• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLOMANKOVY - asociovanie o kovoch, vybrane kovy v kazdom moznom slova zmysle...
    BORAG
    BORAG --- ---
    mám tady zlato napařované na skle (tloušťku z hlavy neřeknu, musel bych zajít do laboratoře, pokud by to někoho zajímalo) a s tou barvou to není tak jednoznačné. Je to spíš takové modrozelené. Kdesi jsem ale četl, že je možné zlatý plíšek roztepat na tloušťku osmi atomárních vrstev.
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    hele, v súvyslosti s kujností striebra a zlata sa hovorí, že zlato je možné roztepať do takej tenkosti, že presvitá na "zeleno"; a striebra zas na "modro".
    To znamená, že až do takej tenkosti, že prepúšťajú jednotlivé spektrá farby - zlato zelené, striebro modré spektrum farby.
    Teraz si ale niesom 100% istý, že na základe tohoto ktorý z nich je kujnejší? A o aké tlouštky materiálu sa jedná?
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    ,,ja by ztoho ukrojoval a vyrabal ztoho preseba čo najviac užitkových a luxusných predmetov, resp by to predával podla toho, jak častý by bol prísun takéhoto množstva:)
    toto je od ruských škřetov...
    ...
    medzi tím minulý týžden pátek sa na nám ztoho už stihlo roztéct cca 100kg woe
    https://i.nyx.cz/files/00/00/16/75/1675908_112f242a2a02295bb076.jpg?name=Fotografia-3359.jpg
    CHEMIK
    CHEMIK --- ---
    COLOMAN: Nadhera, to bych chtel mit doma pod posteli :)
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    hele, teoreticky čo by sa mohlo stať, kebyže zmiešam 15 mikronový medený prach s 15 mikrónovým železným prachom?
    vznikne tam volaký elektrický náboj, ajkeď mini, ale predsa len?
    -mimochodom momentálne brigadujem v Safine u atomizéru a vyrabame medené a strieborné kovové prášky +- 20 mikrónovych zrnitostí. Tak ak by volakdo potreboval...
    INIQUITY
    INIQUITY --- ---
    Ahoj lidi, zkousim vsemozne, tak i tady.. shanim jeden material, pry se jedna o pruzinovou ucel, plochy drat, na vyrobu hud. nastroje kalimby.. v zelezarstvi me odkazali na fi Ferona, tam ale nic takoveho nemaji, nemate tuseni, kde by se neco takoveho dalo sehnat? sirka 4mm, tloustka 1mm, delka min metr, cim vic, tim lip.
    Predem dik za jakykoliv tip.



    DRSH
    DRSH --- ---
    JVCNC: Díky za reakci. Zajímají mě vlastně jenom černé plechy - S235JR/S335JR, Hardox 300/400, nerez 1.4301/1.4841, XAR 400/450 a Durostat 400/450. O vývoji cen u těchto materiálu bych potřeboval mít přehled. Každý měsíc pohyb cen. Zvýšení - snížení. A o kolik.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    DRSH: rekl bych ze nikde na jednom konkretnim miste, ruzne firmy maji ruzne ceny, navic dnes se vetsinou dodavatele hutaku spis specializuji, napr jen na zelezne slitiny nebo nezelezne slitiny, pripadne jen na urcite podskupiny slitin napr pro specificke pouziti. Pak je takz problem ze cena se docela dost odviji i od objednaneho mnozstvi atd. navic dostupnzch materialu je dneska takove mnozstvi a nic dalsiho nez jen hutni material si nespecifikoval takze se neda nic blizsiho poradit. navic dneska se da jako hutak kupovat material uz i ruzne opracovan, napr ocelove desky nekterzch slitin se daji koupit uz brousene, pripadne desky nekterych hlinikovych slitin se prodavaji uz plosne frezovane, tedy cena se bude lisit i ya ypracovani. Tedy jedine vytipovat si firmy tak aby jsi pokryl cele spektrum, nebo pripadne primo se ptat v hutich. Paklize ale nejsi dalsi distributor nebo velkozpracovatel a neobjednas toho minimalne vagon nebo jeste lepe rovnou cely vlak, tak jsou ty ceny bezpredmetne protoze to za ne nikde v mensim mnozstvi nez zmineny vlak nekoupis. Krome velice siroke palety vlastnich materialu a jejich mozne zuslechteni je v hutaku jeste nepreberne mnozstvi formy ve ktere ho muzes koupit, tedy takova souhrna informace na kterou se ptas bude pravdepodobne natolik obsahla ze by jsi to jen cetl aspon mesic
    DRSH
    DRSH --- ---
    zdravim, mohl by mi někdo poradit kde získat a získávat pravidelný přehled o cenách za hutní materiál? uvítám JAKOUKOLIV pomoc, radu či informaci. Díky"
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    . .přátelé , je zde někdo , kdo se zabývá sléváním bronzu?. . v naší dílně máme za úkol udělat bronzové lampy do formy po ztraceném vosku, hodily by se nám zkušenosti. . na oplátku nabízíme pobyt v krajině kokořínska a workshop foukaného a lehaného skla. .

    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Zdarec,

    neznate nejakou opravdu dobrou kovodilnu, kde umi pracovat s nerezem (a specialnimi slitinami kompatibilnimi s nerezem)? Poptavam zakazkovou vyrobu dabelskeho zarizeni na ktere uz je potreba dilenska vyssi divci. Nutne minimum je MIG/MAG, rezani plasmou a pasovkou, uprava povrchu (vcetne dokonale retuse svaru, jinak piskovani/tryskani, lesteni).

    Principielne trubka v trubce (dokonala vakutesnost, teplotni soky, primy kontakt kov/zabrusove sklo). Nemusi to podle fotky vypada slozite, ale je to peklo na zemi... Nase dilna nestiha.



    SLL_QUY
    SLL_QUY --- ---
    Fairphone | Buy a phone, join a movement
    https://www.fairphone.com
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    TROJKA: zamecnik a kovar by mel fosforbronz poznat i po cichu :p
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    . .našel jsem ve sběrně roličku tenounkýho kovu , je bronzové barvy a je hodně pružný , spíš se zlomí než ohne , ale nevím , co to je a jak to zjistit. . co kdyby to byl poklad?,. . .a to jsem zámečník- kovář. .
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    COLOMAN: Hele byli jsme tam na exkurzi s VSCHT a je to tam banda namyslenejch polo-manazirskejch buziku (doslova, ten co nas provadel byl pravdepodobne teplej Slovak a to teda byla sila... A pritom tepli Slovaci vetsinou byvaji naprosto vpoho :) Nejlip jsem si pokecal se slévači.
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    Recyklace drahých kovů v plazmovém reaktoru
    http://www.mmspektrum.com/clanek/recyklace-drahych-kovu-v-plazmovem-reaktoru.html
    Místo, kde zlato najdete i na smetáčku. Jak se v Česku vyrábí zlatá cihla - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/...bi-zlata-cihla-d3x-/tec_reportaze.aspx?c=A121203_114227_tec_reportaze_kuz
    vo Vesci by ma bavilo pracovat
    obcas celkom casto sa tam uvolnuje pracovne miesto na operatora tej plasmaEnvi, a opakovane sa tam hlasim. citim sa byt na to miesto ako stvoreny, celý život sa mi točí o týchto veciach a okrajovo by som vedel byt uzitocny aj na inych ich oddeleniech (ale ja by chcel do dielne, do ofisu ani nahodou) ale vobec sa nezaujimaju o moje CV:)
    neviete nahodou o co im tam ide? pracujete tam volakdo, alebo tam poznate volakoho?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    katalizator fakt strašně bolí, asi hlavně chemiky, fakt se to v nějakém světovém (nebo i vesmírném, ať nediskriminuju klingony) jazyce píše s měkkým i?
    POOWL
    POOWL --- ---
    Teoreticky by se z nějakých technickych dat, popisů katalizatoru dalo vyčíst kolik vazi katalizator a kolik je tam obsah danejch kovů. Tipuju ale ze z toho nic moc nebude aby to stalo za to vzit 38tis a prubnou to..
    Eventuel se poptat v nemecku..bejvaji tam lepsi ceny rafinace a i ta "ztráta" po tavbě by mohla byt menší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam