• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BALVAN42Sociologie
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    MSB: rekl bych, ze s Brnem urcite chybu neudelas, ale treba rozhodne osud za tebe :)
    MSB
    MSB --- ---
    DUNAR_: Ja mam Brno za rohem, ale budu si davat prihlasku i do Prahy (to bude spis vykrik do prazdna, no zkusit to musim :-)). Musim se priznat, ze pod pojmem socialni geografie si vybavim tak nejaky regionalni rozvoj a tim to hasne...

BOBR: Do Prahy me to tahne trosku vic, nez do Brna... Ale v tom pripade, ze je i v Brne kvalitni fakulta, budu ti slepe verit :-)
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    hláším, že novým předsedou ISA byl zvolen Michael Burawoy, mezi programovými body má online boost globální participace v organizaci, zvýšení demokratičnosti a participace, a "encouraging" veřejné funnkce sociologie. K poslednímu bodu zde: http://www.youtube.com/watch?v=8NxvPKGtkUQ
    BOBR
    BOBR --- ---
    MSB: Sociologie na FFUK. Znám a spolupracuji s FSV i Brnem a jsou to dobrá pracoviště. Moje srdce je na FFUK, takže já si vybral toto, ale zvol si de gustibus.
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    MSB: hele, studovat mimo Prahu nebo Brno moc nema cenu, kvalita skoly vetsinou klesa umerne velikosti mesta. PS pojd radsi na socialni geografii. >]]
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    nema, prosim, nekdo na prodej ci v elektronicke podobe E. Goffman: Stigma? chci se o to dost opirat v bakalarce a tak bych to rad mel doma. pripadne posta, dik
    SEVIK
    SEVIK --- ---
    Kdybyste náhodou o někom věděli... vhodné i pro absolventy: http://www.vyzkumy.cz/volna-pracovni-mista/data-collect/246-junior-project-manager
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    MSB: to by bylo zajimavy zjistit, jaky jsou alma mater mistnich nyxich sociologu
    MSB
    MSB --- ---
    DUNAR_:
    VON_GILOTINE:
    PIROSH:
    Predem vam moc dekuju za reakci :-) Nechci mit vystudovanou profilovou skolu, ktera me nauci jedinemu oboru - viz. zminovane pravo nebo medicina. Sociologie se mi libi, lidska spolecnost me proste zajima, a i ta moznost pomerne sirokeho uplatneni (kdy se samozrejme muzu a nemusim uplatnit) neni k zahozeni. Predpokladam, ze tady vetsina studuje sociologii na UK, ze?
    PIROSH
    PIROSH --- ---
    MSB: Záleží na tom, co bys pak chtěla dělat. Sociologie není obor typu práva nebo lékařství, kdy je celkem jasné, co z tebe bude.
    Podle mě je sociologie z hlediska další práce dobrá v to, že máš širokou možnost, co dělat - od komerčního sektoru, kde je finanční perspektiva zajímavá, přes státní sektor, akademickou sféru po neziskovky.
    Ale asi to není škola, která se studuje kvůli tomu, že chci bejt bohatej.

Co reálně dělaj lidi, co vyjdou ze sociologie je třeba tady: http://iss.socioportal.cz/prezentace-iss/absolventi/
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    MSB: perspektiv to ma dost. ale nevim do jake miry ma cenu to jit studovat pokud ti to neni blizke. co se vsak opakovane potvrzuje je fakt ze na sociologii chodi studovat zajimavi lide, kteri tvori dobre kolektivy, coz neni tak caste.
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    MSB: :)) to závisí na tom, jaké máš schopnosti a intelekt. A imho to není perspektivní obor, spíš takový průměr. Jako koníček je to fajn, ale je lehčí se živit něčím substantivnějším.
    MSB
    MSB --- ---
    Ahoj, sice mám na výšku relativně dost času (i když mně těch pár měsíců připadá málo), ale zajímalo by mě, jak moc je sociologie perspektivním oborem? Z jedné strany se dozvím, že to budoucnost má, no z druhé slyším samé NE :-/ Díky za odpověď, N.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    APOSTRI: aha, do prčic, no jo :) tak asi něco od Meada, jak si hrajou malý děti na indiány? nebo od Goffmana - Total Institutions?
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    ACHERON: Sakra to by se my zrovna libilo, akorat že oni na FF chtěj aby autor byl rodilej englickej mluvčí a nesmí to bejt překlad :-(
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    [ AFRIKANISTIKA 2010/2011 / 20.6.2010 / CR - Praha - Crossclub, Plynární 23, Praha 7 ]

• 18:00-19:15
    PhDr. Jan ZÁHOŘÍK, Ph.D.
    Afrika a světové mocnosti

• 19:30–20:30
    PhDr. Alemayehu Kumsa, Ph.D
    Sociální změny a její překážky v současné Africe
  • SSSPIRALKA
    SSSPIRALKA --- ---
    APOSTRI: V této knize je takových textů spousta: http://www.amazon.com/Seeing-Ourselves-Contemporary-Cross-Cultural-Sociology/dp/0132204916

Nějaký kapitoly mám v elektronický podobě. Když tak mi napiš do pošty:)
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    APOSTRI: jojo, třeba Reading Capital od Althussera
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    Nenapada vás někoho nějakej relativně snadnej sociologickej text na vysvětlení v angličtině na zkoušku z angličtiny na FF?
    KCE
    KCE --- ---
    sam nevim .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam