• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CYRILsjzd... sjizdej+svahy = freeride,parks.. a tipy triky na sjezd
    CROATA
    CROATA --- ---
    MAESTRO_007: tak to bohuzel ,na vychod jezdival muj tata kdyz jsem byla jeste na houbach a ted zlenivel a jezdim s nim do alp za slunickem,ktere me vzdycky nehorazne spali .) ted nevim kde presne si to pochvaloval ..Kavkaz? mozna

SKAUTIK: no ja jsem poprve byl na Molltaleru kdyz to stredisko cerstve otevreli .. nebyl tam jeste ten hotel a par vleku .. takze od rana az do vecera dva autobusy italu,sest aut cechu z toho ctyri nase. )) tehda jsem potkala svoji prvni lavinku a ten adrenalin me dostal .) pohadka tak jsem se tam chtela moc vratit a pak nas tam skoro zasnezilo fakt bylo hnusne...
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    a mate nekdo zkusenost s vychodem...? rumunsko, ukraina atd.

kamaradi byli v rumunsku (Sinaia) a velice si to pochvalovali... ja se tam tehle rok taky chystam...

zajimaly by me spis veci co se clovek nedocte na strankach cestovnich agentur ;)))
    BONGO
    BONGO --- ---
    SKAUTIK: tak ja jsem mel treba uplne opacny pocit..primo kolem Alpe'D'Huez jsou to dalnice nejvetsi, nemohl jsem se hnout..jinde to bylo podobne..a v Les 2 Alpes stacilo prezit prvni frontu na kabinu..kdo otvira svahy tak ani nemusi..FR jsou tam mnohem lepsi a to ani nemluvim o La Grave, to je kapitola sama pro sebe :)
    SNEHUL
    SNEHUL --- ---
    TNTNO: tohle vubec nedava smysl : Bramberk
    jedte sedackou nahoru dejte se od vleku jakoby mezerou mezi stromama nahoru a hned jakoby vpravo, to vas dovede na zacatek planiny tu sjedete dolu na cestu a muzete pud rovne pres cestu na dalsi cestu a pak po 400 metrech doleva do lesa, na planinu a vyjedete na protejsim svahu javoru, a muzete zase pres zahradky bramberk takle tocit celej den dokola po peci :)
    SKAUTIK
    SKAUTIK --- ---
    CROATA: 3 udloli....nebo Alp d Huez se i zapsalo do srdicka taky mocne... les deux Alpes (2 alpes) nebrat...nejhorsi..mega tuna lidi to ja nemam raad..lidi sou tma vsude..mooc. FR jsou tam sice dobry ale bud se musi za priplatek rolbou(a tam uz je to HC to chce to tam znat, nejeden clovicek vypravel jak se malem zaslidoval po sklalach) a nebo ruzne jinde, ale na vlastni zkusetnost na jere docela padaj .))
    CROATA
    CROATA --- ---
    Nejkrutejsi bude kdyz budu ucit stareho jezdit .))) ucit tvrdohlave lidi je pro me vzdycky orisek .) jednou jsem dostala prknem do zad .)))
    CROATA
    CROATA --- ---
    CYRIL: ja jezdim dvanact let na prkne a parky me nikdy nebraly.. ja radsi prirodni prekazky.. proste si jezdit.. pro poteseni ) tux asi ne , nevim no .. uz jsem projela dost stredisek a mam rada mölltaler jenze kdyz jsem tam byla naposledy tak byla takova fujavice ze lanovky ani nejezdily..to byl freeride nejvetsi na sjezdovkach pul metru cerstveho prasanu sileny vitr.. to byly nejhorsi podminky jake jsem zazila .)) a uprimne ani kempy me nejak nelakaji .. ja se ucim sama ,koukam po lidech a tak a nejak se mi nechce jezdit se skupinou lidi, vesmes jsem samotar a nesnasim se dobre s lidma .) zvlast holkama na snb .))) znam jen jednu v pohode a tu ted sponzoruje myslim horsefeathers .. ta ma talent nehorazny.. si zlomila na bedne ruku a za chvili tam byla na ni ze sadrou zase.. a na prkne jezdi jen par let
    CROATA
    CROATA --- ---
    uz at na snezi :/ do alp se bohuzel dostanu az najare a jeste ani nevim ktery ledovec si vyberu. . co doporucite?
    HANYONLINE
    HANYONLINE --- ---
    PRZZI
    PRZZI --- ---
    MAESTRO_007: uz se tam teším... :-))
    CROATA
    CROATA --- ---
    Hele chci se zeptat jak se vam jezdi na flow vazani? jaky je rozdil mezi klasickyma preskama a flow?
    CROATA
    CROATA --- ---
    chjo .. proc jeste nesnezi..jak tak koukam na ty obrazky tak uz fakt zacinam byt nedockava
    PEPO
    PEPO --- ---
    nech jen první 2
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    obrazek bych tam nechal nejaky freeridovy... mensi :)
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    prosim presunte ty obrazky ze zahlavi na home ... fakt me nebavi 3 sec scrollovat kvuli novymu postu ;)
    MONIA
    MONIA --- ---
    jj Javorovy taky moc doporučuju....poslední 2 roky to byla moje základna a poježděníčko opravdu parádní. Jediný problém je občas s počasím zrovna často tam krásně není....o to méně lidí tam jezdí....a je třeba se připravit na hodně oldskůl lanovku na hory...ale to už nechám jako překvápko.

A až se dostanu ke svému kompu hodím sem i nějaké fotky z Vrátné i z Javoru:)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    ja bych na freeride doporucil takovou "mensi" lokalitku u Trince... jmenuje se Javorovy vrch... od zastavky autobusu vede stara sedackova lanovka pro dopravu na kopec... jedna jizda stoji par Kc... od vrchni stanice lanovky se potom jde asi kilometr k hlavni chate a uktere jsou 3 vleky...

nejlepsi freeridy jsou ale od horni stanice zase smerem dolu... clovek si muze vybrat jizdu lesem, pod lanovkou, korytem... pres louky atd. jede se porad ve smeru lanovky a clovek potom vyjede zase u spodni stanice a muze za par kacek zase nahoru :) vyborne pojezdeni a ke konci, kdyz se jede pres pastviny tak jsou tam postavene dobre skoky, aby clovek mohl preskocit pres ostnate draty, ktere v lete slouzi jako ploty ;))
    MONKA
    MONKA --- ---
    jeeee uz se tesim na hory...............:D
    TNTNO
    TNTNO --- ---
    moje tipy na freeride:

Herlikovice kotva veprostred: vyjet nahoru a dat se po smeru jizdy kotvy vlevo pres louku sjet do jejiho protilehlyho rohu, tam prudce doleva mezerou mezi stromama a pak doprava do lesa a jet rovne, lesik uprostred objet zprava, skocit si pres previs, rozjet se a napojit na cesticku a vyjet hned dole tesne nad stanici kotvy a zase nahoru... :))

Strazny:
    vzjet uplne nejvejs co to de, a dat se po ceste nad vyjezdem z vleku nahoru, na nejvyssim bode se rozjet kousek po ceste a dat se mirne doleva do lesa a pak hned rovne a jet jakoby po levy strane sjezdovky kolem chalup, pres silnici a sjet to az dolu ke stanici vleku toho uplne nalevo pri pohledu zezhora :)))

Medvedin:
    vyjet nahoru a pred vama je megachalupa, hned za chalupou se dat z kopce po pracvy strane +- rovne dolu, spis to stacet doprava a dojedete az dolu na cestu a po ceste dojedete az na cernou sjezdovku. je to celkem sranda po ty ceste, protoze je to celkem daleko na cernou :))) a je tu jeste jedna alternativa, ale pak se musi slapat pesky :))) kdyz jedete na ty ceste tak se vam po nekolika metrech otevre vlevo jakoby planina, muzete ji vzit z levy strany, nebo jakoby uprostred smerem dolu :) ale v pulce muste jakoby hodne doprava a jet lesem kterej je hrozne hustej :))) takovej spis lesik :)))) a jet po vrstevnici tak 400m a pak to zacit poustet mirne dolu az dojedete na cestu, kde si dejte desku na ramena a slapejte 1,5km do spindlu z5 .)))) vyjdete jakoby za tou hospodou co je dole na medvedine.

Pec.

Bramberk
    jedte sedackou nahoru dejte se od vleku jakoby mezerou mezi stromama nahoru a hned jakoby vpravo, to vas dovede na zacatek planiny tu sjedete dolu na cestu a muzete pud rovne pres cestu na dalsi cestu a pak po 400 metrech doleva do lesa, na planinu a vyjedete na protejsim svahu javoru, a muzete zase pres zahradky bramberk takle tocit celej den dokola po peci :)

nebo se na ty prvni ceste date doprava k energetiku ale bacha maj tam checkpoint hajny :)) lepsi je energetik objet zprava dolu rovne pres ten starej vlek na cestu a vyjedete na ceste tesne vedle dolni stanice bramberku :) bacha na lano toho vleku .)

Pec - ruzohorky
    vyjedete nahoru a date se dolu doleva po ceste az dojedete k chalupam u nich doprava a po planine dolu rovne az dojedete k lesu tam rovne a dojedete na cestu ktera vede na to prvni parkoviste na odbocce na ruzohorky v peci a muzete slapat zas ke stanici vleku, ten jezdi jen v celou hodinu a stoji 120 jizda, akorat to stihnete, tak moc necekejte... .)

Strze Pec:
    jedte z vleku na bramberku ve smeru vleku vlevo na jakousi cesticku mezi plotama a za ni mate hned 3 strze za sebou a juchu dolu na dolni stanici bramberku :)

Pec Obri dul.
    no comment, cim min lidi tim lip...

Destne v OH jedte z vleku co je uplne vlevo vlevo ve smeru jizdy vleku jakoby na cernou ale jedte jakoby ve smeru jizdy dolu vopravo v lese je to tam fajn :)) vyjedete dole na cerny.

bolej me prsty to be continued... :)))

MONIA
    MONIA --- ---
    o vanocich nevim nevim, ja tam jedu az prvni tyden v lednu a pak tam budu casto...jeste se uvidi (hlavne kde je ten snih ze ano:(

aby jsi se nakonec zase nesel projit pesky ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam