• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    Dětská postýlka z přírodního ratanu.

    Boudička pro děti. Z plastu, vhodná i pro venkovní použití.

    Puzzle koberec ve třech barevných variantách (písek, voda, tráva).

    www.mycode.cz
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    JAK VYROBIT DOMEČEK PRO DĚTI

    Udělej si sám
    Nejenže dřevěné díly domečku postrádaly odpovídající povrchovou úpravu, aby si hrající dítko nezadřelo třísku, ale zbroušené nebyly ani hrany. O další překvapení se postarala cedulka s pětimístnou! sumou. Troufám si tvrdit, že kdyby byla cena tak desetkrát nižší, odpovídala by „řemeslnému“ provedení domečku. Je na vás, vážení spotřebitelé, jestli dřevěný domek dětem koupíte nebo se pustíte do výroby sami. A můžete zkusit i jiný stavební materiál.

    Chaloupka nikoli perníková
    Potřebujete krabici z tvrdšího kartonu větších rozměrů, dále dva kartony, které jsou třeba na střechu a jednu krabici na komín. Krabice na chaloupku by měla být vcelku, nerozebraná, nejlépe od pračky či chladničky. Dále potřebujete 3 tuby lepidla Chemoprén. (Karton je silně nasáklivý, proto je nutné dvakrát natřít ty plochy, které se budou slepovat. Pak teprve dokonale drží).

    Rozměry užší strany krabice musí lícovat se spodním rozměrem štítu, který si narýsujeme na karton. Vyčárkovaná místa ohýbáme tak, že je tupou hranou nožem narýhujeme a pak podle pravítka ohneme do žádaného tvaru. Štíty přilepíme k chaloupce, pak lepíme střechu. Napřed spodní část střechy a pak jej překryjeme vrchním „hřebenem“. Vyřízneme okénka a dveře a nakonec přilepíme komín, který pro zpevnění oblepíme lepenkou.

    Hotovou chaloupku natřeme bílým balakrylem, okna a dveře hnědým odstínem. Střecha je dvakrát natřena syntetickým venkovním emailem. Kolem chaloupky je možné přilepit sokl ze staršího PVC, aby déle vydržela.
    Pokud se budou děti podílet na výzdobě chaloupky, budou z ní mít větší radost. Zejména, holčičky se budou zařizování domečku věnovat s chutí a nadšením.
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    Výzdoba WC "Záchod kamarád" - vzor Kráva

    www.caryfuk.cz
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    Pro jednotlivé součásti dětského pokoje, platí tato pravidla:

    Stůl:
    • Ruce v lokti by měly při položení na stůl svírat pravý úhel
    • Když je pracovní deska moc nízko, přetěžují se krční svaly
    • Když je pracovní deska příliš vysoko, namáhá ramenní klouby

    Židle:
    • Ideální je s kolečky, s pětiramenným podnožím
    • Měla by jít nastavit výška sedáku i opěra zad
    • Opěra by měla končit pod lopatkami
    • Židle by měla mít područky, které snižují zatížení páteře
    • Nezapomínejme na správný ergonomický tvar – poraďte se v obchodech!

    Osvětlení:
    • Světlo musí dopadat ze strany k protilehlé ruce, kterou dítě píše
    • Lampa by měla mít alespoň tři ohybné klouby
    • Pracovní desku by měly osvětlovat nejméně dva světelné zdroje

    Úložné prostory:
    • Pořiďte uzavíratelné skříňky
    • Na policích skladujte pouze snadno uspořadatelné věci – zamezíte tím pocitu chaosu
    • Aby si dítko své věci pravidelně uklízelo, začněte po něm úklid požadovat kolem čtyř let

    Postel:
    • Pro dítě je nejvhodnější postel „dospělácká“
    • Poschoďové postele nejsou vhodné – dítě dýchá teplejší vzduch a také hrozí pád
    • Rozkládací pohovky také nevyhovují – nejsou stavěny pro dlouhodobé použité, značně totiž namáhají páteř

    www.svet-bydleni.cz
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    ZAPOJTE DĚTI DO VÝZDOBY VLASTNÍHO POKOJE

    Dětský pokoj je svět sám pro sebe. Je místem pro hry, snění, schůzky s kamarády, učení a v neposlední řadě také místem spánku. Zařídit takovou místnost není vůbec snadné. Pokoj musí spolu s dítětem růst a přizpůsobovat se jeho měnícím se potřebám a zájmům.
    Nejde jen o to vybavit místnost postelí, psacím stolem, knihovničkou a šatní skříní. Podstatné je vytvořit prostor, který podněcuje dětskou fantazii a tvořivost. A toho můžeme docílit i tím, že děti do procesu zařizování zapojíme.

    Barevné ladění
    Prvním společným rozhodnutím může být např. výběr barev a jejich kombinace. To může dát impuls k tomu, aby se dítě cítilo za svůj osobní prostor zodpovědné a mnohem lépe o něj pečovalo. Barevné ladění pokoje by se mělo líbit hlavně dítěti a nemělo by podléhat aktuálním trendům. To platí i o celkovém vzhledu pokoje, který nemusí nutně kopírovat jakkoliv stylové nebo módní pojetí ostatních místností v domě.

    Šablonování je zábava pro celou rodinu
    Hodně společné zábavy si mohou rodiče a děti užít při výzdobě zdí s pomocí technik zvaných šablonování a potiskování. Existuje několik možností, jak je vhodně užít. Na stěnách lze vytvářet ozdobné bordury po vzoru tapetových, nebo na ně přenášet obrázky oblíbených zvířátek či postaviček z večerníčků.


    Příprava šablony
    U prvně jmenované techniky jsou zapotřebí - jak název napovídá - šablony, které je možné zakoupit už hotové, např. v obchodech pro hobby a volný čas (ale i v některých papírnictvích), případně si lze šablonu vyrobit podle vlastního nápadu nebo třeba předlohy z internetu. K tomu postačí tvrdý papír či pevná plastová folie a dostatečně ostré nůžky. Stříhání vyžaduje nejen zručnost, ale u folie i něco fyzické síly. Pokud se však dítě nedá od úkolu odradit, pak by mělo stříhat jedině pod dohledem dospělého. Pokud se této fázi výroby ujme rodič, pak může místo nůžek použít modelářský nůž.

    Práce s barvou
    Šablona se připevňuje na zeď běžnou maskovací páskou. Barva – nejlépe akrylátová - se nanáší štětcem, houbičkou nebo kouskem smotaného bavlněného hadříku, a to v takovém množství, aby nestékala mimo vymezený vzor. Tady budou děti zřejmě potřebovat pomoc rodičů. Barvu je lepší nechat před odstraněním šablony zaschnout, což může malé umělce „zdržovat“. Proto je lepší vyrobit několik šablon předem, aby mohly děti pracovat plynule. Stejným postupem můžeme ozvláštnit i nábytek. Jednoduchým trikem lze sjednotit vzhled jinak možná nesourodých prvků. Vhodné jsou opět vodou ředitelné barvy určené pro malbu na dřevo, případně jiné materiály. Odstín by měl dobře kontrastovat s podkladem. Pro složitější obrázky – třeba postaviček z večerníčků – je nutné šablony rozfázovat. S pomocí jedné vytvořit tělo, s pomocí další třeba oči, ruce, nohy apod. Celkový počet šablon bude záviset na složitosti a barevnosti předlohy. Ale právě tento postup je mnohem kreativnější a potěší zejména větší děti.

    Pro šablonování potřebujeme:
    - vhodnou předlohu
    - tvrdý papír nebo plastovou folii
    - ostré nůžky nebo modelářský nůž
    - maskovací pásku
    - štětec, houbičku nebo bavlněný hadřík


    Větší děti mohou vyzkoušet něco složitějšího
    Nicméně existuje i možnost, která tak úplně nespadá pod šablonování. Předlohu nejdříve zvětšíme na kopírce do odpovídající velikosti a následně ji překreslíme obyčejnou tužkou na pauzovací papír (může být i pečící). Jednotlivé kontury co nejvíce zvýrazníme. Poté papír upevníme (opět maskovací páskou) na stěnu, a to tak, aby pokreslenou stranou přiléhal ke zdi. Pak přejíždíme po konturách a nebojíme se přitlačit. Tímto způsobem docílíme, že se obraz otiskne. Po odstranění papíru kontury obtáhneme, případně opravíme nedokonalosti. A můžeme postupovat jako při vybarvování omalovánek.

    Výroba razítek jako tip pro šikovné rodiče
    Další zmíněnou technikou je razítkování. Hotová razítka lze opět koupit v prodejnách pro kutily či výtvarníky, což je zřejmě nejsnazší řešení. Pro zručnější rodiče však může být výroba razítka výzvou. V takovém případě budou potřebovat kousek lina a dlátka na linoryt. Vybraný motiv se překreslí na lino obyčejným kuličkovým perem přes kopírovací papír. Otisk se obtáhne tenkým fixem a začerní se plochy, které se odřežou. Dobrý tip je lino předem zahřát, protože se tak s ním lépe pracuje. Hotový vzor je dobré přilepit ke kusu pevné překližky, protože to usnadní manipulaci při samotném razítkování. Vybraná barva se nanese na nesavý hladký povrch - nejlépe pak skleněný - a rozetře se rovnoměrně válečkem. Stejným válečkem pak přejíždíme přes razítko. Provedeme zkušební tisk na kousku papíru, abychom si byli jisti, že výsledek bude perfektní. A pak se můžeme pustit do společného potiskování stěn. Před každým následujícím obtiskem je dobré razítko očistit. Ať už půjde o šablonování, razítkování či jinou podobnou činnost, při které se rodiče a děti pustí do společné práce, bude to jistě skvěle strávený čas. A nevadí, pokud výsledek nebude perfektní. O to přece nejde.

    Pro potiskování potřebujeme:
    - hotové razítko nebo kousek lina a dlátka na linoryt
    - kousek překližky silné asi 2 cm
    - skleněnou desku (nebo jinou nesavou hladkou podložku)
    - váleček
    - barvu


    www.svet-bydleni.cz
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    kapsář do auta

    www.kralovstvi-deti.cz
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    KEYA
    KEYA --- ---

    neckerman.cz
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    hrací koberec

    www.babywelt.cz
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    věšáky



    www.babywelt.cz
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam