• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    VERLIBA
    VERLIBA --- ---
    TLOUDEV: ja tedy presne nevim, ale vim, ze toho jde docela dost. V minulosti jsem mel v jednom procesu na stacku pomichane funkce psane v C++, .NET, za behu generovany .NET a vsechni se to vzajemne volalo vsemi smery, takze to urcite nejak pujde, nevzdavej to
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    hi, sorry za lama dotaz, jsem v oboru .NET absolutnim panicem. nicmene mam ted na krku nejaky projekt, kde nam firma dodala .dll (z woken, psano v mono) a potrebuji na linuxu rozjet aplikaci, ktera vola funkce z tohoto dll. tedy jsem nainstalil mod_mono do apache, ale absolutne nevim, jak pres tento modul volat funkce z tohoto dll? je treba jej nejak registrovat do mod_mono? je mozne volat fyfo funkce z php? pokud ano, jak? hlavni otazkou pro me tedy je, v jakem jazyce lze .net aplikace psat. propojeni s apache vidim ze je realizovano pres pripony .aspx.. toto vsak zrejme budou muset byt nejake zkompilovane .exe (windowsacke)? prosim nejaky odkaz na tuto problematiku, pokud mozno polopatisticky podanou. Dik
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    H_U_N_T_E_R: JJ PowerShell... Tím jsem začínal já a byl to asi nejlepší start.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    spíš než PowerShell bych v případě potřeby řešil IronPython
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    STEMBUS: PowerShell (jelikož jsi vlezl sem, předpokládám že jedete na woknech, takže bych volil něco integrovanýho a supportovanýho koncovýma platformama)
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    no ne ze by to neslo, ale python by byl asi vhodnejsi
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    STEMBUS: perl, python. Rozhodně nic z tohodle klubu.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    Zdárek,

    Mě bych dotaz. Potřeboval bych se naučit základy programování pro pracovní účely, kde by se mi občas hodilo napsat nějakej automatizovanej skriptík pro datovou síť a časem abych to měl jako dobrý základ pro SDN ( http://en.wikipedia.org/wiki/Software-defined_networking )

    přemýšlím, jakým programovacím jazykem začít? Co by jste doporučili pro začátek, aby to bylo... "univerzální" jako takový dobrý základ pro pochopení problematiky, prncipů atd...

    díky
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    FURAN: na 100kKč a výš se dostaneš, jen pokud si vymyslíš něco zajímavého, co bude netriviální. Pokud to bude jen to, že student popíše souborem definovaných / vlastních funkcí, jak z n-proměnných udělat hodnotu a to následně zakreslit do grafu, tak to opravdu není nic náročného. Navíc, stažením vhodných knihoven budeš mít okamžitě takřka hotovo.

    Zajímavější by to mohlo být, pokud bys chtěl, aby to umělo počítat něco složitějšího - limity, integrály, součty nekonečných řad...
    FURAN
    FURAN --- ---
    GOSHEWAN: Potřebuji jim to naservírovat pod nos na barevném podnose :D, jinak to ani nezkusí. Další info doplním během víkendu tady [ Mathematical Visualization ]
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    FURAN: Vim ze neodpovidam na tvoji puvodni otazku, ovsem trochu mi to pripomina Wolfram Alpha, ktery toho umi opravdu mnoho. Na druhou stranu asi neni cileny primo na stredni skoly, ale i presto si zvaz, zda se to neprekryva.
    FURAN
    FURAN --- ---
    NECROMAN: Vědu by v tom našel asi jen učitel matematiky. Pokud by se to mělo vytvořit zakázkově, bude to realisticky kolem 100 kKč?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    FURAN: pro zacinajiciho vyvojare to muze byt prace na par mesicu, ale jinak v tom nevidim nic moc extra sloziteho. Trochu mi v tom chybi prvek vyzkumu, ktery by mel byt zakladem diplomky.
    MICA
    MICA --- ---
    SLUPKA: A na zemědělce bys na to udělal i doktorát :D
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    FURAN: na diplomku mi to přijde dost jednoduché, je to práce tak na týden, možná dva, bez nějakého většího přemýšlení...
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    FURAN: No, jestli tim chces zasahnout obecne stredni skoly, tak to neni nic, co by se po technicky strance nedalo zvladnout.
    FURAN
    FURAN --- ---
    Zdravím ve spolek. Mám v hlavě takovou ideu na projekt pro http://www.matematikaschuti.info/ a potřeboval bych odborný názor, než jim to nadhodím.

    Jednalo by se o jednoduchou aplikaci, do které by uživatel (student střední školy) vkládal krátké algoritmy ve stylu Matlabu, tedy předepsání vlastních proměnných a polí, základní matematické funkce, pár speciálních funkcí, ideálně i definice vlastních funkcí. Příkazy if, for, while, rozpoznávání chyb (nemusí být dynamické) a komentáře v kódu.
    Pak by to uživatel odpálil a program by podle vloženého algoritmu vygeneroval obrázek v náhledu a exportoval bitmapu/jpeg. Samozřejmě k tomu jednoduchý file management.
    V budoucnu by to chtělo pár vylepšení, např. úprava pro začátečníky a 3D rotující pohled na funkci dvou proměnných. Další věci už asi ne, pro pokročilé uživatele je tu Matlab, Octave apod.

    Jak obtížné je to na realizaci? Bylo by z toho téma na diplomku? Díky.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dotaz, jestli nevite - ve WP8 mam Pivot pro prochazeni clanku a na 4. a 8. pozici ma byt fullscreen reklama, tak chce zakaznik.
    Problem, je ze reklama pouziva WebBrowser, ktery sezere veskere eventy a jakmile se na ni dostanu, tak nelze prejit na jiny PivotItem. Jak toto resit?
    Ted tam mame nahackovane GestureEventListenery, ktere na ruznych urovnich odchytavaji drag a swipe a emuluji navigaci mezi pivotitemy, ale je to prasarna.

    Jine reseni me napada dat pred tu reklamu pruhledny rectangle, potom funguje navigace mezi pivotitemy, ale nelze se prokliknout na odkaz v samotne reklame.

    >>Tak tedy dotaz, je mozne nejak nasimulovat klik/Tap/MouseDown programove na cilovem elementu? Nebo to nejak vyresit, ze tap projde na Ad element, ale drag gesta projdou na Pivot? Dik
    URZA
    URZA --- ---
    JACHYMKO: Hmm to tak vyznívá jako by v MS brali .NET jako takovou hračku co? Zase ale když píšeš LOB webové tak to u
    MS znamená asi asp .Net MVC ne?
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    JACHYMKO: tak to ale zvrtali ty co delali ten kus, ne? vzdyt tohle se da ve winforms udelat docela slusne ... a hlavne bez exploreru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam