• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    TENCOKACISTROMY: takze muzes napsat v .NET treba WinForm aplikaci a pustit ji na Windows RT stroji? (ja jsem to nejak z toho co o tom vsude ruzne pisou nepobral)
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    BRAP242: Vzdyt je.
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    nevite nekdo, zali bude neco ve stylu .NET for Windows RT?
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    NECROMAN: Ano jde to, vzdycky v .NETu slo z vysiho referencovat nizsi. Dulezity je v jaky verzi CLR se ti ta aplikacni domena pusti. Z vyssi na nizsi to vzdy fungovalo dobre.
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    NECROMAN: z .NET 4.5 projektu referencovat .NET 3.5 knihovny - můj tip: ano, ale nejde to zcela přímočaře, že to jen nareferencuješ. Bude to imho stejné, jako když jsi je chtěl nareferencovat z .NET 4.0.

    z .NET 4.5 referencovat .NET 4.0 - .NET 4.5 je inplace upgrade, takže knihovny pro .NET 4.0 jsou pouštěny v .NET 4.5 runtime, takže by to mělo být bez problémů... A ano, má to dokonce vliv na to, že se .NET 4.0 aplikace po upgrade začne chovat jinak...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Par dotazu, je mozne z .NET 4.5 projektu referencovat a pouzivat .NET 3.5 knihovny? Muj tip ne.
    A druhy dotaz, je mozne z .NET 4.5 projektu referencovat a pouzivat .NET 4.0 knihovny? NET 4.5 a .NET 4.0 pouzivaji stejne CLR, nebo jine?
    Diky
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    MORMEGIL: Díky za tip.

    A dávám to sem, protože jsem myslel, že .NET a Windows jsou natolik provázaný, že by někdo z místních moh znát odpověď na můj problém. :)
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    LOOCAS: Pak je otázkou, proč přesně to dáváš do „Programovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace“…

    Vyrob si soubor SPUSTIT.CMD a dej do něj něco ve stylu:
    @PATH c:\muj_podstrceny_adresar;%PATH%
    @C:\program\ktery\chci\spustit.exe
    

    a toho zástupce nech spouštět tohle.
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    MORMEGIL: Díky, já to ale nepotřebuju řešit v rámci programování, ale v rámci spouštění zástupce ve Windows.

    Klasicky chci jen ten jeden program, kterej spustim přes nějakýho zástupce, aby měl ve svym env. nějakej speciální adresář.

    Jde mi spíš o to, jestli neexistuje přímo ve Windows nějakej mechanizmus na přiřazení env. variables spouštěnýmu programu.
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    LOOCAS: Environment není globální věc, každý proces ji dostane od rodičovského (a globální funguje jen jako kořen toho stromu potažmo default). Při spuštění procesu předáváš environment jako parametr.
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    Zdravim, chtěl jsem se zeptat, jestli nemáte někdo tip, jak a jestli vůbec jde pro specifický programy spouštěný ve Windows 7 Pro x64, vyhradit těm programům speciální system paths.

    Tzn. např. chci spustit nějakej program XY.exe, kterej si tahá nějaký .DLL, který ale chci mít uložený ve speciálním adresáři, kterej neni součástí %PATH% proměnný. Místo, abych tenhle adresář globálně přidával do %PATH%, jde nějakym zpusobem tenhle specifickej adresář přidat tomu programu XY.exe do jeho environmentu při spuštění, tak, aby ty svoje .DLLka úspěšně našel?

    Doufám, že jsem to popsal dost srozumitelně. :) Nevim ani, jak bych něco podobnýho hledal na googlu.

    Díky za jakejkoliv tip.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    NECROMAN: Jo, Click & DoubleClick rozlisuje OS. Takze aplikace dostava zpravy, MouseDown, MouseUp, Click, DoubleClick.

    Jestlize ti OS neposila DoubleClick, tak by sis to mel nejak vosefovat na jednom miste. A zaridit si vlastni Clicky a DoubleClicky. My jsme to tak nakonec museli udelat ve Flashi, kde sice dostanes jak Click, tak DoubleClick, ale pri DoubleClicku dostanes i 2x Clicky.

    NECROMAN: Jak rikam - tohle napojeni ti nepomuze, protoze ty zpravy z OS se zpracovavaj v nejakym poradi, ktery neodpovidat tomu poradi v case.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    TENCOKACISTROMY: Asi tam dam nejakou globalni promennou "IsCommandActive", ktera bude navazana bud na CanExecute commandu nebo pres converter na IsEnabled na tlacitka, nez delat 20 promennych IsCommandAddXyInProgress.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    TENCOKACISTROMY: tady jde spise o dvojite kliknuti omylem. Pokud vim, tak treba Win aplikace umi rozlisit click a doubleclick a nepusti tam zkratka dvakrat kliknuti, ale u Windows Phone kdyz se dvakrat dotknu buttonu, tak to pusti oba clicky.
    Dost aplikaci na tom treba vylitava, pokud nejaky button presmerovava na webovou stranku, tak pokud se klikne dvakrat za sebou, tak to druhe volani schodi aplikaci, protoze Show Web task haze vyjimku, pokud aplikace neni v popredi.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    NECROMAN: V tom pripade ti ale zasednuti tlacitka nepomuze. Postupnost akci totiz bude:
    - click na tlacitko
    -- zasednuti tlacitka
    -- pridani itemu
    -- odsednuti tlacitka
    - click na tlacitko (podruhe)

    Jediny jednoduchy reseni co me napada (ale asi nebude spravne), ze by to tolacitko bylo sedivy po nejaky cas. Ale UX tim podle me docela dostane ranu. Pokud ale tvi uzivatele nejsou schopny rozlisovat click/doubleclick, tak to mozna bude ve vysledku lepsi.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    TENCOKACISTROMY: bezi synchronne, ale kdyz omylem uzivatel klikne na button, tak se to zkratka zavola dvakrat se stejnym parametrem, coz muze treba zpusobit i dvojite pridani noveho itemu.
    Vim ze to mam nekde blbe, ale jen resim, jak to opravit co nejelegagneji. Konkretne jedna se o AppBar buttony ve WP7.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    NECROMAN: A to ta tvoje operace bezi asynchronne? Protoze jestli bezi v UI, tak ti zadny nastavovani lze/nelze spustit nepomuze. Proste se ti to opravdu pusti dvakrat.
    ESY
    ESY --- ---
    MICA: on click vubec neresis. Resi se defaultne jen command. kterej si tam obhospodaruje canexecute. Pokud se teda bavime o mvvm
    MICA
    MICA --- ---
    NECROMAN: Nebylo by lepší nějak ošetřit "remove item" operaci? ;) Já osobně bych místo xyzButton.Enabled používal nějakou nějakou stavovou proměnnou (buď jednoduše bool nebo si vytvořit nějaký Enum s možnými stavy).

    ESY: Když zvrhle rovnou v obsluze OnClick eventu řešíš něco co může trvat déle než dvojklik? :)))
    ESY
    ESY --- ---
    NECROMAN: tak u buttonu mas snad can execute ne ? nenapadame ted moc kdy to co pises muze nzastat. :]
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dotaz, jaky je tak best practice v GUI aplikacich, jak predchazet situacim, kdy uzivatel omylem dvojklikne na nejaky button nebo odkaz,aby se operace neprovedla dvakrat? Dneska jsem zjistil, ze mi pada app treba na "remove item" operaci, protoze druhe spusteni uz nenajde ten originalni objekt v kolekci.

    Napada jako nejlepsi uzamknout IsEnabled u buttonu, kdyz se vykonava operace, nebo vite i o chytrejsim reseni?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam