• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    JESTEDMAN: ne, nicméně si myslím, že to klepšení bylo markantní. Vypínala mu zadní noha tak, že často padal, teď se to děje mnohem méně
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    SCHIFFI: zkusil jsi to vyloučit placebem?
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    SCHIFFI: ps: dávám mu už x let kolagen, ale stejně se mu to o fous zlepšilo po přidání CBD
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    ZAHRADKAR: s epilepsii ne, ale mám 12,5 letého většího psa, kterému dávám CBD kapky kvůli kloubům atd. 10% CBD 1kapka na 4kg váhy. Za mě mu to pomáhá, přestal tolik kulhat
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    Mate nekdo prosim zkusenosti s lecenim psu? Muj pes ma epilepsii, tak jsem si rikal, ze bych mu zkusil davat CBD, ale netusim, jak to davkovat. U sebe vim, kdy mi to zafunguje, ale pes mi to nerekne, ze ... A ta frekvence zachvatu je u nej nizka, tak asi 4x do roka (mozna casteji, ale nejsem s nim porad).
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    MICHELLEDANIELS: tak já ti za odměnu zasílám RO na týden. Tvůj arogantní přístup tady nemá co dělat.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    THRASHER: prala bych ti kvalitniho psychologa. Ted jdes do ignoru.
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    MICHELLEDANIELS: ja si delam, co chci :) a zrovna ty mi nemusis dekovat z neco, z ceho si delas prdel.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    THRASHER: prosim te, bud tak hodnej a neztacej ani ten muj cas , jo. Diky.
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    MICHELLEDANIELS: me dva, ty jen poslouchas, co chces a zaroven si stihnes vytvorit predsudek. Vsichni jsme ti rekli prakticky to samy. Ale chapu, ja nemam maminkovsky pristup. Nerad totiz ztracim cas s lidma, kteri se hned urazi misto diskuze. Mavic to vetsinou tihle lidi pokakaj hned v uvodu. Nevim, proc bych mel klecet pred nekym, kdo si prisel pro radu a neumi rict ani “prosim”.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    ZUZKAOU: tohle vse znam, dekuji :) Dva lidi odpovedeli na konlretni dotaz :) Zasilam jim bonbon jako odmenu :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MICHELLEDANIELS: Pokud mas problem s usinanim a prozatim ho resis hulenim, tak to co chces resit neni apriori nahrada huleni, ale pricina toho, proc se ti nedari usnout.

At uz upravou zivotniho stylu, spánkovou hygieniu duslednym praktikovanim relaxacnich metod, nebo prace s psychikou, pripadne to muze souviset i treba s hormony.

Doplňků usnadňující usnuti je sposuta efektivnějších nez CBD. Stejne tak je spousta jinych, zklidnujicich forem konopnich produktu, nez je zele se syntetickym cbd.

Melatonin

Kozlik, mucenka, meduňka, chmel - vzajemne se podporuji

K tomu d- vitamin,horcik a b-komplex

Pokud ti to nebude fungovat a mas spankovy cyklus naruseny prilis, tak to chces resit s lekari, ne se vic snazit svepomoci.
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    ZAHRADKAR: no proto “zjednodusene”, pac kdybych tam napsal zdrava hlava, zdravy telo, tak vlastne neni co lecit. Mozna me jen nenapada nahrada za to “lecit”. A “posunout” - na to si netroufam, i kdyz mam jisty indicie, ze to treba potlacuje agresi, ale to jsme asi v jiny debate. Ale souhlasim.

Tyjo ja jsem rad zmastenej :))) zvlast v kreativni tvorbe :)) a jsem naprosten odmitac chemie, a ano vim, ze to bez toho taky obcas nejde (onsulin, apod.)

A treti odstavec: hahaha, no kurva!
    Mam podobnou zkusenost. Strasne casto lekari rikaj, ze neco nejde a ja jim pak nesedim ve statistice. Ani mi to nerikej, protoze ja kolem zdravotnictvi dost litam a ano nechci rikat, co vsechno jsem potkal…. Da se rict, ze ty informace chybi vetsine, kteri jsou uceni jen v klasickym pristupu. Vzdycky cumi, jak voli na novy vrata, co ze jako… kozni je tim znamy, psychiatrie se to uci a ostatni nevi prakticky nic. Al neboji se pak ty pacienty posilat k psychologum… je mi z toho soufl. Jelikoz v tom dost delam, vidim strasny veci a ani se mi o tom nechce mluvit.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    THRASHER: ja bych ani neoddeloval to telo a hlavu - je to vsechno propojene (ta dualita mysl/telo je mozna nejvetsi podvod v nasi kulture); ale souhlas s tim, ze neni pro kazdyho - euthyrox (substituce hormonu stitne zlazy) taky nebudes doporucovat nekomu, kdo na to netrpi ...

pro me bylo velky AHA, kdyz jsem o trave zacal uvazovat jako o leku a ne jako o zmastovadlu - ibuprofenu si taky nedas 10 tablet jen proto, ze to zmastuje ... nebo mozna?:))

doktorka z tebe taha info? to je dobry, ze se zajima! moje doktorka, kam jsem kdysi sel s ekzemem, ktery se mi objevil, kdyz jsem jednu dobu bydlel v plesnivem dome na ostrovech, mi rekla, ze to nejde vylecit, to same imunolozka. ptal jsem se na konopi, ale to pry nedelaji ... ja si totiz vsiml, ze trava na to zabira, ale jak kdy - nekdy ano, nekdy ne, nekdy to dokonce zhorsila. az kdyz jsem zacal proste systematicky titrovat davku a zkouset ruzne kanabinoidy, tak jsem na to prisel. uz jsem asi 3 roky bez ekzemu (kdo nezazil buzeni se v noci svedenim nepochopi, jaka je to uleva). diky tomu nemam daleko k tomu tu rostlinu uctivat:-)
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    ZAHRADKAR: proto vsem rikam, ze trava neni pro kazdyho - spatnou hlavu /telo nici jeste vic. Zdravou hlavu/nemocny telo leci… zjednodusene receno. Rikam to, protoze znam plno lidi, kteri se v tom utopili, mne to vzdy pomohlo s mnohym.. doktorka ze me taha informace ohledne toho lecebnyho konopi, ale ja ji furt rikam, ze nejsem lakmusovej papirek spolecnosti.
    Je treba zkouset… to je jediny, co se mi potvrdilo.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    THRASHER: jj, kazdy ma ten EKS jinej a casto jeho spatny fungovani zpusobuje zdravotni problemy - autoimunitni choroby, deprese, ... a me prijde fakt fascinujici, jak ta trava umi tohle resit, kdyz se pouzije spravne (a jak je muze zhorsovat/zpusobovat, pokud se pouzije spatne). Clovek si muze i EKS travou rozhodit a pak muze mit prave treba i problemy se spanim - a zabira mu trava, protoze uz proste to telo je na ni zvykle (proste "zakrni" CB1 receptory). mam lidi v okoli, kteri si prosli i tou "kocovinou" a prestali hulit, par tydnu nespali, aby pak zacali spat o to lepe a bez travy.

Presne tak, jak pises, na me pusobi THC - nespim po nem dobre nebo vubec. V literature jsou popsany pripady, kdy lidi maji treba priliz malo CB1 receptoru ale hodne endokanabinoidu, nebo naopak hodne receptoru a malo endokanabinoidu. Muze na to mit treba vliv i nejake prozite trauma a je to trvalee - daval jsem sem nedavno clanek. Muze to byt i vrozene...
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    ZAHRADKAR: dulezita veta z toho je, ze kazdej to ma jinak. Ja usnu a spim v pohode i bez travy, ale s cbd a i cbg bych neusnul a navic bych byl jak nastrelenej a dokonce bez klasickych nasledku po poziti marihuany. Mam rychlej metabolismus. Po thc, kdyz ho nevyvapuju tesne pred, tak mam tuhej spanek az do rana a rano bez negativnich dusledku, jako treba tuhost a unava. Zkusil jsem desitky lk, a nakonec si to radsi vyrobim sam, pac to funguje diametralne jinak.
    Taky je fakt, ze mam jistou rezistenci, suma sumarum nizsich 15-18% thc optimum. A nemam zadny psychonemoci(coz mam lekarsky potvrzeny, protoze jsem neustale pod lekarskym dohledem z jinyho duvodu)
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    MICHELLEDANIELS: jo, to znam - a ono se do toho namotava i ten tabak a tak ... znam lidi, kteri "prestali kourit" ale o to vic hulej jointy ...
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    ZAHRADKAR: CBD mi funguje celkem dobre jako nahrada. Nemam problem i nehulit, ale stve me, ze se k tomu stale vracim a nikdy ne na chvili nebo narazove. Uvazuji nad perem. Vule nehulit je. Potrebuji spis postupne narusovat ten svuj ritual, az si jednoho dne reknu ,,to uz nema smysl", neco jalo u iqosky.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    MICHELLEDANIELS: Nemam, jen s THC gumidky, kdysi v Kalifornii, slapaly dobre, ale tyhle veci se delavaji z izolatu, takze tam nemas tu synergii s mnozstvim dalsich latek, ktere v trave jsou.

Pokud ti jde o to nahradit jointy necim jinym, po cem se ti bude dobre spat, tak doporucuju vapovani. Super vaporizery dela Storz & Bickel, jsou sice drazsi, ale chutove i ucinkem jsou prvni liga.

Pokud jde o ucinek CBD na spani, tak tam je to komplikovanejsi. Mensi mnozstvi CBD muze nektere lidi nabuzovat, vyssi, treba kolem 50-100mg uz muze utlumovat, ale popravde ja si klidne dam CBD v noci a zadny nabuzeni necitim. CBD samo o sobe ale neni uspavaci. Spanek podporuje spis neprimo: ucinkuje velmi dobre pri uzkostech a depresich, zarovnen se uvadi, ze CBD pomaha pri odvykani treba pri zavislosti na tabaku, takze tam pak muze pomahat usnout. Dobre je najit nejakou odrudu s vyssim obsahem myrcenu (byvaji casto fialove).

Na spani vyborne funguje i CBG - ten mechanismus je tam jiny a da se rict, ze primeji (ovlivnuje GABA a alpha2 receptory, ktere se primo podileji na regulaci unavy a stresovych hormonu / noradrenalinu). Ale stejne jako u CBD je ten efekt pozvolny, nedostavi se hned, ale az pri delsim uzivani. IMHO nejlepsi jsou olejove tinktury pod jazyk - snadne davkovani a pozvolny/dlouhodoby ucinek.

THC a spani je komplikovany - jestli mas problemy se spanim, tak spis doporucuju THC na chvili vynechat a zkusit CBD/CBG. THC, zejmena v tech omamnych davkach, narusuje spanek, zejmena REM. To muze byt zadouci u lidi s PTSD, ale jinak je to spis blby. Ale kazdymu funguje neco jineho. Ja drive hulil, ale zacal jsem prave pozorovat, ze mi to kazi spanek a tim to pak vede k dalsim problemum jako spatna nalada a tak. Zajimavy ale je, ze THC ve velmi malem mnozstvi podporuje ty dalsi kanabinoidy, proto jsou dobre i ty celospektralni vytazky, ktere treba obsahujou 0.3-1% THC. To je dost, aby to potenciovalo ten ucinek, ale muzes v pohode do prace a nebude to mit ten blby ucinek na spanek. Pokud chces ale THC pouzivat k usnuti, tak jsem cetl, ze doporucena davka je asi 1-2mg, coz je asi hlavicka od sirky do vapiku. Ale je to individualni - jsou lidi, co se bez THC nevyspi z ruznych duvodu a nechci rict, ze je to spatny - pokud to nekomu funguje, tak super.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam