• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy
    WERKA
    WERKA --- ---
    SRETSIS: Já jako vadu řady těhle kombinací (postel+stůl) vidím malou plochu pracovní plochy. Když vidím, jak velký prostor je schopen zabrat puboš... (teda pravda, on je megabordelář ;-)
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Hezký nápad za rozumnou cenu, s kvalitou to asi bude horší.

    Patrová postel NICO barva buku/šedá v JYSKu.
    http://www.jysk.cz/359/361/3142051/a/catalog
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Super pultík
    a stolek a postýlka v jednom
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TRISSIE: 90x40, je to tak od Scarlett
    Brno, ale není problém ji zabalit a poslat přes kurýra
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ORIKA: a jak velká je ta kolíbka?

    rozhodně dík za nabídku, určitě zvážím. Z jakého jsi regionu?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TRISSIE: mě přišla na malý miminko velká i klasická postýlka 120x60, což byl taky důvod, proč jsme měli na první půlrok kolíbku...pokud by ti nevadilo, že je po jednom dítěti, tak ti ji klidně půjčím
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    chjo... furt řeším tu postýlku (a potažmo dětský pokojík), protože s vanilkovým nábytkem ze scarlettu mě muž vyhodil (nelíbí se mu světlý nábytek). Našla jsem nějakou relativně rozumnou sestavu v Kice, ale...

    postýlky tam mají ve velikosti 140x70. Což mě přijde na malý miminko docela dost, že se v té postýlce úplně ztratí. Chápu, že je to výhodný, když jeden plánuje, že po přestavbě na normální postel v tom dítě může být do čtyř let, ale na druhou stranu, když dá Pánbůh, tak bychom chtěli druhé (a případně pak třetí) rozhodně míň, než za čtyři roky, takže tuhle úžasnost nevyužijeme.

    Máte někdo takhle velkou postýlku? Osvědčilo se vám to?
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Tak z kuchyněk nakonec vyhrála tahle, v týdnu pro ni jedu a budu netrpělivě čekat na den narozek:)

    Velká dětská kuchyňka pro děti Nature - Smoby 24028 - Baby Tomtex.cz
    http://www.baby.tomtex.cz/Velka-detska-kuchynka-pro-deti-Nature--Smoby-24028,292.html
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Geniální systém pro víc spáčů v malém prostoru


    MONKA
    MONKA --- ---
    SRETSIS: kde jsi tu postel objevila?
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    PABLINKA: mám od 2 roky staršího bráchu a do 18 let jsme měli pokojíček společný (jedna palanda, jeden stůl a dvě židle), vůbec to ničemu nevadilo...v pubertě jsem doma stejně moc nebyla a brách byl zase pořád u kompu...brácha pak šel na intr, tak jsem měla pokoj pro sebe, a když se po studiích vrátil, tak zase já vyletěla z hnízda...
    a manžel to měl podobně, akorát měl o 2 roky mladší ségru, a taky byli v jednom pokoji i přes pubertu
    ale možná to nechalo následky, když nad tím tak přemýšlím - máme 4+1, takže místa habaděj, ale muž chce stejně jedináčka
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    PABLINKA: taky mám jen ségru ale zastávám názor - že buď jsou prostě rodiče za vodou a můžou bydlet v prostorném 4+1 nebo se prostě tak nějak žije od výplaty k výplatě v 3+1 plus nějaká dovolená a hotovo.
    Myslim, že pokud rodiče nemaj na větší střechu nad hlavou tak by prostě děti měli vychovat k tomu - že na určité věci prostě peníze nejsou a je třeba se přizpůsobit tomu co si rodina může dovolit.
    Sama jsem to ještě nepromejšlela ale asi máš pravdu, že soukromí pro jednoho i druhého by to chtělo - řešila bych to nějakým šikovným rozmístěním nábytku či nějakých vkusných závěsů do poloviny pokoje aby si mohli ohraničit svoje teritorium.

    - myslim, že to Vaše přesunutí na " rozkládací gauč " do obýváku by nebylo správným příkladem pro děti - vnímám to jako - my se uskromníme jak to jen půjde aby dětičky měli první poslední ( řečeno s nadsázkou ).
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    SRETSIS: A zároveň tak trochu odpověď i pro Pablinku:)

    Jinak já myslím, že pokojíček pro dva je naopak výhoda (i když je to kluk a holčička), děti se samy dost bojí (vlastní zkušenost) a do puberty je tak daleko, že to zatím nemá smysl řešit:)
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Super nápad.)


    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    Tak mě napadá, jak řešíte nebo budete řešit pokojík pro více dětí. Říkala jsem si, že pokud druhé (tak za 3-5 let) bude kluk, že bude prostě s Vítkem v 1 pokoji. Pak by v tom pokoji byly postele, psací stoly, nějaké menší úložné prostory, šatní skříně by měli v hale. Pokud se ale narodí holka, tak nevím, jestli je vhodné, aby měli kluk s holkou spolu pokojíček... ze začátku asi jo, ale v pubertě? Já nevím, nemám s tím zkušenost, já mám ségru :-) Další místnost navíc ale nemáme, tak se to případně udělá tak, že se vzdáme ložnice a místo ní uděláme druhý pokoj.
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    Jinak se zatím osvědčuje koberec Gothic 660, ve skutečnosti mnohem zelenější: http://katalog.jehla.cz/index.php?kat=10. Není na něm tak vidět bordel :-D. Předtím jsme měli v pokojíku takový celobéžový koberec bez vzoru, pěkný, ale vidět na něm bylo vše...
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    ORIKA:
    TRISSIE:
    díky :-) mně se to taky líbí, jen jsem mohla dát víc modré... jsem si pak tady přečetla ten článek, jak jasně zelená dítě nabuzuje k další aktivitě, u Vítka bych ji měla teď spíš tlumit pastelovými barvami :-D... no stalo se, odráží to jeho naturel :-).
    Stolek a židle jsou mammut, stolek jsem získala za 400,- a židličku v místním bazaru za 150,- :-), malé stoličky jsou asi za 50,- od Vietnamců, ale jsou super, aktuálně přesně pro Vítkovu postavu, ta židlička mammut je na něho ještě vysoká.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PABLINKA: hezký! Modrá se zelenou jsou takový krásně klučičí barvičky :-)

    ten stole a židle jsou mamut?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    PABLINKA: mě se to líbí :)
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    Vítek už má v novém bytě komplet zařízený pokojíček :-) A musím teda dodat, že volba pokojíku hned vedle obýváku se ukazuje jako správná... Vítek si tam chodí hrát daleko častěji, než do pokojíku v původním bytě (ten byl přes chodbu). Má tam teda hodně věcí z IKEA, ale je to tím, že se mi to prostě líbí. My tu tenhle obchod nemáme, takže hodně věcí pořizuju přes MMB, přes Aukro, jen máloco je nové, ale účel to plní ;-)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam