil vcera celej vecer???
    :D
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    FOOLANGEL: vittel. evian pijou zensky
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    ANNIE: takze to teda neni gay a lesbicky festival? chapej, je tam trochu nejasna zprava....
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    FOOLANGEL: no prave, proto bych tenhle strasnej stereotyp do ty znelky nedavala. Me se libi tak jak je. Jsou tam lidi, ktery muzou bejt teply, ale taky nemusej a nepoznas to. Ocenuju ji prave proto...
    FOOLANGEL
    FOOLANGEL --- ---
    ANNIE: pod vykroucenym mas na mysli zzenstileho? to je prave ten stereotyp, o kterem WIZZ psala
    kdyz nekdo rekne teplej, nebo gay, tak jsi ma jako hned predstavit klucika v ruzovem a prehnanymi gesty, popijejici evian a chodici do solarka a kdyz se rekne lesba, tak aby si predstavili nakou 90 kilovou maskulinni muzatku?
    to je pitomost
    naco potom jsou vsechny filmy o homosexualite? kde to vsechno prave vyvracej?
    FOOLANGEL
    FOOLANGEL --- ---
    WIZZ: mi chces rict, ze pod pojmem queer si mam predstavit, napr punkery? taky se vymikaj prumeru....
    nebo trpasliky? nebo lidi s postizenim? bych byl zvedav co by ti na to rekli, kdyby jsi jim rekla, ze jsou queer...
    jednak by podle mne ani nevedeli co to je a druhak kdyz jo, tak by jsi je urazila mozna, aspon ty, co jsou zabedneni nebo chovaj predsudky
    slovo queer se zacalo pouzivat v souvislosti se sexualni orientaci a dodnes to prevazuje
    dle mne kdy se festival propafuje jako LGBT film festival, je nesmysl televizni spot zamerit na soucast (kdyz uz ji tam radite) minority minority...
    hm?
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    WIZZ: ok dost hádání, berme to tak, že to je tak jak říkáš, ale kolik lidí z těch,¨který to uvidí smýšlí o Q scéně jako o "všem divným" jak říkáš a ne o LGBT
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    Podle me nema smysl davat do znelky Mezipater vykroucenyho kluka a chlapskou holku jen kvuli tomu, ze si tak lidi lgbt mensinu predstavujou... Proste ty lidi ve znelce jsou necim nekonvencni a jiny a to jsou i Meziaptra. Podle me...
    FOOLANGEL
    FOOLANGEL --- ---
    IM_MORTAL: dik, presne tohle jsem chtel napsat
    :o)))
    jinak ted koukam z dobre chvile na youtube na starou dobrou madonnu a jeji klipy z 80.let by mohli bejt ukazkou queer... :D
    WIZZ: nevim, pripadlo mi, ze jsi odpovedela nejak najezene...
    WIZZ: cili si myslis, ze i o sobe smyslim v stereotypech?
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    WIZZ: j, stereotypy v hlavě člověka, kterej tu Q scénu vlastnů z části představuje...
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    ANNIE: ok a co je na nich Q? dyk Q lidi snad podle vzhledu v 9% případů od ostatních nijak neodlišíš....nejde o to jestli jsou nebo nejsou quuer, ale pokud nevíš, že to je na mezipatra, Q scénu to v člověku neevokuje.
    WIZZ: čim to evokuje q scénu by mě teda zajímalo...

vůbec nejde oto co si představuju, můžu si představit veškerý cliché co se říkaj, ale o tom to nebude. jen mi ta reklama prostě přijde suchá, nevyjadřující příliš to o co hlavně jde. ani přeživší, ne Q scéna. tečka.
    FOOLANGEL
    FOOLANGEL --- ---
    WIZZ: kdyz uz jsem u toho bojovneho tonu, co je to queer?
    rekne mi to uz konecne nekdo, ptze kazdej se tim ohani a vlastne nikdo nevi co to je, se mi zda
    a kdyz uz je to mezipatro tak moc LGBT film fesltival, tak at ten spot taky evokuje tamto
    kdyz chci prodavat mineralku, tak nenatocim reklamu na pivo s oduvodnenim, ze taky v pivu je voda, zejo....
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    Musim podpořit Wizz. Téma je opravdu přeživší a tyhle lidi maj co přežívat. Koneckonců viditelné postižení tam mají jen ty dvě slečny. U zbytku si můžeme jen domýšlet. Mezipatra nejsou jen o tom, že by se koncentrovaly na G/L menšinu. Přesně jak říká Wizz. Je to queer a lidi ve znělce jsou taky queer :)
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    WIZZ: tak já zatim na mezipatrech nebyla, takže nevim ale když vidim tenhle spot, kde je slepej, vozejčkářka, rozhodně mě gay/lesbická kultura nenapadne...jak říká foolangel, je to spíš jak na světlušku nebo tak něco. ano i mezi homosexuály jsou postižený, ale komu se vybavěj, když se řekne lesbička holka na vozejčku?

pokud je téma survivors, tak ok, beru to, ale imho to prostě neni moc jansý o co go
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam