Mám takový začátečnický dotaz. Nikdy jsem nedělal weby, primárně jedu na winforms, konzolovky, windows services a mám za sebou pár API v .NET Core/.NET6. Zkusmo jsem si řekl, že udělám nějaký jednoduchý web v ASP.NET 6 s formulářem, který se odešle tlačítkem někam. Neřeším teď to zpracování dat po submitu, ale obecně jak dělat a pozicovat ty textboxy, labely atd. Na hulváta jsem to udělal přes tabulku (ikdyž vím, že tabulkový layout je out už asi 15 let), doprostřed jsem namastil sloupec s 5 mezerami, abych měl mezi labelem a inputem "odsazení", protože marginy mi nějak nefungovaly. Můžete mě prosím navést na nějaký web/video tutorial, jak tohle dělat správně? Díky
<form method="post">
<div class="border p-3 mt-4">
<div class="mb-3">
<table style="border:0px;margin-left:auto;margin-right:auto;">
<tr style="border:0px">
</tr>
<tr style="border:0px">
<td text-align:center style="border:0px padding:15px">Jméno:</td>
<td> </td> <! –– fuj ––>
<td text-align:center style="border:0px padding:15px"><input type="text" name = "Jmeno" value = @Environment.UserName maxLength=100 style="width:150px"></td>
</tr>
<tr>
<td text-align:center style="border:0px padding:15px">Předmět:</td>
<td></td>
<td text-align:center style="border:0px padding:15px"><input type="text" name = "Predmet" maxLength=100 style="width:150px"></td>
</tr>
<tr>
<td text-align:center style="border:0px padding:15px">Text:</td>
<td></td>
<td text-align:center style="border:0px padding:15px"><textarea name = "Text" maxLength=300 style="width:350px" cols="40" rows="5"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td text-align:center style="border:0px padding:15px">Datum od:</td>
<td></td>
<td text-align:center style="border:0px padding:15px"><input type="date" name = "DatumOd" style="width:150px" value="@DateTime.Today.AddDays(1).ToString("yyyy-MM-dd")"/></td>
</tr>
<tr>
<td text-align:center style="border:0px padding:15px">Datum do:</td>
<td></td>
<td text-align:center style="border:0px padding:15px"><input type="date" name = "DatumDo" style="width:150px" value="@DateTime.Today.AddDays(1).ToString("yyyy-MM-dd")"/></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="button" name = "Ulozit" value = "Uložit" class="btn btn-success"/></td>
</tr>
</table>
</div>
</div>
</form>