• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    PECA
    PECA --- ---
    MORMEGIL, MORIARTY, GARFIELD: Děkuji za hinty. Nakonec se ukázalo, že problém byl v MORIARTY. Jen číst pozorně ty "vyguglovaný internety". Defaultně je tam anonymní uživatel "IUSR", nikoli IIS_IUSRS (což je taky skupina uživatelů, ale nejspíš pro účely správy uživatelů v rámci podnikové sítě).

    Takže helflo doplnit RO přístup k fyzické cestě pro usera IUSR.
    PECA
    PECA --- ---
    MORIARTY: Jo, to jsem někde našel, takže jsem to nastavil. Teď jsem to raději ještě prošel, zkontroloval a nechal znovu nastavit - a prd :(
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    PECA: Co souborová práva k adresáři Styles? Má tam právo pro čtení defaultní uživatel IIS? (pravděpodobně skupina IIS_IUSRS )
    PECA
    PECA --- ---
    Vedle se mi nikdo neozval, zkusím dotaz ještě sem.
    Pokud na web přijde nepřihlášený uživatel, tak se mu nenatáhnou styly (cesta Styles/site.css")
    IIS7, asp.net 4.0
    Poněkud se peru s web konfigem - nastavením přístupu k css. V jedné appce mi to fachá, ve druhé ne. Ve složce 'Styles' mám jenom tohle:
    
    <?xml version="1.0"?>
    <configuration>
    	<system.web>
    		<authorization>
    			<allow users="*"/>
    		</authorization>
    	</system.web>
    </configuration> 
    


    Dělám nějaké úpravy aplikace, tak jsem si udělal kopii do složky 'AplikaceTest', hned vedle té původní aplikace. Celý jsem to zkopíroval, vyměnil upravené zdrojáky a přidal to do IIS. Ve 'web.config' je též 'allow="*"' přístup do složky 'Styles'. Prostě vše, co jsem byl schopen ověřit je nastavené totožně s původní aplikací, vyjma kořenové složky.

    Děkuji za radu.
    UETOYO
    UETOYO --- ---
    GARFIELD: Tak to už si pomalu rozumíme .) Já doufám, že M$ vydělá více na službách v poměru k nástrojům pro vývojáře a nějak to celé otevře.

    Co WPF, myslíte že se udrží?
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    UETOYO: Tomu uz zacinam rozumet, nicmene nevim jak moc je to realne. MS se timto smerem pomalu ubira, nicmene ani VS Code neni AFAIK open source i pres to, ze je na open source postaveno.

    Posledni dva roky s velkou legacy aplikaci napsanou v ruby a co bych dal za to, kdybych mel poradne IDE (k tomu bych potreboval pravdepodobne staticky typovany jazyk, takze je to takovej zbytecnej povzdech) a klidne uzavrene.
    UETOYO
    UETOYO --- ---
    PIGSTER: Proti tomu nic nenamítám -- psát (pouze psát) lze v čemkoliv. Teď mi vyjmenuj co všechno v texťáku sublime (+ pluginy) neudělám, protože C# a celý .Net je pořád závislý na VS. Myslím že ASP.MVC snad lze už celé rozumně psát v Sublime/Vim ale zkus to s okenní aplikací.

    Píšeš .NET aplikace v Sublime/Emacs/Vim?
    PIGSTER
    PIGSTER --- ---
    UETOYO: muzes psat v mono developu, nebo klidne v sublime textu, nebo v emacsu - i v notepadu to nejak jde
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    A po pravde nerozumim tvem argumentu, proc se na komercni ucely nemuzes spolehat na komercni tool a komercni operacni system.

    Pokud delas startup tak mas Visual Studio k dispozici zdarma (pripadne https://www.microsoft.com/bizspark/) a pro kontrakty zohledni ceny nastroju/casu v pripade nepouzivani tech nastroju do toho kolik si uctujes za svoji praci.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    UETOYO: Ano a ma to klasicke vyhody/nevyhody IDE vs editor.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    A jeste bych dodal, ze pokud ti tak vadi velikost a rychlost tak si nakonfiguruj vim (emacs, sublime, atom) s omnisharpem a pouzivej command line pro kompilaci a debugging a muzes si uzivat lehkosti dosyta.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    UETOYO: Nastesti uz ho pro sebe ani kupovat nemusis a muzes si ho zdarma stahnout a pouzivat i pro komercni ucely.
    MICA
    MICA --- ---
    UETOYO: To co člověk ušetří s Eclipse na místě na disku se mu zas ale stonásobně vrátí na duševním utrpení :)
    PIGSTER
    PIGSTER --- ---
    UETOYO: Ma to komplet krokovaci debugger pro c# a javascript / typescript, takze to neni jenom dalsi editor, je to pomerne kompletni ide, ktere funguje jak na win tak na mac a linux

    UETOYO: s WPF je to nejaky nepochopitelny porad - nejdriv to Microsoft tlacil ze to bude "nastupujici technologie pro desktop aplikace", pak to vypadalo, ze to vezme za svy a tedka ze zas nejak teda budou pokracovat - imho z toho vzniklo monstrum, se kterym toho nikdo nechce mit moc spolecnyho, tezko rict
    Ono uz se to taky resilo, ze jeden z problemu otevirani MS veci je, ze ani oni sami nemaji prava na uplne vsechno, nekde jsou nakoupeny technologie, nekde jsou placeny patenty - to se musi nejdriv pred publikaci odstranit, co ale muze skoncit tim, ze dana vec zacne bejt takovy podobe uplne na nic a je to zbytecna prace. Navic open source nekterejch veci proste stejne nicemu nepomuze tak proc.

    UETOYO: Co je v dnesni dobe za problem s 10GB? Nebo is s 20? Uz i velky SSD jsou levny.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Nemáte někdo tip na nástroj/doplněk k VS2012, který mi udělá z komentářů k metodám dokumentaci v docx/pdf/html? Zkoušel jsem Sandcastle a nějak mi to nesedí.

    Moje představa je ta, že vyberu projekt/adresář s projektem nebo solution dám export a hotovo. Nějaký nápad? Díky
    PIGSTER
    PIGSTER --- ---
    UETOYO: jinak co na tom odlehcovat? ani u vetsich projektu jsem nemel problem s rychlosti, "otevreni" se castecne deje https://github.com/dotnet/roslyn a pokud by se jednalo o celkovou portabilitu (jeden z potencialnich tahaku uplnyho otevrni) tak je to napsany ve wpf, co nejde portovat zatim stejne nikam
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    BRAP242: mea culpa, neuvodomil jsem si, ze je rec o linuxu :) a tam je visual studio... mno. Uz je visual studio na linux :) zatim prakticky nic neumi, ale uz je :)

    Pokud chces delat GUI veci na linux, asi bych do c# nesel. ten GTK designer je vyslovene mimo... a standardni WindowsForms mono obecne moc nezvlada (vetsinou to funguje, ale vetsinou a vzdy jsou dost rozdilne veci).

    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    VITI: ja jsem se k nejakymu hlubsimu testovani jeste uplne nedostal.... co to presne umi na tom linuxu?
    VITI
    VITI --- ---
    BRAP242: na linuxu to jede, ale moc spolecneho to s Visual Studiem nema ;-) Jedna se spis o editor na urovni PSPadu ;-)
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    SHIGORBIRDMAN: tam jde o to - ze tahle edice jede na linuxech a macech - coz je docela novinka u Visual Studia.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    ... neznat visual studio, to je... zajimave.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam