• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BALVAN42Sociologie
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    MAFO: díky, ale to mě samo napadlo. Nenapadlo mě ale, že na českym webu nebude žádný jednoduchý shrnutí... :(
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Můžete mi někdo říct o čem je dialektika osvícenství? Nebo kde to najdu? :)
    BOBR
    BOBR --- ---
    Ahoj všichni,
    nestačím sledovat tu diskusi, ale já tedy budu ve středu 24. v 18h v Jedové chýši (odkaz na www je níže v této diskusi). Připojí se někdo? Kdyžtak klidně pište na sladek.jan@gmail.com, to sleduji častěji. Rád vás konečně uvidím.
    KAFKA
    KAFKA --- ---
    PHUSHI: Aha, dobrá, pak řekni, jestli maj;-)
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    KAFKA: jj, nekde ji tu mozna i mam. Nicmene je to jen na par stranek (a nemam ambice aby to bylo cokoliv jinyho nez prace ke splneni kurzu), chci to vzit spis z hlediska "makro-politicko sg." hehe, tzn. jestli maj vubec sanci na politicky scene (ne), porovnani s 90. spr-rsc, soucasnym Madarskem apod.
    KAFKA
    KAFKA --- ---
    PHUSHI: Znáš knihu Vl. Růžičky "Squaty a jejich revoluční tendence" (Pha, 2007)? Sice se ocitáme na kapánek jiné straně, ovšem metodologicky by ti to mohlo být užitečné.
    PIROSH
    PIROSH --- ---
    PHUSHI: To bych skoro zkusil nějaké hodnotové výzkumy (řekl bych klíčová slova Prudký CESES)
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    BALVAN42: aha, no jo, to teda sem.
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    ACHERON: ty ses uplnej vul. 17.6. je streda! :)
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    PIROSH: koukam na to. nicmene nepisu primarne o soc. soudrznosti, chtela bych zkusit (hodne povrchne nutno rict) neco jako pol. potencial extremni pravice, k cemuz by se mi (mimo jine spolu s vyhodnocenim dalsich volebnich determinantu) hodilo ukazat, ze v kontextu volebniho chovani povazujou lidi za dulezity jiny veci nez vymezovani se proti cikanum. ac trochu vrtkave, tak na makrobazi by to projit mohlo, ne ;)
    PIROSH
    PIROSH --- ---
    PHUSHI: a ještě mě napadlo - ke kohezi vyšlo speciální číslo sociologického časopisu. je to myslím 2/2008, je ke stažení na stránkách ústavu a bylo by vhodné ho citovat, aby bylo jasné že se vyznáš:)
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    PIROSH: dik, podivam se na to.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    DAWRON: jo, jdu na FHS děsit v pátek, tak si to píšu :)
    DAWRON
    DAWRON --- ---
    ACHERON: Nebuď línej a nahoď mi odkaz na tu bakalářku o domově.
    PIROSH
    PIROSH --- ---
    PHUSHI:Zabývá se tím Tuček a Šafr. Zkus mrknout na stránky soc.cas.cz
    Jinak myslím je dostatečná tahle publikace:
    TUČEK, Milan (ed.). 2006. Soudržnost společnosti z pohledu české veřejnosti. Praha: Sociologický ústav AVČR.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    PHUSHI: mam, ale jsem linej a nemam cas je vyrabet :)
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    aha, to uz bych chtela moc co ;)
    ja vim o tomhle SOCIÁLNÍ A KULTURNÍ SOUDRŽNOST V DIFERENCOVANÉ SPOLEČNOSTI (http://www.ceses.cuni.cz/CESES-17.html), ale jsem popravde trochu lina to vsechno projizdet, jde mi jen o par "tabulek". potrebovala bych takovy ty klasicky hlavni stepeni (bohaty/chudy, stary/mlady, gender, etnika ...) dle dulezitosti
    popr. par aktualnich dat ala koho byste nechteli za souseda by taky neskodilo
    tak kdyby nekdo nahodou mel neco takovyho po ruce
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam