• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPIKstepikovo zaznamy z cest, recyklacky ve mestech, homeless live, travelling, squatting a vubec
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    sory, vubec to tu ted nestiham cist, jen vim, ze zenami byli v antverpach v super sq. fungoval jako pekny kulturni stredisko aji---tam se stavis?
    STEPIK
    STEPIK --- ---
    PUPUSH: jeste budeme pres doel projizdet jednou, zitra nebo pozitri, zase zpatky do amstru... Dicka jsem nechal v amstru, jel jsem sem vyzvednou briana z letiste, priletel z turne v cine, dneska ma koncert, zitra voraz a pozitri hura zpatky do a'damu.
    Jeste k brusselu bych dodal: Je tu opravdu lehky najit wifi, ktery je otevreny a prideluje adresy, zrovna sedim v aute v nejaky ulici a surfim;)
    TAR
    TAR --- ---
    Take pridavam zdravici...je fajn vedet jak se mas Stepiku! Tady se valci jak to jen jde, tagze to moc nejde a jak pise Pupush, vypadnout na par dni z prahy je doslova pro dusi ozdravne, take mam zam sebou fajn vikend mimo prahu ...jenze je zas pondeli, roste mi moudrak...parada ne!
    :DDDD
    PUPUSH
    PUPUSH --- ---
    Čaues, tak se zdá, že se máte celkem dobře...No vesničanů z doelu je mi celkem líto, jejich osud by se měl rozšířit, aby se vědělo...Já jsem teď projela Čechy od Šumavy po sever,potřebovala jsem trochu pauzičku,pár výletů a zítra se vracim do zkurvený Prahy...Na delší cestu si dávám čas do července...Tak pozdravuj a mějte se dobře...
    P.S.: už nejsem teenager,pche...aspoň letopočtově (sem se musela pochlubit)
    STEPIK
    STEPIK --- ---
    Od: STEPIK (14.06.10 12:20:03) --- Reply
    tak mam zase nejaky novinky, tentokrate z brusselu

Jak se recykluje v brusselu: Maj nekolik typu pytlu na odpadky podle barev: plast, papir, bio, rest.. Zatim jsem toho nazoru, ze je prakticky nemozny recyklovat v brusselu jidlo, alespon co se tyce kontaku jak je zname.... Ale: kdyz clovek chodi po tureckejch zeleninovejch obchodech, tak vzdycky dostane co by se do zitra stalo neprodejny, a kdyz jsme chodili s kamaradkpou, ktera vypada dost sweet, tak jsme dostali jeste spoustu extras..... Jako treba 20 euro jen tak na ulici od chlapika, kterej zrovna slysel od kuchare v tamni hospode, ze nemaj zadny zbytky jidla. Brussel je hodne multikulturni...., Spousta marokancu, turku...... A spoustu arabskejch tearooms..... Mluvi se tu prevazne francouzsky, vlamsky v brusselu jen okrajove..... anglicky umej z vetsiny jen pristehovalci, bych tak rekk....

jeste jsme byli u antwerpen ve vesnici jmenem doel..
    a pro me to byl jeden z nejsilnejcich zazitku VUBEC....
    doel je vesnice, ktera byla uz z poloviny zourana kvuli pristavu.... a druha pulka byladonedavna kontinualne vystehovavana, aby ustoupila pristavu.... Na jednu ulici pripada zhruba jeden az dva obydleny domy out of 30.....
    ostatni prazdny, nektery i s vecma, jako nabytkem, detskyma pokojema....... atd... Mistni i lidi z venku hodne kresli na zdi politicky grafiti
    a poezii, jak ten kapitalismus zabiji, a jak lidi ustupuji industrialu
    nad doelem se tyci atomova elektrarna, takze je to opravdu takovej preapokaliptickej vyjev
    vsude kolem sloupy vysokyho napeti do vsech smeru....
    lidi, co tam bydlej v noc sviti, aby bylo jasny, ktery domy jsou vlastne obydleny.....
    pusobi to jako mesto duchu.... totalne.......
    na noc jsme zasquatovali mistni autodilnu.....

fotky z doelu napastuju pozdeji....

HOWGH!
    STEPIK
    STEPIK --- ---
    Od: STEPIK (10.06.10 21:02:26) --- Reply
    ja jsem dneska dovymenoval prevodovku, tak uz zase jezdim... Stavime si novou kuchyn a budeme spravovat tu public;)

zivot tady jde pomalu....
    STEPIK
    STEPIK --- ---
    Od: STEPIK (05.06.10 11:24:33) --- Reply
    my se zabydlujem, zmenili jsme misto za vetsi min lesa a vic slunce... Vsichni jsou hodni jako obvykle, totalne jsem si rozsmelcoval prevodovku na aute... Ale nastesti me dovezlo az domu, i kdyz s podstatnym kravalem ozubenych kol chroupajicich loziska;)) JE moc hezky ocasi a vcera jsem pracoval asi 5 hodin za 70 euro;))

Jinak pred dvema dny uz konecne schvalili kraakverbot... (zakaz squattingu) takze i v nl budeme ilegalni;))
    STEPIK
    STEPIK --- ---
    Od: STEPIK (30.05.10 22:06:06) --- Reply
    tak jsme pred par dny dorazili na adm, pracka funguje, kmaringotky neshnily..... Pomahali jsme s varenim jedny skupine se jmenem rampaplan coz znamena disaster plan takze se mi hned asociovala nase pruser crew.. Maj moc hezky vybaveni a varej uz 25 let.... Byl to counterculture fest, dost podobny maydayi v praze.... postupne davame do kupy moje misto a vubec nashromazdeny statky;) zalozime si dilnu v lodenici..... more info later
    STEPIK
    STEPIK --- ---
    Od: STEPIK (24.05.10 23:01:11) --- Reply
    Tak zrovna parkujeme na wagenplatzu tady: GPS: 52.519541,13.473659. pomohli jsme mistnim nahodit kuchyn a spolecenku omitkou. Patlame se tu trochu v elektrice. Predtim jsme parkovali pred koepi. Penie cydelavame sporadicky, soustredime se na recyklaci, mame par tipu, jde to tam dobre, bonusy, specialni kontaky na jidlo.... Koupili jsme 100l rostlinnyho oleje, tak ted musim startovat se startovacim sprejem;) ale moc se nepohybujeme, roxana se docela szila s mistnim hlavne feministickym obyvatelstvem....;) parkrat jsme tu varili, chodime do berlina na pivni lahve, dick obesel nejaky infoshopy a bereme dalsi dva lidi do a'damu. Mistni feministky jsou opravdu maco...;) zitra jedeme do amstru konecne... finn pokracuje
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam