MICHELLEDANIELS: Nemam, jen s THC gumidky, kdysi v Kalifornii, slapaly dobre, ale tyhle veci se delavaji z izolatu, takze tam nemas tu synergii s mnozstvim dalsich latek, ktere v trave jsou.
Pokud ti jde o to nahradit jointy necim jinym, po cem se ti bude dobre spat, tak doporucuju vapovani. Super vaporizery dela Storz & Bickel, jsou sice drazsi, ale chutove i ucinkem jsou prvni liga.
Pokud jde o ucinek CBD na spani, tak tam je to komplikovanejsi. Mensi mnozstvi CBD muze nektere lidi nabuzovat, vyssi, treba kolem 50-100mg uz muze utlumovat, ale popravde ja si klidne dam CBD v noci a zadny nabuzeni necitim. CBD samo o sobe ale neni uspavaci. Spanek podporuje spis neprimo: ucinkuje velmi dobre pri uzkostech a depresich, zarovnen se uvadi, ze CBD pomaha pri odvykani treba pri zavislosti na tabaku, takze tam pak muze pomahat usnout. Dobre je najit nejakou odrudu s vyssim obsahem myrcenu (byvaji casto fialove).
Na spani vyborne funguje i CBG - ten mechanismus je tam jiny a da se rict, ze primeji (ovlivnuje GABA a alpha2 receptory, ktere se primo podileji na regulaci unavy a stresovych hormonu / noradrenalinu). Ale stejne jako u CBD je ten efekt pozvolny, nedostavi se hned, ale az pri delsim uzivani. IMHO nejlepsi jsou olejove tinktury pod jazyk - snadne davkovani a pozvolny/dlouhodoby ucinek.
THC a spani je komplikovany - jestli mas problemy se spanim, tak spis doporucuju THC na chvili vynechat a zkusit CBD/CBG. THC, zejmena v tech omamnych davkach, narusuje spanek, zejmena REM. To muze byt zadouci u lidi s PTSD, ale jinak je to spis blby. Ale kazdymu funguje neco jineho. Ja drive hulil, ale zacal jsem prave pozorovat, ze mi to kazi spanek a tim to pak vede k dalsim problemum jako spatna nalada a tak. Zajimavy ale je, ze THC ve velmi malem mnozstvi podporuje ty dalsi kanabinoidy, proto jsou dobre i ty celospektralni vytazky, ktere treba obsahujou 0.3-1% THC. To je dost, aby to potenciovalo ten ucinek, ale muzes v pohode do prace a nebude to mit ten blby ucinek na spanek. Pokud chces ale THC pouzivat k usnuti, tak jsem cetl, ze doporucena davka je asi 1-2mg, coz je asi hlavicka od sirky do vapiku. Ale je to individualni - jsou lidi, co se bez THC nevyspi z ruznych duvodu a nechci rict, ze je to spatny - pokud to nekomu funguje, tak super.