• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    MIRIS: ostropestrec si opatri rozhodne, jestli mas neco s jatrama, co vim tak spouste lidi opravdu pomohl, treba i s regeneraci jater po tezky otrave muchomurkou zelenou...
    Jinak jointa bych si s nemocnyma jatrama klidne dal, kdyz uz clovek nemuze pit. Kamarad mel po mononukleoze fakt problemy, po jednom pivu mu zezloutlo belmo u oci (zvysena hladina bilirubinu), ale trava mu zadny potize nedelala...
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    MIRIS: rekl bych ze nic. THC se sice metabolizuje v jatrech, ale je ho tak strasne malo (jednorazove do sebe clovek dostane max. desitky miligramu), ze se zatezi napr. po alkoholu se to neda srovnavat...
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    MIRIS: taky už jsem se snažila něco zjistit a nic moc jsem nezjistila...

[ SCHIFFI @ Marihuana jako lék ]
    ACIDSPIRAL
    ACIDSPIRAL --- ---
    MIRIS: Hele,zadnou konkretni sem na mysli nemel...spis sem to bral tak,ze pokud ses clovek "standartne" konzumujici marihuanu,cimz myslim kurak,tak i kdyz je v ni obsazena slozka,ktera ti pomaha s nadorem na mozku,tak si stejne zadelavas na rakovinu plic...asi takhle...
    ACIDSPIRAL
    ACIDSPIRAL --- ---
    SCHIFFI: proti jedny pusobi...jinou rozjizdi...takze je to celkem fuk ne?
    PERMO
    PERMO --- ---
    SCHIFFI: takhle bych to neformuloval, ale studie zajimava..
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Podle nové studie marihuana působí přímo proti rakovině

http://www.drogy-info.cz/index.php/info/monitor/zahranicni_media/marihuana_proti_rakovine
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    SCHIFFI: diky za odkay to se asi budu muset prihlasit do knihovny ...
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    FUNLOCO: yes! :) thx
    FUNLOCO
    FUNLOCO --- ---
    záznam z diskuse MArihuana - Droga a lék

http://www.legalizace.cz/?p=2021
    FUNLOCO
    FUNLOCO --- ---
    SCHIFFI: kdo nekoupil, pavdepodobne uz nesezene, sla do tisku v nakladu kolem 500-1000ks
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    tady zpráva o tom, jak se konzumuje v EU
    http://www.emcdda.europa.eu/themes/drug-situation/cs/cannabis
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Dobrý den,

velice mě těší Váš zájem o diskusi. Ještě jsme ji však nevysílali, protože
    redakční úprava nějaký čas zabere. Záznam připravuji na tento pátek,
    budeme vysílat v rámci pořadu Třetí dimenze od 14:00. Následně bude ke
    stažení mp3.

V dalším týdnu by mělo být k dispozici i video z diskuse.

Vzhledem k tomu, že tentokrát byla beseda poměrně "žhavá", musíme ji
    redakčně upravit tak, aby vyhovovala Kodexu ČRo a dalším platným normám.

S pozdravem a díky
    Luboš Veverka
    šéfredaktor ČRo Leonardo
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    XTALIBAN: díky za report :) a ta kniha bude toto: http://umarecka.cz/cze/odborna_ostatni/medicina/ostatni/konopi_a_konopne_drogy_adiktologicke_kompendium

o marihuaně jediná kniha, na kterou je rezervace v Městský knihovně (ostatní mám půjčené já :)..už aspoň vím proč taková poptávka :)

FUNLOCO
    FUNLOCO --- ---
    Je tu nekdo, kdo by mel zajem napsat clanek o lecebnem vyuziti marihuany? Eventulene psani i na jina temata... hledame dopisovatele pro portal www.legalizace.cz, zajemci ozvete se mi do posty, diky :)
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    btw. Prof. MUDr. Miloslav Kršiak mi prisel jako celkem divnej typek co zasadne odpovidal na neco jineho nez byla otazka a tvrdi ze mari jane nema a nemuze mit zadne pouziti v lekarstvi neb vsechny studie to zamitaj ... no zajimavej nazor ale trosku jednostranej ...

jinak jestli se nepletu rikali ze to bude na netu za tyden po ty besede ( asi musej vystihat nekterej vykriky z publika ze 2 rady ;)))
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    SCHIFFI: jo celkem zajimavy ale to nejdulezitejsi na ktery nemoci to pomaha a proc se neresilo, pouze Doc. PhDr. Michal Miovský odkazal na nejakou knizku od nakladatelstvi Grada kde udelal este s nejakym typem literarni resersi vedeckych praci na tema marihuana v lekartsvi - bohuzel nazev si nepamatuju a resi to problematiku do roku 2006.

jinak me docela prekvapila teta Bushka svym ne priliz kultivovanym projevem na teto prednasce ...
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    FUNLOCO: okok, už jsem jim psala...
    FUNLOCO
    FUNLOCO --- ---
    SCHIFFI: pravdepodobne jeste neuploadovali, pripadne se obrat na moderatora akce Veverku... rad pak uverejnim na www.legalizace.cz
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    FUNLOCO: tam se mi to nepodařilo najít...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam