• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    LIRO
    LIRO --- ---
    VIRTUALVOID: Super moc díky.
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    VIRTUALVOID: Asi nejlepší řešení i co se týče výkonu. Rychlejší logování než performance counters / nebo ETW na eventy asi neseženeš.

    Ale s custom countery, jejich setup není úplně tak triviální a na nějakém ASP.NET hostingu si nejsem jistý, že půjdou používat.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    LIRO: performance counters, neviem ci existuje nieco uz napisane, teda v podobe UI, ale za pomoci PerfCounters som monitoroval appky aj ja..
    LIRO
    LIRO --- ---
    Ahoj, jestli to nebude vadit, měl bych dotaz amatéra co se do programování jen sere profíkům.
    Prozatím jsem všechny aplikace hostoval u sebe, nebo na serverech kam mám nějakou formu vzdáleného přístupu. Bohužel před časem jsem psal aplikaci která běží mimo moje pařátky a začíná být dost používaná a já bych potřeboval, zatím spíš pro sebe nějaká data o využití stroje na kterém to běží, jestli je všechno ok. Je možné z prostředí asp.net stránky zobrazit, dost možná by stačilo kolik paměti aplikace aktuálně spotřebovává, nakolik vytěžuje procesor atd, takovou statistiku využití. Předem moc díky.
    PS.: Kdyby byl nějaký příklad s obrázky a ve vb.net byla by to naprostá pecka.
    VITI
    VITI --- ---
    ahoj,
    mam WPF projekt pod FW 4.6.1.
    Z VS sablony Installer\Setup project vygeneruju primitivni setup.
    V Prerequsities je nastaveny FW 4.6.1, v launch conditions taky ... ale presto mi setup porad cpe DLL net FW fyzicky do primary outputu a bali je do MSI. Pri instalaci je pak i do app folderu vybali.

    Je to chyba v nastaveni? nebo je to takhle normalni? Rucne muzu DLL vyexcludovat, ale to nejspis nebude spravny postup.





    RENDALF
    RENDALF --- ---
    UETOYO: až ti bude máti testovat novou verzi jádra, budeš mluvit jinak! ("I often have my Mom use it to show me bugs or issues she runs into.")
    UETOYO
    UETOYO --- ---
    URZA: Jo; to je ten tip člověka co ti doporučí 150 aplikací bez kterých nemůžeš žít .) Pro mne jsou Windows bolest, ale vystačím si tam s ConEmu, Git(em) a MinGW. Nechápu jeho potřeby... http://www.hanselman.com/...ScottHanselmans2014UltimateDeveloperAndPowerUsersToolListForWindows.aspx
    UETOYO
    UETOYO --- ---
    URZA: Dělal ... zásadní problém nemám, ale to je asi tím, že jsem neznal vůbec původní ASP...;
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    MORMEGIL: Lépe řečeno: Takovej malej projektík, u kterého jsem se rozhodl použít .NET Core kvůli vyzkoušení, ne, že by ten projektík měl smysl jen na vyzkoušení .NET Core.
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    URZA: Takovej malej projektík na vyzkoušení. V zásadě můžu říct, že dělat to od nuly (tzn. nikoli pokusem o konverzi existujícího ASP.NETího projektu) mi přišlo úplně v pohodě, prostě to funguje [v rámci toho, co to už umí, pochopitelně].
    URZA
    URZA --- ---
    15 Lessons Learned while Converting from ASP.NET to .NET Core – Stackify
    http://stackify.com/15-lessons-learned-while-converting-from-asp-net-to-net-core/

    Uz jste delail neco .net core?
    URZA
    URZA --- ---
    Visual Studio's most useful (and underused) tips - Scott Hanselman
    http://www.hanselman.com/blog/VisualStudiosMostUsefulAndUnderusedTips.aspx

    +v komentarich taky dobry tipy
    NIXX
    NIXX --- ---
    PECA: Mně to přijde podobný jako search textbox bez tlačítka search. Uživatel píše a query se pošle, až když třeba 100ms nenapsal nový písmenko... Na tohle by příkladů mohlo být dost.
    PECA
    PECA --- ---
    JANFROG: Ano, přesně tak to potřebuju udělat. UI bude stále reagovat, ale data dotečou s lehkým zpožděním.

    Ono se jedná o mapu a základní rastrový podklad je tam furt. "Problém" dělaji vektory, jejichž načtení prostě chvilku trvá...

    NECROMAN, MEMNON666: Děkuji za rady.došprtám si async/await, Rx.NET. Už tak nějak tuším, jak to asi udělat.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    PECA: Kdysi (mnoho let nazpet) tohle resili nejaci UX specialiste a delali studie na lidech. Prislo se na to, ze uzivatel chce aby system reagoval okamzite, ale uz moc nezalezelo na tom, jestli zobrazena data davala smysl a byla sprave, stacilo proste nej neco zobrazit, klidne odhad hlavne ze to je "hned".
    A az uzivatel doklika, klidne to pak zmenit jeste jednou, az se to v klidu dopocita.

    Tohodle jevu uz jsem parkrat vyuzil a zadny uzivatel (tj. non-programmer) na to neprisel nebo lepe receno - nestezoval si. Ale zas jsem nedelal tolik veci a tolik GUI aby to bylo reprezentativni :-) Ale prijde mi to zajimavy.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    PECA: tohle resi pekne Reactive Extensions:
    c# - How can I use Reactive Extensions to throttle Events using a max window size? - Stack Overflow
    http://stackoverflow.com/...can-i-use-reactive-extensions-to-throttle-events-using-a-max-window-size
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    PECA: nevim zda to pomuze, ale videl jsem pouzit na neco podobneho Abortable BackgroundWorker http://stackoverflow.com/a/2104662
    PECA
    PECA --- ---
    Prosím o radu.
    Na základě úkonu uživatele na ovládacím prvku ("kontrolce") potřebuji vykonat akci (nějaký event). Event není úplně triviální (nějaká operace s daty), přičemž uživatel ještě pokračuje v úkonu, nebo jej vykonává opakovaně. Prostě user potahuje prvkem, nebo opakovaně kliká apod. a já potřebuji bryskně reprezentovat nemalá data (běh kódu řádově jednotky sekund).
    IMHO by bylo ideální odložit start zpracování dat s tím, že pokud dojde k dalšímu zásahu uživatele, tak je potřeba odložený event zrušit i kdyby už běžel a nastartovat znovu. To je to co nevím jak a neumím se na to zeptat Googla. Našel jsem něco o Task.Delay a CancelationToken, ale nejsem z toho úplně moudrý.
    Potřeboval bych nasměrovat na nějaký pěkný příklad, nebo článek.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    SHIGORBIRDMAN: na type-switch se dost testim, co jsem ho pouzival v F#, tak to dost zjednodusovalo praci.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    JAACOB: no prave - nez se to dostane do zhackovaneho mona v unity... (a ja se potupne vracim od hrani se c#, pak c# povinne kvuli Unity zpatky k c++, takze...). a s ohledem na to, jake hruzodesne veci obcas to zhackovane mono dela i ve standardnim NET, natoz jak nadherne silenosti vznikaji v AOT a hlavne v Il2cpp...

    ale nektere ty veci jsou fakt pekne, treba ten pattern ve switchich - mam v aktualnim kodu docela dost mist, kde je hnusna serie if else a casting nalevo napravo kvuli presne identifikaci typu, tohle by to krasne vyresilo, resp vypadalo by to mnohem prehledneji
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Omlouvám se za trapný dotaz, ale to si vážně nemůžu v Xamarinu při vytváření nativní android aplikace umístit třeba tlačítko na obrazovku kam chci a musím používat layouty?
    JAACOB
    JAACOB --- ---
    SHIGORBIRDMAN: skoda, ze zrovna v Unity na tohle budem asi cekat jeste jednu dve dekady, ale jinak jsem z toho taky nadsenej. Akorat se mirne desim, co z toho muze vylezt za maglajz, az to zacne pouzivat nejaky alchymista (napr. ty ref returns by mohly byt vesele)...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam