• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    URZA
    URZA --- ---
    MICTECH: pouzivas?
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    NECROMAN: Ono to i píše v té vyjímce co dostaneš, když to neescapuješ, ne? Já myslím, že jsem na to taky přišel nějakým takovým způsobem :))
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Tip na dnesni den - pokud chcete ve String.Format vypsat samostatne slozene zavorky, tak je musite escapovat pomoci druhe takove zavorky (nevedel jsem)
    sb.AppendFormat("function {0}(args) {{ return false; }}", someVariable);
    URZA
    URZA --- ---
    Kdyz uz tu jsem tak se zeptam jeste na jednu vec :)

Pouzivate nejake generatory kodu? Mam ted treba jednu tridu, ktera obsahuje asi 30 properties.. takze s tim jak je C# ukecany jazyk je to obcas pekna drbacka provest nejakou zmenu ktera se tyka vseho .. abstrahuji sice kde se da, pouzivam CTRL+H a multiline edit (VS PowerTools) ale stejne si rikam ze se asi podivam po nejakem sablonovacim generatoru.. ted zase mam jednu takovou tridu ktera ma milion propeties a uz me nebavi ani to { get; set; } pokazde kopirovat :)

tak jen jestli nemate nejake zkusenosti s necim..
    URZA
    URZA --- ---
    NECROMAN: jo uz jsem se k tomu tak nejak dopracoval.. diky
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    URZA: bindovani na genericky typ byl vzdy problem... pokud se vzpominam, tak v .NETu 4.0 by to uz melo jit, ale nejsem si jisty v Silverlightu nebo windows phone... zkus Google na databinding generic type wpf
    URZA
    URZA --- ---
    Ahojte, mam dotaz na WPF / XAML :) Se mi nejak nedari vygooglit, mozna delam neco uplne spatne?

Do jedne moji ItemsControl nastavuji ItemsSource kolekci objektu meho vlastniho typu a v Resources mam definovany DataTemplate jak ten typ ma vypadat v GUI. Doposud bez problemu. Jenze ted jsem se ocitl v situaci ze ten muj vlastni typ vyuziva generika a vypada takto nejak:

public class GradeValueType<T>
    {
    public string Prefix { get; set; }
    public List<T> NormalValues { get; set; }
    }

a DataTemplate nejak takto:

<DataTemplate DataType="{x:Type my:GradeValueType}">
    <StackPanel Orientation="Vertical">
    <TextBlock Text="{Binding Path=Prefix}" />
    <ItemsControl ItemsSource="{Binding Path=NormalValues}" />
    </StackPanel>
    </DataTemplate>

..bez toho <T> je to vpohode, ale s tim se to prekladaci nelibi.. nevite nekdo proc?
    MOYYO
    MOYYO --- ---
    VIRTUALVOID: mohlo by stacit, diky
    MOYYO
    MOYYO --- ---
    plz v cem v c# psat nakej jednoduchej parser (neco jako boost::spirit pro c++).
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    JACHYMKO: nevim, co je "kernelovy bugcheck", ale mobil by se asi pri behu te apikace nemel jen tak zrestartovat :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    JACHYMKO: me se prave podarilo moji aplikaci pro Windows Phone Mango sestrelit system pri beznem pouzivani - pouziva akorat PhotoCamera objekt, zadne interop services, nic divokeho... pokud by se mi to podarilo reprodukovat, tak by to bylo zajimave zjisteni :)

jinak to, ze se da v registrech povilit BSOD po stisknuti klavesove kombinace jsem cetl, to ale u WP7 asi jen tak nepujde
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    DARKREIDER:
    TENCOKACISTROMY: jo... tl;dr "compiler as a service" to volaju
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Zaludna otazka - napada vas zpusob, jak jen pomoci managed kodu v C#, zadne Win32 API a pod, sestrelit operacni system do BSOD? :)
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    DARKREIDER: Napriklad s tim budes moct udelat makrovaci funkionalitu jako je VBA v MS Office.
    DARKREIDER
    DARKREIDER --- ---
    JACHYMKO:
    TENCOKACISTROMY: Na rozsirenie mojich obzorov: Ake to bude mat vyuzitie v reale?
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    JACHYMKO, JACHYMKO: To vypada moc pekne. Musim nekde najit cas, abych si s tim pohral.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    JACHYMKO: ok, nazev matody je matouci... spise by mel byt Sync
    jde spise o to, aby po zavolani InitCameraSync uz byl probehly onen init a ne ze "az to nekdy dobehne, tak se to zavola"

Tuto metodu potom budu volat v
    CameraOperationCompletedEventArgs result = await TaskEx.Run(() => InitCameraSync(cam));
    ... a krasne tak ziskam virtualni synchonnii :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    JACHYMKO: tak idealni to asi neni, ale usnadnuje to v tomto pripade inicializaci. Opravdu nemam rad, kdyz musim mit dve metody, kde v druhe cekam na eventu, ktera se spustila v prvni a ta mezitim skoncila. take kdyz v te druhe jeste musim volat dispatchera pro aplikovani vysledku na UI vlakne. Takhle je to vse na jednom miste, byt to trochu pripomina JavaScriptove closures :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam