• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BALVAN42Sociologie
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    JINDRICH: mám rozhovor, který jsem (i) o tom kdysi dělal s Radimem Polčákem :)
    PIROSH
    PIROSH --- ---
    ANDREW23: Podle mě slova jako stručně a Luhmann nelze používat v jedné větě. :) Ale balvan má možná jinej názor
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    KHALAVERA: Toť zajímavé. vážně mě nenapadlo, že to může fungovat takto. nemáš k tomu něco více?
    ANDREW23
    ANDREW23 --- ---
    zdárek. můžete mi nekdo vysvetli nejak strucne co je to dvojitá kontingence u Luhmanna?
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    KHALAVERA: hele, tak to je brý info! :) dikec
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    JINDRICH: CC nemusí být v legislativě, aby byla soudy akceptována
    BALVAN42: pod CC archivuje NK i české weby, resp. přihlášení se k této licenci je podmínkou, aby web mohl být (pravidelně) archivován
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    JINDRICH: ja to mam jinak a taky jsem za blba
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    a sleduju to i samozřejmě i přes dění kolem GPL, OSS a tučňácích obecně :)
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    já to CC sleduju dlouho už přes toto http://czechtek.bloguje.cz/295025-fuckujte-osu-svaz-nezavislych-autoru-nastupuje.php . typoni odvedle z diskuzáku :)

NK jede pod CC ve vztahu k zahru, kde maj CC platnou ne? tak si to aspon myslim.
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    BALVAN42: to se jedná už celkem dlouho. teď je nějaký připomínkový řízení, ale od toho ke scháválení a implementace je ještě dost kroků. http://www.creativecommons.cz/2009/01/

Nechápu úplně jak je to možný, ale pod CC licencí jede už NK.
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    teda celej socionet.. (krom uzavřenejch "pracovních" sekcí) :)
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    a prej se jedná už o přebrání http://creativecommons.org/ do český legisrativy. takže pak ta wiki pojede celá pod CC
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    s tim řízenim info by to chtělo studenta. já hákuju cca 50-55 hodin tejdně a jsem zcela vytavenej na editaci wiki.

wiki bych nechtěl pouštět do spárů kohokoli. prostě by to chtělo, by někdo nový vklady do wiki aspoň trochu nějak ověřil a pohlídal by i správný zařazení popř. tagy a teprv pak publikoval.

do wiki bych rád nejdřív nalejval zápisky z různejch luhů a hájů.
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    BALVAN42: let's break the rules! autorskej zákon by se měl zrušit když ho stejně nikdo nectí. Mám doma jen dvě originální CD a pochybuju, že to někdo z vás má jinak. se správou bych možná mohl pomoci, ale nevím jak a ani zdali bych na to měl dostatek času.
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    jop, prislusny sekce mame pod heslem taky. zrovna nevim ale jestli jsou zapisky z prednasek porusovanim autorskyho zakona. a jestli jsou, tak si to klidne vezmu na triko. :) (scany knih apod. je samozrejme asi neco jinyho :)
    KOCHANSKIT
    KOCHANSKIT --- ---
    BALVAN42: s obsahem si můžeš dělat co chceš. Dala jsem to pod heslo, aby to nešlo vygooglovat, neboť mě někteří lidé děsili upozorněním, že zveřejnění přednášek by mohlo být bráno jako porušení autorského zákona:) Editovatelná wiki je dobrý nápad, jelikož obsah se každým rokem trochu mění
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    čimž sci taky říct, že by se šiknul nějakej knowledge manager pro socionet... dobrovolnej, nadšenec, trochu fašista se smyslem pro udržení frontový linie a štábní kultury... :)
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    jestli najdu odvahu, tak bych ty poznámky převedl do nějaký editovatelný wiki nebo tak něco...
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    KOCHANSKIT: tohle neznám! jsem jaksi veterán :) ...hele bude se mít o to kdo starat až odstátnicuješ? ...popř. mohl bych nebo mohla bys převvýst obsah i na socionet a odpromovat socionet na prednasky.unas? dám ti práva na socionetu na to. :)
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    JINDRICH: hlavne toto je v cestine, tak kdyby mohlo byt neco originalnejsiho :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam