• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy
    WERKA
    WERKA --- ---
    SRETSIS: Možná otázka do pranice - je ve 2+kk nezbytně nutné zřizovat ani ne dvouletému dítěti vlastní pokojíček? Nebude lepší zachovat řešení místnost na spaní + na denní život ? Případně do ložnice doplnit pracovní kout (podle možnosti částečně oddělený), pokud někdo z vás potřebuje klid na práci? Vycházím z toho, že v předškolním věku se mladej stejně furt pinožil tam, kde jsem byla já - tj. v obýváku nebo v kuchyni. Vzdor tomu, že měl pokojíček (máme 3+1 a jsme v něm 3, takže to nebyl logistický problém)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SRETSIS: osobní zkušenost nemám, ale můžu se zeptat sousedky, co si naivně koupila světle béžovou pohovku k malým dětem :-)

    já mám shodou okolností úplně tu samou, co ona, ale nechala jsem si na zakázku udělat čokoládově hnědou (ta béžová byl základ, za příplatek a na čekačku byly i jiné barvy).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SRETSIS: na to jsou ty různý odstraňovače, to snad pustí...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SRETSIS: jako pronajímatel ti můžu říct, že nájemníky, který budou potřebovat, abys jim tam nechala pohovku, nechceš :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SRETSIS: ale na co vám bude v pokoji dítěte velká sedačka? To si tam plánujete sednout s návštěvou a kafíčkem, zatímco bude děcko spát, nebo na něj z té pohovky koukat, jak si hraje?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SRETSIS: já jsem taky za se gauče zbavit a nechat dítěti místo na hraní si na zemi.

    ten dětský prostor je jeden důvod a druhý důvod je, že pokud tu pohovku chcete pět let akorát skladovat s tím, že ji užijete v novém bytě... no, klidně se vám může stát, že do toho nového bytu se ta pohovka nevejde nebo se nebude hodit nebo to budete chtít zařídit jinak... my měli v bytě neuvěřitelně pohodlnou sedací soupravu, ale do baráku se prostě nevešla, tak jsme museli koupit jinou. Zvlášť u té rohové je opravdu riziko, že ne do každého prostoru bude OK a akorát vám bude pět let zabírat místo.
    MONKA
    MONKA --- ---
    SRETSIS: taky bych nedala gauč do dětského pokoje, ještě mě napadá, že můžete prodat ten rohový a koupit nějaký menší, třeba rozkládací jak píše AMBRA
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    SRETSIS: jak už jsem psala Orice do pošty, řídím se přibližnýma rozměrama, tzn. bodýčka 80 jsou malé, a 86 tak akorát, a jen doufám, že nebude mít ve 14 letech 2 metry :))

    jinak my, s mrňousem bydleli v 1+1, (měli jsme rozkládací gauč a "náš" prostor oddělený jakoby mini stěnou, prcek měl svůj koutek...]
    tady je to trošku vidět


    pokud se nechcete vzdát velkého kusu nábytku, což ten gauč, jak píšeš určitě je, neviděla bych problém, když bude v dětském pokojíku
    (nějak bych ho vytunila, aby ti ho malá nezničila, nějaký potah, deky, a může z toho mít fajn "relaxační zónu" s bunkrem v jednom...)
    MONKA
    MONKA --- ---
    SRETSIS: hmmm tak to je blbý
    MONKA
    MONKA --- ---
    MONKA
    MONKA --- ---
    SRETSIS: aco třeba postelové patro, my ho máme a dělají ho i do panelákových bytů, tím by se ti i vyřešil prostor pod ním, my máme ložnici, obývák a pracovnu v jedné místnosti.
    mrkni na:http://www.postele-palandy.cz/patrove-postele.html
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    _AMBRA_: a kolik dejvi váží smím-li se zeptat? aris bude asi fakt prcek když měří nějakých 83cm a v půlce února bude mít "už" 2 roky :)

    "jen se snaží zpacifikovat svou matku a zdrhnout" - pobavilo jak je to výstižný :DD
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    KRISTYNKA73: mám větší přebalovák, takže problém nemám žádnej .)
    Davídkovi je rok a 3 měsíce, má 86 cm, a na přebalováku se mi nemele, jen se snaží zpacifikovat svou matku a zdrhnout, nic víc :)

    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    _AMBRA_: hele ja zkusim pokoumat nejaky stary fotky, pac ja ho mela taky a vytunila sem si ho ze i ty maly zabrany nevadili. zitra mrknu do druhyho kompu, tam by mohli byti. jinak my od roku chodime na zachod a meli sme 46cm kdy se narodila, takze velikost neresim..]
    KRISTYNKA73
    KRISTYNKA73 --- ---
    _AMBRA_: v leze. On je teda dost malej na svuj vek, ale i tak se mi tam vejde. Zabere celej ten prebalovak, ale vejde. Ono to u nas ani jinak moc nejde, protoze jak ho prebaluju jinde, tak se krouti jak klubko hadu. Jak jena prebalovaku, lezi v klidu a necha se prebalit. Nohy mu samozrejme precuhujou, ale to za nevyhodu nepovazuju:)
    _AMBRA_: a co s nim mas valstne teda za problem? Se ti tam moc prevaluje nebo jak? Kolik valstne Davidkovi je?
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    FOXOVA: ne-chá-pu! :))
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    _AMBRA_:moje dvouleta dcera se na nem taky zvesela prebalovala.....:]]
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    KRISTYNKA73: hih, no tak to je mazec, a to syna přebaluješ asi v sedě co? (to je věc, kterou jsem se s naší hadimrškou nenaučila, takže přebaluju jen v leže, jenže ten přebalovák má jen 72cm:)
    KRISTYNKA73
    KRISTYNKA73 --- ---
    _AMBRA_: ja ten samej prebalovak pouzivam jeste ted na dvouletyho syna a na sedmimesicni dceru. Zase to bude kus od kusu:)
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    FUNTL: my pořizovali tento:
    IKEA | Pro miminka | Přebalovací stoly a přebalování | SNIGLAR | Stůl na přebalování
    http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/20045205
    (měla jsem ho tady přes nyx za poloviční cenu, tak to bylo fajn, ale je docela malý, a má malé ty zábrany, takže nám sloužili cca 4-5měsíců)
    pokud nemáš problémy se zádama, tak můžeš přebalovat třeba na pohovce nebo v posteli...(já kvůli zádum potřebovala něco vyššího, abych se nemusela ohýbat)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam