• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    NECROMAN: kruci, mam co dobiehat ;)
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    NECROMAN: Pro publikovani na marketplace je mozno vyuzit prostrednika.

    Home - Windows Phone 7 App submission made simple.
    http://www.yallaapps.com/
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Pro dnesek konec - ryby se uz hybou, uz hraje i hudba v pozadi :)
    Zitra dodelam pravidla pro pohyb a kolize a prozkoumam ovladani dotykem. Kdybych mel ucet na marketplace, tak timto tempem muze byt hra bez animaci a rozhovoru za tyden venku :D
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    NECROMAN:

    1) Pro multi touch potrebujes dve mysi a tohle - http://multitouchvista.codeplex.com/
    2) S timhle ti muze pomoct http://silverlight.codeplex.com/releases/view/52297 , konkretne GestureService/GestureListener
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MICTECH: tak zatim nevidim plusy a a minusy jednotlivych platforem, jen se rozkoukavam... a navic momentalne mi to XNA nefunguje, takze jedu Silverlight. Jo dotaz, nemate nekdo zkusenosti, jak se u WP7 da
    1. nasimulovat multitouch, kdyz nemam zadny touchscreen a na mem stroji to neodzkousim, protoze nemam Developer unlock
    2. jak se na WP7 platforme da implementovat to roztahovani a zmensovani plochy dvema prsty podobne, jako funguje u map a prohlizece? Na tom screenu je originalni velikost te hry, takhle ale na to nikdo neuvidi. ctverecky maji 15 pixelu.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    MICTECH: me osobne ani neni jasne proc pro wp7 vubec :D sice ho ted trochu zachranuje pohlceni nokie, tak bude mit i nejaky maly podil na trhu, ale fakt by me celkem prekvapilo, kdyby nejakou dobu vydrzel, ja uz windows na mobilu odepsal (a jsem rad ze jsem si stacil jeste koupit jeden z poslednich HTC na win6.5 nez prisla adroidova monstrvlna
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    NECROMAN: tak to je nejaka novodoba a podivna zmena, protoze pro kriplbox to slo i normalne pod XP (pokud v nejake novejsi verzi nezmenili a pokdu jo, tak je to JEN a JEN opet snaha mrkvi protlacit Vista/Win7, protoze neni sebemensi duvod, aby ta potreba byla - XNA je jen obal nad directx 9 a pro PC a pochopitelne ani XBOX, ktery na to ani nema HW, neumoznuji pouzivat zadnou modernejsi technologii)
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    NECROMAN: Z jakeho duvodu ty Fish Fillets chces delat pod XNA? Dle meho se na to lepe hodi Silverlight.
    JAVAMAN
    JAVAMAN --- ---
    hajzl.png :)))
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    SHIGORBIRDMAN: WDDM 1.1 je treba pro XNA Game projekty - asi nejake tvrde naroky na emulovani grafiky pro WP7 a XBOX 360. Pro WP7 lze jinak stale vyvijet Silverlight projekty bez problemu.

    Btw. muj progress ve Fish Fillets :D nez pujdu spat, tak se to snad i bude hybat :)
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    nevim jak pro WP7, pro normalni net je pripojeni luy pres LuaInterface pohodicka a bleskovka. Samozrejme zalezi na tom, jak jsou ty skripty napsane a co od host programu ocekavaji :)

    WP7 chce WDDM?! k cemu, aby nebylo mozne na winfail phone delat pod XP? :)

    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dalsi zjisteni - aby mohl clovek vyvijet XNA aplikace pro WP7, tak potrebuje ve svem PC/notebooku grafickou kartu s rozhranim WDDM 1.1 ... a ja mam WDDM 1.0 :D Je to 3 roky stary notebook s Core2Duo a kartou nVidia 7600 Go. To jsem tedy necekal, ze to bude mit az takove pozadavky. Nastesti pristi tyden dorazi novy, tak to snad uz nebude problem.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Tedka koukam na ty zdrojaky Fish Fillets a jak tak vidim, skoro vsechno skriptovani mistnosti, animaci, hudby a podobne je reseno pomoci LUA skriptu - stacilo by teda dat dohromady nejaky engine a spolupraci s jazykem LUA a vetsina je razem hotova :) jen tedy zjistit, jak pouzit LUA skripty v C# (nasel jsem nejake wrappery), jak vubec LUA funguje - tj kdyz tam neco napisu, jak se to prenese do C# kodu a podobne. Sehnal jsem si nejake knizky na vyvoj pro WP7, tak se spise vrhnu na to. U klasickeho WPF bych vedel hned, jak zacit (pozicovani obrazku, pohyb klavesama a pod.), ale tady to bude asi trochu jine, i kdyz to vypada podobne.
    GLOOOM
    GLOOOM --- ---
    Zdravicko vespolek,
    snazim se projojit visual studio 2010 s Mysql serverem. Problem je ze jakykoliv konektor mi pise ze to nepodporuje verze starsi jak 5.0 a nas server jede na 4.1.25. Nevite prosim nekdo jak se to da propojit. Dekuju moc za jakoukoliv odpoved.
    Petr
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    Ani moj :'(
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VIRTUALVOID: studenti maji tusim licenci zdarma + dostupnou hromadu nastroju v ramci Dreamsparku, ale to uz bohuzel neni muj pripad :(
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    NECROMAN: pokud maji aspon trochu rozum, tak neni duvod proc bys mel vubec rekompilovat, jedine ze bys mel rucne nastaveny target x86.
    Maximalne muze byt problem, ze to na armech nebude slapat tak rychle jak by melo, podobne jako na xboxu je powerpc verze NET kapku pomalejsi (teda aspon bejvala, nesleduju uz nejakou dobu)

    PIGSTER: s just in time recompilerem by to jakztakz slapat mohla, word spustis a casem by i nabehl :D
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    Necro: ta apphub licencia stoji 99$, na ten moj home-brew to je vela :(
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Free ebook od Petzolda, no to koukam:
    "Programming Windows Phone 7" by Charles Petzold
    http://www.charlespetzold.com/phone/
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VIRTUALVOID: no prave :( tak resim, zda se mam zaregistrovat v UK - zda to potom na podzim pujde zmenit a pod? Publikovat to na marketplace asi zatim nijak nebudu, ale testovat primo na svem stroji by se hodilo.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    NECROMAN: nj ale uz ked mam wp7 device, tak v emulatore to je nuda ;(
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    hmm, zrada - pro testovani na skutecnem WP7 telefonu je treba mit developer account, ktery lze momentalne registrovat jen v nejake dvacitce vybranych zemi, mimo CR. Takze momentalne neni mozne vyvijet z CR bez unlocku ci registrace v jine zemi. Stale je ale mozne vyvijet v emulatoru ve Visual Studiu. Taskze pokud nejake Fish Fillets for WP7 vzniknou, tak z CR je bude mozne publikovat nejdrive s Mango updatem na podzim, nebo je udat za jinou zemi :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam