• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    P19
    P19 --- ---
    SMOKY: Já to nechápu, ale mně Rider přišl vždycky neuvěřitelně pomalej...
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Pro nas projekt je kombinace VS2019 + R# naprosto nepouzitelna, neda se s tim vubec pracovat . Rider beha uplne krasne bez zaseku, byl sem ohrmonej, jelikoz sem uz zapomnel, ze IDE muze byt rychly.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SHIGORBIRDMAN: na C++ (MFC) máme dodnes VS2012. Jo, užil bych nové věci z VS2017/2019 jako třeba Peek Definition, ale děsím se dne, kdy budu muset to VS2012 opustit
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    LARS_GUNNER: me to trvalo dost dlouho, pres premlouvani jinych a pres fakt, ze jsem ve visual studiu pro c# pouzival jetbrainsove pluginy. Ridera jsem si koupil kvuli unrealu a nepouzil...
    Ale pak se mi jednou visual studio (resp asi jeho unity integrace) rozhodlo, ze c# soubory v projektu jsou textove a nejel presto vlak, prestoze jsem projekt promazal, procistil, regeneroval atd, a to byla posledni definitivni kapka v dlouhe, predlouhe rade drobneho srani s visual studiem za poslednich 20 let :)

    jedina vec, ktera me na rideru aktualne sere je to, ze ma tendence zasrat si vyhledavaci cache a pak mi divne funguje nebo rovnou nefunguje vyhledavani jakehokoli typu vcetne automatickeho todo listu a bohuzel se neda poznat, kdy uz se zas posrala.
    (nutno uznat, ze mi to zacalo delat teprve nedavno na jednom konkretnim prerostlem projektu, ktery se sklada pul na pul z c# a custom skriptovaciho jazyka v textacich, kdyz jsem dostal radu invalidovat cache, par dnu to fungovalo, ale vcera jsem si zase vsiml pri prochazeni, ze uz je zase jeden (novy!) soubor blbe naindexovany a hlasi do todo listu neexistujici polozku...)


    Nicmene opravdu v porovnani s visual studiem 2017, coz bylo posledni, s ketrym jsem pracoval, je rider proste mnohem pohodlnejsi a chytrejsi, v pripade unity integrace nesrovnatelne spolehlivejsi, plny uzitecnych veci.
    Nemohu porovnat jak je to v pripade nejakych desktop aplikaci, coz jsem proste nezkousel, jelikoz nebyl duvod, delal jsem jen nejake konzolove tooly


    (pro unreal je to naprosto totalni nebe a dudy, protoze visual studio se z unrealovskeho "c++" posrava jeste vic nez z normalniho c++)
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    LARS_GUNNER: Přešel jsem před cca 3 roky (tendy hlavně kvůli lepší podpoře F#) a nelituju. Co se týká C#, Rider >> Visual Studio + R#. Oceňuju hlavně povedený tooling na refaktorizaci, kontextové quick fixy, lepší debugger, auto-disassembly, apod. V balíku jsou i profilery, se kterýma jsem taky hodně spokojený. Navíc se dá osobní licence používat i v práci.
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    SHIGORBIRDMAN: Nerikam, ze je Visual Studio nejaky top a obcas me taky dost zlobi, ale porad jsem nedospel do toho bodu zlomu. :)
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    ROMI: aktualne jen rider - nic vic nepotrebuju, obecne kodeni stejne uprednostnuju net, integrace s unity je vynikajici, a kdybych se snad nekdy nechal uplatit, abych jeste nekdy delal neco s unrealem, i tam funguje vyborne - koderi ve firme, pro kterou kontraktuju, uz ho pouzivaji skoro vsichni, krome tech, co musi delat konzolove porty
    ROMI
    ROMI --- ---
    SHIGORBIRDMAN: a koupils jen Rider nebo komplet od nich, kolik je cena ted?
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    je to tak rok, rok a pul, co me visual studio nasralo naposledy a zkusil jsem rider, nelituju a zpatky nechci :)
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    SMOKY: Uprednostnuji psani v JSA rovnou do radice procesoru, ale VS Code je take dostatecne lighweight.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    nestaci vs code ?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SAJAGI: nene, VS nechci opouštět
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    TOOMIX: No ještě ti zbývá Rider ;)
    EMBI
    EMBI --- ---
    NECROMAN: Pro je skoro stejna jako Community z hlediska funkci. Veci navic prinasi enterprise.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SMOKY: no jestli .NET6 nebude ve VS2019 fungovat (což jsem ještě nezkoumal), tak mi nic jiného nezbývá. Jen se nám pořád vyplatí koupit každé 2-3 roky krabicovku za 499$/licence než platit předplatné 45$/měsíc/licence. SQL Developer je stejně zadarmo a nic dalšího z toho předplatného nevyužijem
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SMOKY: Myslim tim ve VS
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    TOOMIX: Tak pokud chces pouzivat net6, tak ti ani nic jineho nezbyva, ne ?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NECROMAN: jojo, Community mám samozřejmě doma, já myslel do práce, abychom nevyhodili 500$ za jednu licenci zbytečně
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    TOOMIX: jinak Community edice je zdarma. Přemýšlím, ve které situaci by si jednotlivec kupoval Pro edici, leda jako freelancer/OSVČ?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    TOOMIX:
    Visual Studio 2022 verson 17.0 Release Notes | Microsoft Docs
    https://docs.microsoft.com/en-us/visualstudio/releases/2022/release-notes
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam