• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    UETOYO
    UETOYO --- ---
    FREELA: S tím ti pomůže http://www.phantomjs.org/, potřebuješ headless browser -- s tím ti samotný ASP obávám se nepomůže.
    FREELA
    FREELA --- ---
    Zdravim,

    Nema nekdo zkusenost (ASP.NET/c#):

    Server vytvari html stranku a rad bych ji hned vyrendroval na strane serveru jako obrazek. Neco jsem vygooglil, ale potrebuju neco, co umi 100% pracovat s webfonten (nejlepe bez jeho stahovani)

    Diky
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    TOOMIX: My bad, omylem jsem si umazal inicializaci knihovny, už mi to fajčí, a přepínám si VS do EN ;)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ELECTRICKOTA: zkontroluj si zapínání timeru a koukni, jestli se vůbec v tom Status() volá ten foreach a prochází to dál
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    TOOMIX: Oh, děkuji mocný pane, taková blbost a stokrát jsem ji přehlédl :D Teď jdu zjistit proč nefunguje volání knihovny openhardwaru ve funkci Status(); Nějaké tipy?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ELECTRICKOTA: no určitě, protože to *.designer.cs vygenerovalo s českýma komentářema. Český IDE je zlo
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    TOOMIX: Jo asi mám :D Jak se mi to instalovalo tak to používám :D
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ELECTRICKOTA: uf, že ty máš to Visual Studio přepnutý do češtiny...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ELECTRICKOTA: smaž v konstruktoru Form1.cs jedno volání metody InitializeComponent() máš to tam dvakrát, a proto ti to dubluje ty textboxy atd...
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    ARANIUS: mas to tu, jako je to mozny, ale nevím kde tu chybu hkedat, ani si neuvedomuju jak nastala.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    ARANIUS
    ARANIUS --- ---
    ELECTRICKOTA: Hod nikde zdrojaky, znie to ako keby si mal bordel v definíciach a pomenovaní objektov ;)
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    Cau chlapi, ted asi necely mesic jsem se zacal ucit v C,, bo hratky s Arduinem. Niceme jsem ted krapet v koncich a potrebuju poradit. Pro jednoduchy programek pro komunikaci s Arduinem jsem pouzil Visual studio, a tedy se za pochodu ucim i C#, a muj aktualni problem je, ze bud jsem se zblaznil ja nebo Visual Studio, pokud si sestavím program tak mi nesmyslne zdubloval nektere komponenty(konkretne text box a label - v navrhu ani nikde v kodu jsem nic zdvojeného nezaznamenal), navíc kdyz jsem tohle vyresil smazanim puvodnich komponent a vlozenim novych, tak se mi muj program zacal chovat divne, jakoby preskakoval radky myho kodu, nebo vubec nevolal mnou napsane funkce. Vim ze je to dost zevrubne, detaily klidne i zdrojak poskytnu. Hlavne abych vedet proc se to deje a co jsem nevedomky udelal spatne. Díky za kazdou radu!
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    MAIMONIDES: Ne nutne. Debugger muze mirne zmenit memory layout debugovaneho procesu, muze zmenit casovani, pamet atd. Ver nebo ne, tohle uz jsem take videl a ne jednou. Ja osobne uz neverim nicemu...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    TOOMIX: .NET Core přichází s novinkou Span<T> a Memory<T>, které se dají použít právě na podobné low-level věci. Určitě je dobré o nich vědět:
    https://msdn.microsoft.com/en-us/magazine/mt814808.aspx?f=255&MSPPError=-2147217396
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    JANFROG: Pokud je chyba u mě, tak by to ale nastávalo za všech okolností, nikoliv jen v tom jednom případě (jendebug, ale jenom v mixed modu, když pustim c++ a postupně vlezdu do .net). Pokud to jen pustim, ale netrasuju, všechno chodí.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    MAIMONIDES: call na constantni addressu, neco jako "call $0xDEADBEEF"? V tom pripade s nejvetsi pravdepodobnosti bud ta adresa neni namapovana ve tvem adresnim prostoru nebo dana stranka neni executable. vmmap ze systemtools Ti rekne co z toho je pravda.

    Ten call je v clr.dll nebo JIT / AOT kodu? Pokud je v clr.dll je to divny. V tom pripade bych si jeste overil, ze ten kod je stejny v souboru jako v debugovanem imagi (abys alespon vedel, jestli nekdo "patchuje" ten call nebo ne.
    Pokud je to JIT / AOT kod nebo to nekdo "patchuje" pak zase HW breakpoint abys vedel kdo to dela...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MAIMONIDES: já bych skončil někde u V09. Použít strukturu by mě asi nenapadlo a o ArrayPool jsem nikdy neslyšel, takže za mě fajn, že to někdo sepsal.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    TOOMIX: Člověka asi rovnou napadne, že když potřebuje parsovat velký množství dat, tak indexy do stringu budou lepší než linq, ale nenapadne ho o tom sepsat článek:)
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    JANFROG: Jo, na to jsem našel nedávno našel odvahu a bohužel to tak neni. V asm to buhužel neni null pointer, ale zkrátka asm call na konstantní adresu, která je na zakázanym místě (resp v oblasi, kde ti i debugger odmítne ukázat obsah a píše ??). Debugovat v ILu zatim neumim, ale asi budu muset:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam