• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BALVAN42Sociologie
    Klub je zaměřen na odbornou diskuzi a výměnu info z oblasti všech paradigmat sociologie, obecné sociologie, dějin sociologie, metodologie, metod a technik výzkumu (popř. i sw, který se při výzkumu používá), organizací a institucí, které mají se sociologií něco společného.

Vzhledem k tomu, že všechny společenskovědní obory nemají striktně vymezené hranice a ani je z podstaty komplexity "společenského" mít takové nemohou, nemusí se diskuze omezovat pouze a jenom na problémy sociologie. Ale to všichni dávno víme :)
    rozbalit záhlaví
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    ACHERON: flashku nemůžu najít ještě, ale mám jiný dotaz:

anglický překlad The Voice and The Eye vyšel 1981 v Cambridgi, kdežto strejda inet mi říká, že originál vyšel ve Francii roku 1993

WTF?
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    PHUSHI: ok, zatim posilam od Castellse The Internet Galaxy, Touraina sem hodím hned jak najdu flashku na ktery jsou ty scany.

http://ifile.it/4qu1fh3
    CROSS
    CROSS --- ---
    No tyve, koukam ze Jerabek je v kolektivu stale obliben.
    PIROSH
    PIROSH --- ---
    Nevím, nakolik kdo máte přehled o situaci na katedře sociologie v Plzni, ale vypadá to velmi napínavě (viz. např. dopis zaměstnanců katedry ze 13.4.):
    http://www.kss.zcu.cz/aktuality.php?zobraz=1435&page=0#1435
    KOLAC
    KOLAC --- ---
    ACHERON: tak tomu verim, tiez ho mam rad :)
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    KOLAC: to my bysme raději ten přístup :D
    KOLAC
    KOLAC --- ---
    ACHERON: njn to je pravda barter je barter, pozrem co mame na katedre je tam ze par scanov a tiez mam pristup do kniznice Utoronto.com keby ste odtial nieco chceli je tam toho dost :)

WIZZ: co ty tu ? studijny cas nadisiel ? :))
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    PHUSHI: diky diky diky :)
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    ACHERON: ok zitra se na to podivam
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    a vsechno co sem za posledních 14 dni nascanoval, tak hodim na gigapedii az mi ti zmrdi odpovi na dotaz, proc mi tam nedjou postovat novy polozky
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    PHUSHI: prosil bych o scan, pokud to neni ta mala stolni svine, tak je to rychlejsi nez to fotit :)

jde mi o pasáže, kde Touraine rozděluje něco, co poněm Castells upraví jako

mode of production x mode of development

ve franc. originále je to od tstrany 133 dál, jak daleko a kolik netusim, ale pocitam ze to bude max tri az pet stran jak znam touraina :)
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    WIZZ: posrano
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    ACHERON: jestli jde jen o nekolik stranek, tak ti to muzu zejtra nafotit fotakem (prinejhorsim naskenovat, ale to tu trva hrozne dlouho ;)
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    KOLAC: to můžu, ale za tu práci se sháněním a scanováním a OCRkováním žádám The Voice and the Eye!-)

kam bysmev to dopracovali v ekonomice daru, kdyby daroval jenm jeden a zbytek se chechtal, he? :]
    KOLAC
    KOLAC --- ---
    ACHERON: ten by si mohol poskytnut len tak :)
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    ACHERON: výměnou můžu poskytnout scan The Postindustrial Society :)
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    ahoj, je tu někdo z Brna, kdo by mi byl ochotný půjčit od Touraine "The Voice and the Eye" ? nikde v Praze to není... nějak bych se odvděčil, poukd by byl problém s předáním, stačilo by mi pár stran zřejmě ofotit ...
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    MAFO: aha, tak chyba lávky :) co není tam, nemám, myslel jsem, že stati tam jsou všechny :-/

MAFO
    MAFO --- ---
    ACHERON: me to treba v roce 1999 pusti sotva do tretiny prispevku... (viz treba http://sreview.soc.cas.cz/cs/issue/71-sociologicky-casopis-1-1999 - esli mas stazeneho toho Soltyse, tak pls posta, uvitam!)
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    DUNAR_: seš komunista, nebo nečteš reflex? :))
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    MAFO: jo, je komplet asi od roku 1991-2 myslim :) mám to celý stažený v kompu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam