• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALLENANGELKnowledge management - řízení znalostí
    WIREBORNE
    WIREBORNE --- ---
    Hele, tady byste mi mohli pomoci. Ne a ne se rozhodnout v následují otázce.

Zabývám se řízením příjmu potravy a pracuji na pracovišti, kde se stanovují hormony, které s tím souvisí - např signalizují z periferie, jak moc je tukových zásob, či jak velké bylo poslední jídlo.

tyto údaje jsou vyhodnocovány hlavně v hypothalamu a v mozkovém kmeni.

Na druhou stranu tam ale jdou taky vstupy z centra, které se odvozují do návyků, zálib a strategií daného jedince. Výsledkem může být norma obezita či anorexie.

Na téma vstupu z periferie i vstupu z centra existuje více prací než jsem schopen zpracovat...i kdybych se soustředil pouze na jednu z těchto oblastí, tak jí neobsáhnu celou. A to ani nechci, chci sledovat obě, ale dát přeci jen vrch té důležitější.

Jak zjistím, která to je?
    JTS
    JTS --- ---
    :-) jasne no - takzetudiz: co s tim?
    Ja myslim ze asi i zalezi na tom, kde tu znalost clovek hodla "aplikovat" (v jeslich staci aby pani hlidacka umela malou nasobilku a jeste to prepicitavala na kalkulacce a stejne bude king, na VS pred komisi to vypada zase jinak..) a to by se k tomu dalo pribrat treba jeste neco jako "kulturni rozdily", takze dalsi mrizka, nebo i vek (vlastni i tech druhych), socialni skupiny, atd.
    Ale to zjevne prestreluju do "znalostniho marketingu" :)))
    Jsem zvedavy kazdopadne. (a liny to guglit :)
    FREAKOX
    FREAKOX --- ---
    JTS: Mno, myslis, ze cesky oznaceni "znalostni ekonomika" ti rekne vic? Mno a o Google to zrovna neni :)) Nevim teda ani presne, co je "znalostni ekonomika", pac ja jsem se k takovymu predmetu o kousek nedostal, pac v urcitejch drivejsich jsem prave spolehal na ten Google :) ... ne spatne, ale... vyhledas, pouzijes a stejne te vyhodej, zes to rek jinak nez chteli oni... a ze sis to vyhledal, je nezajima, pac jsi nerek to, co chteli oni a nazpamet :))
    JTS
    JTS --- ---
    google? :)
    joking.. ale jednou mi po prijimackach rekli, ze ty vedomosti si sice muzu vyhledat, ale musim je umet i pouzit.
    Tak jsem zvedavy - co bude.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam