TOOMIX: Ja jsem na to koukal a ani to jsem to ted nepotreboval, takze spis ze by se mi to nekdy mohlo hodit..
Ja tam, ale tu moznost vratit fakt jen 1 radek nikde nevidim/ nerozumim.. Aspon te tu, ktera by mi chodila, bez toho abych si to celou tu celou data table predtim nevysipat do dalsiho pole nebo neprochazel for each cyclem jako pole..
A ty dalsi priklady, jmeno sloupce prece neni cislo radku. Nebo co mi unika?
Mimochodem, kdyz zkusim tohle, coz taky jestli tomu spravne rozumim nejdriv vsechno nacte foreach cyclem..
foreach (DataRow row in Sheet2.Select())
{
Console.WriteLine(row[0].ToString());
Console.WriteLine(row[1].ToString());
}
Tak taky nedostanu cely radek, ale zda se vypis vsech hodnot z prvniho sloupce. Mozna je potreba jen tomuto selectu specifikovat spravny odelovat sloupcu? Se kterym si to ale jinak poradi, pouzivam stredik, ty aliasy z hlavicky fungujou skvele, takze tam autodetece odelovane funguje.
Jeste jsem se na to dival..
Kdyz se neco jmenuje row, tak bych cekal, ze to cislo v indexu je cislo radku, ktery chci.. // Ale on ve skutecnosti ten parametr znamena aspon nejakych prikladu sloupec.. ne cislo radku.. - nebo radek, kterymu dam index sloupce a vrati mi tu hodnotu v jedne jeho bunce.
Datatable.rows - dle popisu rika, ze to vrati colleci radek - coz je mozna ten problem, collece znamena, ze je to urceny pro vic jak jeden 1 radek (slozitejsi object nez 1 string) a tim padem z toho hodnotu jednoho radku, coz je na co se ptam dostanu, az dalsich rozparsovanim.. nikoliv primo, coz je to co jsem hledal, nebo jsem si myslel, ze to puvodne dela.. oproti tomu, kdyz si ty csv data nactu jinak, do blbyho 2D textovyho pole, s radky muzu pracovat naprimo tak jsem to delal predtim, nez jsem pouzil tu datatable.