• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUCHULAINObjímání zdarma (Free Hugs)
    COSBY
    COSBY --- ---
    Nedovedu si predstavit, ze by treba segra chytala maleho ktery by mel zachvat a tiskla ho co nejvic na sebe. To by byla fakt komedie... navic by se vztekl jeste vic, kdovi jestli by i nejak nechtene mamine neublizil...
    Jak rika CHIMERA, musi to byt dobrovolne
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    PET matka vydrží. ovšem problém je, že dítě taky vydrží. prostě zlost ho nepřejde. zuří a zuří až dostane nepříčetný záchvat. když se to potom řeší v klidu, dítě si stěžuje, že ho matka "svazovala". chybí mu svoboda. není to metoda na nic. objímat se má v klidu a hlavně DOBROVOLNĚ. Moje dítě se nechá objímat rádo a samo. Je hodné, mírné, ale ani tak by nesneslo, kdybych ho objímala proti jeho vůli. I mně osobně je to velmi nepříjemná představa. Vždycky to musí být dobrovolné. Jinak je to jenom týrání: nepustím tě z objetí, dokud nepřestaneš. Ale ono je jedno, jestli řekneš Nasekám ti na zadek, pokud nepřestaneš, nebo mu pohrozíš jakoukoli jinou sankcí. Stejně omezuješ jeho svobodu. Udělat z objímání něco tak hrozného - to bych si nepřála.
    ps. v knihách se píšou vůbec zajímavé věci - svého času si lidi dokázali představit i to, že Země je placatá a nesou ji 3 želvy ;)
    LALINA
    LALINA --- ---
    CUCHULAIN: OK, tak to je v cajku:-))
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    ACID: :))
    ACID
    ACID --- ---
    PETJULE: sveraci kazajka je porad neprekonana ;)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    CUCHULAIN: to jako že mi napište do pošty a já stejnou cestou předám kontakt :-)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    LALINA: až tak veřejně na nyxu číslo na mobil dávat nehodlám :-)
    případným zájemcům poštou.
    sraz bude venku před nádražní halou.
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    CHIMERA: osobni zkusenost sice nemam, ale cetla jsem vsechny jeji knizky, ktere u nas vysly (vcetne prikladu z jeji praxe, kt. tam uvadi) a prijde mi, ze to muze fungovat. Zakladnim predpokladem je to, ze matka vydrzi a nepohne s ni jakykoliv projev zlosti sveho ditete. Ona zlost je totiz zranena laska a to, ze se stupnuje je pochopitelne, kdyz se musi vyventilovat pokud mozno co nejvic techto zraneni, ktera byla potlacena.

Chapu, ze v nekterych pripadech to nemusi byt ucinna metoda, nemuze platit pro vsechny, to ale neznamena ze nefunguje...

tam, kde je laska uz na pocatku objeti, nejde imho o takhle pojatou "terapii"..ale o harmonicky lidsky kontakt.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    MOTYLEK: asi jak píše lalina LALINA:-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    ale dyt existuje mnoho druhu objetí..jako polibků, ne snad?
    LALINA
    LALINA --- ---
    ja bych je zase cekala nekde v podchodu..
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    GIRAFFKA: Pokud pokládám obejmutí za intimní záležitost, tak se nenechávám objímat cizíma lidma a veřejně (to je imho taky důvod, proč to některým vadí).
    COSBY
    COSBY --- ---
    LALINA: jj, znam to tam, je to trochu chaoss :) ale kdyz u nadrazi, atk bych je cekal pred hlavnim vchodem nekde... aspon tu pulhodinu co je sraz, pak se da jit kamkoliv ze..
    LALINA
    LALINA --- ---
    COSBY: to mas jiste spravnej pocit, ale taky je clovek nemusi vubec potkat ..
    znas to tam? je to normalni bludiste, labyrint...

taky jsem si rikala, ze po Praze nemuzu minout ly lidi, co prodavali kyticky nebo co to bylo..a vidis, minula jsem je...
    COSBY
    COSBY --- ---
    LALINA: mam takovy pocit, ze se s temi cedulemi nebudou dat prehlednout ;)
    LALINA
    LALINA --- ---
    CUCHULAIN: das aspon jeden kontaktní mobil pro lidi, kterí by se chteli pripojit ?
    nebo aspon rekni, na jakem konci nadru... v jaky oblasti, "kolem nadru" znamena v Brne velikanskej kus mesta malem az do centra:-))))
    trebas kolem podchodu? nebo primo v hale nadrazi?
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    PET muhehe, mám kolem sebe několik matek, které takto zkoušely situaci řešit (Slun rovněž) a naprosto bezvýsledně. celkem se ani nedivím. když jsem viděla, jak strašně ty děti zuří, když je násilím zadržuješ a ony se vzpírají... tak se v nich bere ještě mnohem víc zlosti a nevede to nikam...
    objímání je dobré v jiné situaci a u jiných typů dětí... aby to bylo něžné a dobrovolné. jinak z toho žádný pozitivní zážitek lásky není.
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    PETRA_SLUNICKO: Detska psycholozka ceskeho puvodu Jirina Prekopova (nyni zije v Nemecku, asi 70ti leta babi.) -mozna ji znas, zalozila pro hyperaktivni a jinak nezvladatelne deti tzv. terapii pevnym objetim. Jde o to, ze matka drzi dite tak dlouho dokud se vzpira, krici a ventiluje veskerou svoji zlost na ni, pak zustane uz jen cista laska ,) Dite se zbavi napeti a uklidni se.
    Objimani se (nebo alespon drzeni se za ruce )pri partnerskych hadkach povazuje za dobry prostredek jak dat detem najevo - momentalne se na sebe zlobime, ale nase pouto je stale silne a pevne...
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    COSBY: jojo.. moc hezký :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam