BALVAN42: aha promiň - 14 dnů nemoci :(, mno co to znamená studentík, znamená to že je mi 28 let, takže už nejsem nějaký úplný nýmand, studuju FF UK - Sociologii což je moje druhá vysoká škola (před sociologií to byla ekonomie a politologie ale z ní ani po 5 letech studia nemám titul kvůli zrušení akreditace oboru a vlastně celé katedry) a rád bych ten titul konečně dostal ;).
Kvalitu mám absolvovanou ve škole, jak povinnými kurzy tak jsem si vzal i výběráky (Aplikované kvalitativní metody, Marketingový výzkum I a II), plus jsem dělal všemožné brigády - takže jsem si vyzkoušel v praxi mystery shopping i dotazování, hloubkový rozhovor, nezúčastněné pozorování a nakonec si i zkusil moderátora ve focus group (nic moc přiznávám ;) ), dělal koláž, vyzkoušel všemožné hry atd atd.
S kvantitou jsem přišel do styku méně, ne že by mě nezajímala, ale upřednostňuji kvalitu. To se taky projevuje v mojí ne úplně nejlepší znalosti SPSS. Taky jsem si zkusil všechny možné věci ve škole ale do praxe snad jedině dotazování.
Jinak už jsem pracoval 2 roky mezi nástupem na druhou školu (v personalistice) dostal jsem se i na pozici s jednou podřízenou, nicméně jsem si pořád říkal, že to nejni ono. A v sociologii jsem se našel. Nejradši mám překrývání sociologie a politologie (teorie davu, teorie elit, informační politika...), ale úplně nejzajímavější mě přijde právě aplikace kvalitativních technik.