• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MORIARTY: jedu / jedeme azure a je to bezproblémové. Jen je třeba správně škálovat nebo seskupovat do app plánů, aby člověk neplatil zbytečně moc. Jak to má miliony featur, tak je něco nastavit je výrazně nepřehlednější než u nějakého obyč reského webhostingu.
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Ahoj, máte nějaký zkušenosti s nějakým hostingem? Doteď všechny naše webový aplikace hostujeme buď u zákazníka a nebo na našich win nebo linux serverech, ale přemýšlíme, jestli by nebylo jednodušší, bezpečnější a nebo levnější hostovat to někde jinde, třeba v azure. Asi se bude jednat jen o nové aplikace, které plánujeme dělat v Asp.Net Core 8.0 / MSSQL
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Novinky v C# 12 a .NET 8: Collection initializers, vylepšení lambda výrazů a atribut [Experimental]
    https://www.youtube.com/watch?v=wilBp8Ix9k0
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    TOOMIX: ja myslim ze winforms budou v day 3
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    jn, winforms by byly fajn. WPF jsem nikdy neprisel na chut... obecne mi prislo, ze funkcni pouzitelny GUI framework pro NET snad neexistuje, nastesti jsem to uz hrozne dlouho nepotreboval ;)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    URZA: na MAUI prechazime, protoze konci Xamarin a potrebujeme vyvijet pro Android/iOS, ale nas WinForms framework fakt prepisovat nebudeme, o to vic me mrzi, ze na to M$ kasle
    URZA
    URZA --- ---
    TOOMIX: teď tlačí MAUI.. ani ty GUI frameworky už moc nesleduju, poslední WPF jsem psal už před lety a dnes už buď console nebo web.. ale WinForms a WPF maj prostě smůlu že nejsou multiplatformní a nikdy nebudou..
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    URZA: za mě škoda, že upozaďují windows forms a nedělají na tom žádný vývoj. Přitom to není vůbec mrtvá věc hodná zapomnění
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    URZA
    URZA --- ---
    My favourite bag is ConcurrentBag.

    ..no nic, jdu zas programovat 🖐

    Ale jinak, co říkáte na .net 8? Za mě super.. z toho Blazoru mám radost - server side rendering + auto mode + možnost renderovat blazor do stringu .. pecka.

    Včerejší stream z představení .net 8

    .NET Conf 2023 - Day 1
    https://www.youtube.com/watch?v=xEFO1sQ2bUc
    JINX
    JINX --- ---
    Chapu možná jsem to měl hodit do Python auditko. Každopádně jiný jazyk nemůžu použit kvůli závislosti na knihovnách. Zatím to vypadá ze Qt bude cesta nejmenšího odporu i když tam mám dost výhrad :-)
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    JINX: A python ma i Qt... Pak je tu electron a kdo vi či ještě. Ilunnas padlo rozhodnutí, že už nic neděláme jako desktop, ale pouze do webu...
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    JINX: no jednoduchou gui appku udelas i powershellem a ten tak slozitej neni 🤷‍♂️
    Pokud to nemusi bejt vylozene .net, tak je moznost zkusit Godot. Je to sice herni engine, ale gui si tam naklikas rychle a jeho skriptovaci jazyk je hodne podobnej pythonu
    JINX
    JINX --- ---
    Kdysi dávno byly dost populární dynamické skriptovací jazyky typu Groovy. Potřeboval bych prototypovat jednoduchou GUI appku v .net ale nemám moc prostoru učit se C#, vím ze existovalo něco jako IronPython. Jaké možnosti má dnes člověk když chce použit Python místo C#? Je potřeba dávat si na něco pozor? Vím ze kromě IronPythonu existuje ještě PyO3 a PyWren používáte to nekdo?
    URZA
    URZA --- ---
    Tak jsem konečně dockerizoval všechny moje produkční asp.net core aplikace. Bye bye Windows Server. Stýskat se mi asi nebude :)

    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    OTAVA: napada me si po signalr posilat ty notifikace, ze je soubor pripraven s nejakym ID a ty data pak posilat po nejakem http endpointu (download endpoint na zaklade toho ID).
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Mam obecny dotaz - mam server ktery na zaklade nejakeho pozadavku s meho servicu vygeneruje soubor a posle mi ho (pozadavky muzou byt i rychle po sobe, takze muze dorazit nekolik vysledku "najednou"). Jaka technologie by byla nejvhodnejsi na prijem hlaseni o uspechu / failure a prijem toho souboru ?
    Soubor je radove desikty mega CSV, coz uplne neni pro SignalR.
    To ze by ten server ulozil soubor nekam na sdilenou slozku neni z urcitych duvodu preferovane reseni. Napadla me Solace ale ta je zase v danem prostredi dost slozita na nastaveni.
    Resili jste neco podobneho prosim ?
    BONEFLUTE
    BONEFLUTE --- ---
    CERMI_FOX: Mám projekt. V tom projektu je jedenáct migrací. Vytvořil jsem novou prázdnou databázi a tak nějak očekával, že se tam tedy projedou ty migrace. A ono se to zaseklo u té sedmé, protože to nevyžádaně pokouší přidat nějakou atomatiku. Ten ExtendedClient je dobře. A migrace která tomu předcházela AddArgsColumn přidala sloupec Args. A pak mi EF6 mezi to vhodí nějakou automatickou migraci, která to celé sesřelí.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    BONEFLUTE: už je to delší dobu, co jsem v EF6 něco dělal, ale tak nějak se to jmenovalo, máš správně registraovanou tu konfiguraci migrací? Myslím, že se to někam muselo přidávat.

    Nechápu, po automatický migraci by už neměly být žádné další? Možná si to špatně pamatuju. Každopádně add migration by ti měl jít vždycky, když máš zkompilovatelný kód
    BONEFLUTE
    BONEFLUTE --- ---
    CERMI_FOX: Zakázat automatické migrace, to se dělá jak? Pomocí vlastnosti AutomaticMigrationsEnabled = false? (To mám, a stejně to ignoruje.)

    To přegenerování migrace, to musím ale asi uvést kód do správného stavu, co? Protože tam následují další migrace.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam