• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    SRNECEK: Je to složitý dotaz. Mám 10+ let praxe v programování pro embedded systémy a automatizaci, kdy jsem se věnoval přímo zákazníkům a hodně cestoval. Teď už z osobních důvodů cestovat nemohu a tak jsem tam, kde ty. Jenže nemám VŠ vzdělání a i s odpovídající praxí a chutí se učit novým věcem, mě zatím všude odmítli. Studovat VŠ dálkově pro mne nepřichází v úvahu. Než abych se učil nějaké knihovny a datloval si aplikace, které mi k ničemu nejsou, chtěl jsem zajít přímo do nějaké firmy a začít se učit jejich "pracovní prostředí". IMHO je dost těžké přijít někde a "hned začít produkovat", protože úplně jiné nároky bude mít pozice C++ low level specialisty na komunikační protokoly a např. C# testera pro frontend aplikace.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    SRNECEK: Myslím před tím.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    MAIMONIDES: Ted nic, stahl jsem si na Udemy JAVA kurz a zacinam se divat.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Nebylo by na téma rekvalifikace do IT dobrý možná založit nový auditko? Imho je to tu dost OT, dotazů bude dost. Ostatně i mě to zajímá.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    SRNECEK: Co umíš teď?
    JINX
    JINX --- ---
    SRNECEK: To zalezi co chces delat. Jestli ti staci webovky v nejakem korporatu tak C# nebo Java. PHP bych se vyhnul. Python leda ze bys chtel delat Django (pokud data science a podobne veci tak s tim nemam zkusenost u lidi bez CS vzdelani). V kazdem pripade u webovek bych zacal JS+HTML+CSS pripadne nejaky frontend framework.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, rad bych se naucil programovat a popr. si rad zkusil nalezt nejaky prijem. Neocekavam, ze se dopracuju na spickovou uroven, ale prijde mi,ze trh je otevreny lidem, kteri mohou mit limitovanejsi znalosti. A tak hledam jakym jazykem zacit, zvazuju vlastne Python, PHP, JAVA. Mohl by nekdo poradit, jak se zorientovat a dle toho udelat vyber - samozrejme jsem otevreny i jinym jazykum? Dekuji.
    SUBVERSION
    SUBVERSION --- ---
    MAIMONIDES: berou lidi co maji aspon 3,5+ let zkusenosti, rikaji tomu Senior :)
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    SUBVERSION: Senior, za ty peníze? Proč?
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    ZBYNEK: No o tyhle útržkovitý informace mi právě moc nejde. Stačil by mi příklad toho, na co jsem se ptal. Jeden kompletní... To je to co se mi nedačí najít.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    LIQUID_SOUND: Pokud se má přepsat pole ve "vstupní" proměnné, pak v definici funkce musí být před parametrem "ByRef".

    public sub prepis_pole(ByRef pole as integer())
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Měl bych začátečnickej dotaz. Nedaří se mi napsat syntaxe ve VB.net pro jednoduchou funkci, která zpracuje celý pole jako parametr. Mám to ve skriptech a nějak to z nich nechápu. Všude nacházim odděleně pole na vstupu a pole na výstupu a nikde kombinaci obojího tj. že se funkcí načte a vrátí resp. přepíše celý pole. Neposlal byste mi někdo jinej, doporučenej zdroj popř. i třeba odkaz na jiný pdf skripta? Díky moc.
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    UETOYO: Dá se s Fable rozumně napsat SPA bez javascript knihoven? Mám dost averzi k JS ekosystému plným breaking changes a bez type safety (používám TypeScript, ale type files jsou dost často out of sync :/)
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    Po jakém stacku (platforma - jazyk - knihovna) byste šáhli pro vývoj webovky s velmi interaktivní klientskou částí (vesměs normální HTML, ne canvas) a možnosti fungování offline? Důraz především na rychlost renderu a odezvě (velké tabulky). A ideálně, abych nemusel datový model používaný pro client-server komunikaci nemusel mít napsaný dvakrát a abych neměl komplikovaný build chain. Napadl mě Bolero / Blazor, ale nemám s nimi žádnou zkušenost a odrazuje mě velikost. Další možnost je třeba Rust (rocket + yew).
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Po skoro 6 letech budu teď v prosinci končit v aktuální práci a budu hledat nějaké nové místo.
    Pokud někdo víte o zajímavé pocici pro C#/.NET vývojáře v Praze, dejte mi vědět do pošty, dík :)
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    LARS_GUNNER: Tyhle představy, že se někdo naučí pořádně psát bez základů matematiky z několika okruhů jsou samozřejmě častý, ale výslední programátoři podle toho vypadají.
    PJOTRIK
    PJOTRIK --- ---
    Za me na to aby clovek byl remeslne slusny (a tim padem slusne vydelavajici) programator, neni potreba az tak hluboke znalosti. Klidne staci zacit Javascriptem nebo Pythonem, naucit se nejake zaklady algoritmizace, navrhu a knihoven/prostredi ktere pouziva a muze fungovat.
    Mne osobne by to nestacilo, jsem rad ze mam nejake formalni zaklady i znalosti vnitrnosti, ale za nutnost to nepovazuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam