• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BALVAN42Sociologie
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    Mezioborové přednášky z humanitních věd na FF UK

https://sites.google.com/site/mezioborove/
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    FEFERONIE: tak se to vrátilo.. hoď mi do pošty funkční mail
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    KLUZAU: první máš v mailu
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    zdravim. Prichazim s malou prosbou. Shanim nutne dva clanky:

Zdroj: Academic Search Complete (EBSCO)
    SocINDEX with Full Text (EBSCO)
    Název: A qualitative investigation of changes in the belief systems of families of children with autism or Down syndrome.
    Autor: King, G. A.

Rok: 2006

Zdroj: ProQuest Central (ProQuest XML)
    Název: Autism From a Religious Perspective: A Study of Parental Beliefs in South Asian Muslim Immigrant Families
    Autor: Jegatheesan, Brinda
    Další autor: Miller, Peggy J
    Fowler, Susan A
    Zdrojový dokument: Focus on Autism and Other Developmental Disabilities vol. 25, no. 2 (Jun 2010), p. 98
    Rok: 2010

-jsou klicove pro moji diplomku. Bohuzel na Masarykove u. k nim nemame pristup. Nenasel by se nekdo, kdo to ma snadno pri ruce?
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    hele nemá tu náhodou někdo k dispozici od van Dika the Network Society z roku 1999? Potřebuju tu první edici a všude je nasraná ta druhá :-/ potřebuju z toho jen výsek kdyžtak, odměna bohatá za zapůjčení :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ACHERON: dobře Ty, pobavilo!! :DDDD Takový úderně psychoanalytický.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    TLAMPAC: jo, to zní zajímavě, já jsem z bulvárem kdysi přemýšlel o tom, že bulvár je vlastně odrazem prastarých mýtických praktik, kdy se nejvyšší symbolická moc musí opakovaně rituálně nořit do úplných sraček, aby tím byl zaručen koloběh všehomíra :)
    PALO_FABUS
    PALO_FABUS --- ---
    TLAMPAC: tyjo tak tohle bych ti poradil jednu vtipnou studii amerických policejních sborů o tom, jak se v práci baví a stmelují kolem policejních seriálů :)) (vím, chceš bulvár, ale ono to funguje dost podobně) ale fakt si nevzpomenu, jak se jmenovala či kdo ji psal... zkus googlit
    TLAMPAC
    TLAMPAC --- ---
    ACHERON: aha, jasan, tlak na bulvarizaci ...
    zajímal by mě spíš nějaký pohled na bulvár jako nástroj konstrukce sociálního řádu:
    - ukazuje co je a není normou
    - legitimizace obyčejného života
    - poskytuje komunikační materiál - umožňuje komunikace lidí, kteří nesdílejí společné známé a přesto mohou drbat (celebrity)
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    TLAMPAC: klasická sociologie médií, orientace na strukturalni tlaky vedouci k bulvarizaci a obsahovky bulvarizace, sam jsem zvedav, co z toho vyleze

tedka u me vlastne jeden student obhajil prognostickou diplomku na FSV zabyvajici se vyvojem zurnalistickyho pole, jedna z os toho prognostickyho modelu byla bulvarizace, tam mozna neco by se naslo
    TLAMPAC
    TLAMPAC --- ---
    ACHERON: a z jaké pozice se na bulvár koukají?
    PHANTA_RHEI: něco jsem si postahoval, díky, ale asi to skutečně nebude úplně to co hledám
    PHUSHI: to by bylo super, kdy by to bylo k zápujčce?
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    ja ted koukam do tohohle
    The Tabloid Culture Reader: Amazon.co.uk: Anita Biressi, Heather Nunn: Books
    http://www.amazon.co.uk/Tabloid-Culture-Reader-Anita-Biressi/dp/0335219314
    pro neznaleho cloveka (me) obcas nejaky zajimavy postrehy, ale jinak mi to moc cerstvy neprijde ...
    kazdopadne kdyztak muzu zapujcit (Pha)
    PHANTA_RHEI
    PHANTA_RHEI --- ---
    Tlampac: Zkus chlapiky z kulturni sociologie na Yale. Jeffrey Alexandra predevsim a knihy Culture and Society, Social Performance atd. Neni to soustredeny primo na bulvar, ale tvori to imho dost dobrej vykladovej ramec a v soucasnosti asi nejprogresivnejsi, prozkoumej to.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    TLAMPAC: jestli něco zjistíš, dej mi vědět, píšou u mě dvě kolegyně na bulvár bakalářku, tak nějaký čerstvý vítr by se hodil. Až to bude, můžu dát link nebo pozvat na obhajobu :)
    TLAMPAC
    TLAMPAC --- ---
    Nevíte o nějaké elegantní studii bulváru? Třeba obsahová analýza nebo i něco teoričtějšího?
    ONDREJR
    ONDREJR --- ---
    ACHERON: Diky za vyzkouseni i za pokus o utechu. :-D
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    ONDREJR: bohužel, ale stejně to vypadá na nějakou neužitečnou studii :)
    ONDREJR
    ONDREJR --- ---
    Nemáte někdo přístup k http://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.1080/02589347808704730 ? Byl bych velmi vděčný za pomoc.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    COCHRAN: jop
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam