• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    A jeste dotaz, kdyz mam assembly bez strong name, jde z ni nejak udelat assembly se strong name/delay signed jinak nez bez disassemblovani / AL / ILDASM+ILASM
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    NECROMAN: udelat v bindovanym objektu PropertyToLower{ get{ return Property.ToLower();}...} a bindovat na ni? :) jinak to myslim bez convertoru nepujde..
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    No, zaimave postupy, asi zustanu u manualniho vypisu pro tech par metod, ale dik :)

    Jinak dotaz, kdyz mam v XAMLu nabindovany text na nejaky textbox, lze bez pouziti converteru do toho textboxu vlozit ten string.ToLower()?
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    TENCOKACISTROMY: Jasně, ale pokud máš třeba metodu „LogSomethingWithCurrentMethodName“, tak ti to do logu pomocí GetCurrentMethod bude vracet dost nudné výsledky. :-) (Navíc podporujeme i atribut, kterým si můžu označit metodu jako nezajímavou pro pojmenování.)
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    NECROMAN: Imho je na to dobrej napad pouzit AOP - treba PostSharp.
    MORMEGIL: Taky lze pouzit "System.Reflection.MethodBase.GetCurrentMEthod()".
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    BUTHRAKAUR: Ano, stack trace v optimalizovaném buildu opravdu nemusí 100% odpovídat (to se ostatně týká třeba i call stacků ve výjimkách).
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    NECROMAN: podle mne je idealni tohle logovat na urovni AOP pomoci SAJAGI, resp. pres IOC interceptory jako to umoznuje prave treba Castle Windsor (zalozenej na tom DynamicProxy). A jiny kontejnery urcite budou mit taky nejakej koncept interceptoru.

    MORMEGIL: tohle myslim nemusi uplne 100% fungovat, kdyz kompilator treba metodu inlinuje. Nebo se pletu?
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    NECROMAN: Parametry, pokud vím, přes reflexi nedostaneš. Jestli máš kontrolu nad vytvářením tříd, které chceš mít pod drobnohledem, můžeš zkusit třeba DynamicProxy - http://www.castleproject.org/dynamicproxy/index.html.
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    NECROMAN: Na název aktuální metody jsme si (právě kvůli logování) udělali metodu fungující pomocí StackTrace (výkonnost asi nebude úplně ideální, ale pro ladicí účely je to určitě v pohodě…). Parametry jsme neřešili a obávám se, že to zrovna triviální nebude.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Existuje nejaky snadny postup, jak zalogovat nazev aktualni metody a nazvy + hodnoty vsech parametru, kdyz mam treba toto?

    public void DuStuff(int index, string name, Url target)

    aby to vypsalo do trace/log4net
    "Executing 'DoStuff', parameters: 'index:2', 'name:haha', 'target:http://www.seznam.cz'"
    ESY
    ESY --- ---
    NECROMAN: btw.. imho json je rucne lip editovatelnej :]
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Hmm, zkusim :) Json me nenapadl, preci jen xml je snadneji rucne editovatelne, kdyby bylo neco treba.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    jj, pouzit json je mozna dobrej napad.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    NECROMAN: v System.Xml ten atribut hladas zbytocne.

    a preco xml ? Newtonsoft.Json je jak desk tak wp (sl)...
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    Napsat si vlastni serializaci (stejne je to casto bezpecnejsi pripadne dokonce nutne) nebo implementaci pres IXMLSerializable, ale jak rika Kedrigern, spis bude ten attribut prejmenovany / presunuty do nejakeho jineho namespace. Tyhle podivne nekompatibility mezi normalnim frameworkem a compact frameworkem pro mobily me kdysi dost sraly, tak nejak jsem doufal ze to snad casem spravi.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    NECROMAN: Ten prvni problem jde vyresit tak, ze budes mit project s modelem a WP7 project, kde budou classy nalinkovany.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    NECROMAN: S XML se hodně hejbalo v různých verzích (tuším že jak se přidával Xpath), čili pokud to není v jednom namespace, tak to bude v jiném. Ale na 90% bude.
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    NECROMAN: Jaktože „neumí serializovat do Xml“? Nejsem si jist, o kterém serializátoru mluvíš, ale základní XmlSerializer nic takového nevyžaduje.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dotaz - resim problem, jak mit v jednom dll datovy model, ktery by sel referencovat a pouzivat jak ve Windows Phone 7 aplikaci, tak i v klasicke .NET aplikaci. Cilem je mit desktopovou aplikaci, kde bych byl schopny tento model XmlSerializovat do souboru a ve WP7 aplikci umet tento soubor deserializovat.
    Uz prvni problem je, ze WP7 nezna atribut [Serializable] (V System.Xml proste neni) a klasicka .NET aplikace neumi serializovat do Xml model, ktery nema atribut [Serializable]. Jak z toho ven?
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    ahoj

    používáte nějaký tool na neautomatické testování? Představoval bych si něco, co v případě vyjímky/ručního spuštění někam dumpne paměť, exception a ideálně callstack za posledních x-sekund.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam